Jobs in overvloed in de chemie- en farmasector

Met een aanbod van 1896 nieuwe jobs heeft de sector van de chemie, kunststoffen en life sciences de sterkste jobgroei van de afgelopen twintig jaar achter de rug. Dit blijkt uit onderzoek van sectorfederatie Essenscia. De tewerkstelling stijgt al jaren en ondanks de coronacrisis heeft de sector vorig jaar 158 extra beroepen per maand gecreëerd. Deze waren voornamelijk in de farma & biotech, kunststoffen en chemie.

De sector in beeld

Uit onderzoek van sectorfederatie Essenscia blijkt dat de sector in 2021 de sterkste jobgroei achter de rug heeft sinds 2001. De 97.420 jobs binnen deze sector staan in schril contrast met het jobverlies van de gehele Belgische industriesector in 2021 (-6%, of bijna 30.000 jobs minder). Maar hoe zit het verder met de belangrijkste exportsector van de Belgische economie? Wij geven de belangrijkste kerncijfers uit het jaar 2021 weer.

Kerncijfers

Werken in de sector

Zoek jij uitdaging, na uitdaging, na uitdaging? En is innoveren voor jou het allerbelangrijkst? Dan is werken bij een chemisch of farmaceutisch bedrijf écht iets voor jou! Dus, ben jij klaar voor jouw droomproject, dat past bij jouw passie, ambitie en talenten? Wij regelen dat voor jou!

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?