Elke dag gemotiveerd naar je werk? Dat kan met behulp van deze tips!

Het is enorm belangrijk dat jij als werknemer iedere dag gemotiveerd en met plezier naar je werk gaat. De werkdruk in de zorg ligt op dit moment hoger dan normaal en onze sector heeft het daardoor extra zwaar. Maar hoe zorg je nu voor deze motivatie? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet!

#1 Praat

Iedereen ervaart wel eens een moment van stress. Zeker nu. Hoge werkdruk, extra diensten draaien, stand-by staan en veranderingen binnen afdelingen. Het is belangrijk dat je op een goede manier om kunt gaan met zulke stressfactoren. Probeer erachter te komen waar jouw stresspunten liggen en praat hierover met je collega’s of je leidinggevende. Het is belangrijk om dit bespreekbaar te maken zodat de stress minder wordt, jij zelf meer uitgerust raakt en vervolgens weer gemotiveerd aan de slag kunt.

#2 Neem je rust en zorg goed voor jezelf

Hierboven schreven we al over een hoge werkdruk en momenten van stress. Juist tijdens deze momenten is het belangrijk om jezelf wat rust te geven. Zorg voor een goede balans. Gun jezelf die pauze als je merkt dat je het nodig hebt. Zorg niet alleen voor je patiënten, maar ook voor jezelf!

#3 Daag jezelf uit

Als het goed is weet je waar jouw talenten liggen. Daag jezelf uit om deze talenten optimaal te benutten. Als jij doet waar je echt goed in bent, haal je hier het meeste plezier uit. Daag jezelf ook uit door nieuwe kwaliteiten te leren. Misschien heb je wel nog meer verborgen talenten, wie weet? Ga op onderzoek uit, vind nieuwe uitdagingen en ontdek nóg meer talenten. Zo blijf je altijd met veel plezier je vak uitoefenen.

#4 Je collega’s

Niet te vergeten: aandacht voor je collega’s. Niets is zo belangrijk dan een goede band creëren met de mensen waarmee je samenwerkt. Dit zorgt namelijk voor een leukere werksfeer. Hoe beter de werksfeer, hoe gemotiveerder je zelf wordt. Ook al heb je het druk, maak altijd even tijd voor een praatje of drink samen een lekkere tas koffie of thee. Zo simpel kan het zijn.

#5 Denk in oplossingen

Last but not least: denk in plaats van problemen in oplossingen. Dit is misschien niet altijd makkelijk, maar zorgt er wel voor dat je positiever naar bepaalde dingen kijkt. Je wordt hierdoor gemotiveerder, straalt positiviteit uit en bevordert hiermee de sfeer op de werkvloer. Win-win!

 

 

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?