Hanne Keppens – HR Fieldmanager

''Ik heb ervoor gekozen om te gaan zorgen voor mensen uit de zorg.''

Hi Hanne, leuk om je te spreken! Zou je wat meer kunnen vertellen over jezelf en jouw carrière?

”Ik ben een ambitieus persoon die altijd wil blijven leren en groeien. Ik heb 11 jaar ervaring binnen verschillende ziekenhuizen waar ik ben gestart als hbo-5 verpleegkundige op een algemene heelkunde afdeling. Op deze afdeling kwamen verschillende soorten chirurgie samen waardoor het werk erg divers was. Uiteindelijk ben ik in 2014 zelf geopereerd aan mijn schouder. Hierdoor was het niet meer mogelijk om fulltime te werken op deze afdeling vanwege het heffen en tillen. Ik heb toen mijn postgraduaat diabeteseducator behaald en ben die functie gaan uitoefenen. Helaas ben ik in 2020 in een burn-out beland vanwege veranderingen bij mijn huidige baan. Op dat moment werd ik benaderd door een Talent Master uit Gent om projectsourcing te gaan doen via buro Nexus. Deze mogelijkheid sprak mij erg aan en ik heb toen zeven maanden gewerkt op de afdeling nierdialyse bij het AZ Sint-Jan in Brugge. Hierna heb ik nog één maand gewerkt als diabetesindicator bij het GZA ziekenhuis in Antwerpen, maar inmiddels werk ik al geruime tijd bij buro Nexus. Eerst als Talent Master en sinds kort als HR Fieldmanager.

Dat klinkt als een veelzijdige carrière! Waarom heb je gekozen om te gaan werken in de zorg?

”Mijn moeder was pediatrisch verpleegkundige en ik ben een aantal keren mee gegaan naar haar werk waar ik de mooie kant van het vak leerde kennen. Daarna heb ik op het secundair onderwijs gekozen voor een stage gericht op de zorg waar het vak van verpleegkundige mij erg aansprak. Verder ben ik van nature altijd al een zorgzaam persoon geweest waardoor de match met de sector eigenlijk vanzelfsprekend was.”

De COVID-19-pandemie is op zijn eind aan het lopen, hoe heb jij deze tijd ervaren?

”Toen de corona periode begon, werkte ik als diabetesindicator in een ziekenhuis. Consultaties moesten sluiten waarna ik een maand mee heb geholpen op de COVID-19-afdeling. Daarna werd ik mobiel ingezet en heb ik gewerkt op het oncologisch dagziekenhuis. Dat was een pittige tijd omdat het twee zaken zijn waar ik niks vanaf wist en de druk op de zorg groot was. Wel is het zo dat ik die periode ontzettend veel heb mogen leren en dat vond ik heel fijn.”

Mooi om te horen dat je zo zorgzaam bent. Is dit ook iets wat je toepast in je werk als HR Fieldmanager?

”Zeker, ik heb door mijn burn-out gekozen om uit de zorgwereld te stappen en te gaan zorgen voor de mensen die werkzaam zijn in de zorg. Dit komt voort uit mijn eigen ervaringen waarin ik deze zorg gemist heb tijdens mijn carrière binnen de zorg. Ik vind het belangrijk dat de zorgverleners goed gesteund worden bij het werk wat ze doen en ik wil hieraan bijdragen waar ik kan.”

Knap van je dat je zo’n ervaring omzet in iets positiefs! Hoe bevalt het werken bij buro Nexus?

”Ik ben sinds 1 maart 2021 in dienst bij buro Nexus. Eerst als projectverpleegkundige, daarna intern als Talent Master en sinds 1 mei 2022 ben ik gestart als HR Fieldmanager.  Deze nieuwe functie bevalt mij goed.  De eerste 3 dagen heb ik een onboardingstraject ondergaan als Talent Master. Binnen deze onboarding krijg je een korte opleiding waarin verschillende zaken worden behandeld die jouw werkpakket gaan vormen. Daarna ben ik in Antwerpen aan de slag gegaan als Talent Master en daarna in Gent. In het begin was het wel wennen aangezien ik uit een andere branche kom, maar ik heb goede begeleiding gehad en zo ben ik gegroeid tot de HR Fieldmanager die ik nu ben.”

Ik kan me voorstellen dat jouw ervaringen in de zorg je ook helpen tijdens je werk als HR Fieldmanager. Hoe gebruik je dit in je werk?

”Binnen de zorg is menselijkheid enorm belangrijk. Ik ga tijdens mijn werk vaak af op mijn buikgevoel waarbij ik let of de persoon tegenover mij een match is voor een project. Verder pols ik vaak naar situaties op de werkvloer en hoe mensen hiermee om zouden gaan. Op deze manier krijg ik een goed beeld van de professional en kan ik de perfecte match vinden voor zowel professional als buro Nexus. Ook merk ik dat het fijn is dat ik kan praten vanuit mijn ervaring als verpleegkundige. Dit schept een band en mensen voelen zich hier prettig bij.”

Kun je toelichten waarom je hebt gekozen om te gaan werken bij buro Nexus?

”Met name het stuk dat ik mag zorgen voor de zorgverleners is voor mij belangrijk. Hier haal ik veel energie uit en hierin ligt ook mijn kracht. Verder zijn er binnen dit bedrijf diverse doorgroeimogelijkheden die voor mij interessant zijn. Omdat ik mezelf altijd wil blijven ontwikkelen is dit een belangrijk aspect. Tot slot is de warmte en oprechtheid binnen buro Nexus, naar mijn mening, uniek. Ze zijn oprecht betrokken en ik voel me er thuis.”

Tot slot, welke ambities heb je nog voor de toekomst?

”Ik ben bezig met mijn opleiding HR Management. Inmiddels heb ik dus ook de kans gekregen om verder te gaan als HR Fieldmanager. Verder wil ik vooral veel kunnen blijven betekenen voor anderen en het bedrijf.”

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?