Hannah Van Hecke

We willen een positieve voetafdruk nalaten!

Bij buro Nexus dragen we werkgeluk hoog in het vaandel. Hoe ervaar jij dit persoonlijk op de werkvloer?

“Ik heb een aantal zaken waar ik belang aan hecht op professioneel vlak en ik voel dat deze aspecten aanwezig zijn binnen buro Nexus. Dan heb ik het enerzijds over de open sfeer, waarbij je iedereen kent en steeds een warm onthaal krijgt in elk kantoor. We zijn een hechte ‘club’, zelfs met de verschillende vestigingen die we ondertussen hebben. Je krijgt bovendien veel vertrouwen. Heb je nood aan een leidraad, dan zul je deze ook krijgen, maar je wordt voldoende vrijgelaten om je functie in te vullen hoe dat voor jou het beste werkt. Toch zul je bij buro Nexus nog steeds een figuurlijk schouderklopje krijgen, als je iets goed hebt gedaan. Dit vind ik heel fijn, want dat toont dat er appreciatie is op de werkvloer. Ten slotte wil ik nog meegeven dat er echt werk wordt gemaakt van de missie om marktleider te worden op het vlak van werkgeluk. Dit wordt nu namelijk volop in kaart gebracht, wat aantoont dat buro Nexus de daad bij het woord voegt.”

Laten we beginnen bij het begin: kun je ons vertellen op welke manier jij bij buro Nexus terecht bent gekomen?

“Ik ben van de schoolbanken meteen bij buro Nexus gestart als Talent Master. In juni was ik afgestudeerd en had ik in de eerste instantie bewust gewacht met solliciteren. Ik wilde graag eerst nog één lange laatste vakantie nemen en gezien de huidige coronasituatie ben ik blij dat ik dat heb gedaan. Ik ben drie weken naar Vietnam geweest en toen ik terug in België was, kwam ik uit bij buro Nexus. Wat ik zag, sprak mij meteen aan en vanaf dan is het snel gelopen. Ik heb op één week tijd mijn eerste, tweede en derde gesprek gehad. Het voelde meteen goed, dus dacht ik: “Waarom deze kans mislopen?”. Na 1,5 jaar ben ik nog steeds werkzaam als Talent Master binnen de projectsouring voor Engineering in Antwerpen.”

Hoe ziet een typische werkdag als Talent Master er bij jou uit?

“Er is geen enkele dag hetzelfde. We hebben uiteraard onze basistaken zoals het zoeken van professionals, het voeren van intakegesprekken,… Maar we werken met mensen, dus elke dag is er wel wat anders. Ik weet ’s ochtends waar ik begin en ’s avonds weet ik niet waar ik zal eindigen. Te routineus werk is niets voor mij, dus ik zou het ook niet anders willen!”

Op welke manier zou je iemand overtuigen om te komen werken bij buro Nexus?

“Ik heb bij buro Nexus al verschillende fases mee mogen maken. De grootste meerwaarde dat ik op basis daarvan wil meegeven, is dat we een organisatie in volle groei zijn. Dus we zijn niet vastgeroest in onze manieren. Het verhaal van projectsourcing is bij ons bovendien echt op mensenmaat, zowel intern als extern. Intern is er enerzijds veel ruimte voor persoonlijke inbreng en anderzijds zijn er dan weer veel doorgroeimogelijkheden. We zijn namelijk zó snel aan het groeien, waardoor er steeds nieuwe posities openen. Daarnaast hechten we belang aan de sfeer binnen het bedrijf en zetten we dus, met uitzondering van de coronacrisis, regelmatig in op teambuilding. We werken hard, dus om af en toe stoom af te laten en wat informeler met elkaar om te kunnen gaan, is geweldig. Extern luisteren we zeker naar onze professionals. Zij kennen de markt en kunnen ons steeds aanvullen met hun ‘tips en tricks’.”

Om af te sluiten: wat staat er nog op jouw to-do-lijst binnen buro Nexus?

“Bij mij staat vooral de projectgroep van de ‘journeys’ bovenaan dat lijstje. Bij buro Nexus willen we namelijk nagaan hoe onze professionals het volledige pad dat ze bij ons bewandelen, ervaren. Door dit in kaart te brengen, willen we de huidige situatie optimaliseren en een positieve voetafdruk nalaten bij iedereen die met ons in contact komt. Het is super om hierbij betrokken te zijn en dit project mee te mogen uitbouwen!”

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?