Werken bij de overheid

Wil jij bijdragen aan een beter Nederland? Kies er dan voor om te gaan werken bij de overheid. In dit artikel nemen wij jou mee in deze branche en delen we mooie vacatures met jou!

Waarom kiezen voor werken bij de overheid?

De overheid is een brede branche en er zijn vele overheidsinstanties waar je allerlei verschillende functies kunt vervullen. Om jou te overtuigen hebben wij de grootste voordelen op een rij gezet om te kiezen voor een baan bij de overheid.

  • Maatschappelijk belang: een baan vervullen bij de overheid betekent in de meeste gevallen dat je een bijdrage levert aan het maatschappelijk belang. Dit kan bijvoorbeeld zitten in de veiligheid, volksgezondheid en onderwijs. Verder geeft het werken voor mensen veel voldoening en motivatie.
  • Veel mogelijkheden: juist omdat de overheidsbranche zo breed is, geeft dit veel mogelijkheden. Je hebt namelijk veel keuze tussen verschillende projecten en banen. Hierdoor heb je de kans om jezelf op diverse vlakken te ontwikkelen.
  • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden: de overheid staat er een beetje bekend om, de secundaire arbeidsvoorwaarden. Deze zijn, ten opzichte van anderen sectoren, erg gunstig. Zo heb je bijvoorbeeld meer vakantiedagen, een betere pensioensopbouw en veel flexibiliteit.
  • Stabiliteit: de bedrijven waar jij gaat werken staat zo goed als garant voor zekerheid. Waar bedrijven in de commerciële sector failliet gaan of verkocht worden is dit bij de overheid niet snel het geval. Verder zal het werk van de overheid altijd blijven bestaan. Door te kiezen voor een baan bij de overheid kies je dus voor stabiliteit.
  • Detachering: steeds meer banen bij de overheid worden op basis van detachering ingevuld. Daarom is het voor jou aantrekkelijk om te kiezen voor buro Nexus. Wij plaatsen jou bij een opdrachtgever naar wens en jij profiteert van onze voordelen.
Werken bij de overheid

Werken bij de overheid: de leukste functies

Werken bij de overheid biedt uitdaging en variatie. Er zijn veel overheidsorganisaties en vakgebieden waar je kunt gaan werken. Wij hebben de populairste voor jou op een rijtje gezet:

Ruimtelijke Ordening

Op zoek naar uitdaging en afwisseling? Dan is een baan binnen Ruimtelijke Ordening écht iets voor jou. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag binnen de stedenbouw en planologie.

Bouw en Civiel

Wil jij meebouwen aan een mooier Nederland? Dan is kiezen voor een baan in de bouw en civiele techniek dé oplossing.  Verder kies je dan voor variatie én uitdaging! Daardoor zorg je dat je baan nooit saai is. Benieuwd welke baan bij jou past? Ga bijvoorbeeld aan de slag als toezichthouder of projectleider.

 

Werken bij de overheid

 Juridisch Domein

Wil jij aan de slag als jurist binnen de overheid? Dan ben je bij buro Nexus aan het juiste adres. Wij zorgen ervoor dat alles van A tot Z is geregeld waardoor jij impact kan maken binnen de overheid. Wat dacht je ervan om aan de slag te gaan als Jurist Omgevingsrecht of past Jurist Ruimtelijke Ordening beter bij jou? Neem dan een kijkje bij onze vacatures!

Waarom kiezen voor detachering binnen de overheid?

In korte tijd veel ervaring opdoen binnen de overheid in uitdagende projecten bij verschillende opdrachtgevers? Dan is detacheren de ideale oplossing! Jij gaat via ons aan de slag bij een opdrachtgever en na een aantal maanden verander je van project. Zo bouw je een groot netwerk op en vergroot je jouw flexibiliteit en inzetbaarheid. Verder is de overheid een sector waarin detachering veel voorkomt. Daarom is er een grote mate van werkzekerheid.

Werken bij de overheid ervaringen

Om te vertellen hoe het werken bij de overheid bevalt, spraken wij met Sandra van Herpen. Als werkvoorbereider zit Sandra op project bij de gemeente Haarlem waar ze een breed takenportfolio heeft. Zo houd ze zich bezig met het uitwerken van ontwerpen naar technische tekeningen. Dat houdt in dat als iemand anders een idee heeft zij het technische in orde maakt. ‘’Het is dus aan mij om een idee tot leven te brengen’’, zo vertelt ze zelf. Verder is de participatie van inwoners een belangrijke taak. Hierbij zorgt ze ervoor dat de inwoners zich gehoord voelen en aan kunnen geven wat voor veranderingen zij zouden willen zien. Het mooiste aan haar baan is de afwisseling volgens Sandra. ‘’Zo ben ik afwisselend met computers en mensen bezig, hierdoor verveel ik me niet snel!’’

Lees hier het hele interview met Sandra!

Detacheren via buro Nexus

Wil je graag aan de slag binnen de overheid, maar ben je nog niet overtuigd om te kiezen voor buro Nexus? Wij vertellen jou waarom je voor ons moet kiezen. Je staat bij ons onder contract, maar wij ‘lenen’ jou uit aan een opdrachtgever die precies aan jouw wensen voldoet. Hierdoor doe je in korte tijd veel ervaring op bij opdrachtgevers naar wens. Verder heb je bij ons de mogelijkheid om jezelf te blijven ontwikkelen met passende opleidingen. Zodoende kun je voor jezelf verschillende doorgroeimogelijkheden creëren. Daarnaast krijg je één vast aanspreekpunt, jouw HR Fieldmanager, die altijd voor je klaar staat bij vragen en hulp. Tot slot, je hebt de keuze om flexibel te werken waarbij je beloont wordt met een marktconform salaris en aantrekkelijke extra’s.

Is dit écht wat voor jou? Of ben je er toch nog niet helemaal over uit? Kom dan gezellig een keer vrijblijvend langs voor een gesprek. Hier vertellen wij jou alles over detacheren binnen de overheid, buro Nexus en de mogelijkheden voor jou.

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?    Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief