fbpx

Sandra van Herpen – Werkvoorbereider

‘’ Ik kan met volle overtuiging zeggen dat ik op mijn plek zit!’

Hoi Sandra, wat leuk dat ik je mag interviewen! Jij bent namelijk de eerste professional die ik interview binnen onze branche Overheid. Zou je wat meer willen vertellen over jezelf?

Hi! Wat leuk dat ik de eerste ben! Mijn naam is Sandra, 52 jaar oud en trotse moeder van twee dochters. Qua karakter zou ik mezelf omschrijven als spontaan en sociaal. In mijn vrije tijd wandel ik graag en doe ik ook nog aan yoga, maar je zal me ook vaak genoeg met mijn handen bezig zien; ik ben namelijk dol op haken, borduren en breien. Momenteel werk ik al een paar maanden als werkvoorbereider bij de gemeente Hilversum via buro Nexus.

Zo! Je klinkt als een creatieve vrouw, maar vertel eens, wat is een werkvoorbereider precies? Ben je in je werk ook zo creatief?

Ik heb de opleiding Tuin- en Landschapsinrichting gedaan. Bij deze opleiding ben je als ontwerper en planvormer bezig met allerlei gebieden, zowel grootschalig als kleinschalig. De opleiding is opgedeeld in techniek en beheer. Bij techniek gaat het over hoe je werkt van tekening naar uitvoering en dan moet je wat creatiever zijn. Het was voor mij geen bewuste keuze om binnen de overheid te werken, maar na mijn opleiding ben ik begonnen bij de gemeente Almere en ik ben toen blijven hangen in het wereldje. Ik heb voorheen altijd een beleidsfunctie gehad, maar sinds kort, bij mijn nieuwe baan, ben ik veel meer bezig met hetgeen waarvoor ik gestudeerd heb. Ik ben nu dus een stuk creatiever bezig! Waar ik me bijvoorbeeld nu mee bezig houd, is ontwerpen uitwerken naar technische tekeningen. Dat houdt in dat iemand anders een idee bedenkt en ik zorg ervoor dat het technisch in orde is. Je moet dan denken aan taken zoals ontdekken welke materialen we gaan gebruiken, welke afstand gaan de planten van elkaar hebben en welke bomen gaan we waar plaatsen. Het is dus aan mij om het idee tot leven te brengen. Momenteel ben ik ook nog bezig met participatie inwoners. Bij participatie zorg ik ervoor dat de bewoners zich gehoord voelen en aan kunnen geven wat voor veranderingen zij zouden willen zien en waar ze ontevreden mee zijn. Verder schrijf ik ook nog advies over kap vergunningen. Dit houdt in dat ik onderzoek en adviseer over welke bomen er wel of niet gekapt mogen worden. Wat ik zo leuk aan mijn baan vind, is dat ik zowel met computers als met mensen bezig ben. Met al deze leuke taken verveel ik me niet snel!

Dat klinkt als een veelzijdige en leuke baan! Hoe bevalt je huidige project verder?

Ik heb het erg naar mijn zin! Op kantoor is het een gezellige chaos. Iedereen is geconcentreerd bezig, maar zo nu en dan maken we tussendoor grapjes waardoor de sfeer goed is. Voordat ik bij gemeente Hilversum begon, had ik ergens anders een vast contract. Ik ben daar gestopt, omdat de werkcultuur niet bij me paste. Het is dus altijd spannend of je dan de juiste keuze maakt,  maar ik kan met volle overtuiging zeggen dat ik nu op mijn plek zit en ik er alleen maar beter op ben geworden!

Dat is fijn om te horen, het is namelijk heel erg belangrijk voor buro Nexus dat mensen werkgeluk ervaren. Hoe ben jij eigenlijk bij buro Nexus terechtgekomen?

Ik ben benaderd door Robbert via LinkedIn. Hij had me een berichtje gestuurd over een functie die dichtbij mijn stad was. Mijn interesse was daardoor meteen gewekt en ik ging een gesprek met hem aan. Detacheren is geen onbekend terrein voor mij, ik heb namelijk hiervoor al acht jaar via twee verschillende detacheerders gewerkt. Tijdens de intake met Robbert bespraken we de functie, maar hadden we het ook over wie ik precies ben en wat ik graag zou willen. Naast dat Robbert inhoudelijk nog tips en informatie gaf over het werk, gaf hij ook nog tips gericht op mij. Dat vond ik wel bijzonder en fijn, want dat heb ik nog niet eerder bij een detacheerder meegemaakt. Verder is hij laatst ook langs geweest om te zien hoe het met me gaat, dat maakt buro Nexus voor mij een heel menselijk bedrijf.

Je hebt al veel ervaring met detacheren, nu ben ik wel benieuwd; zou jij ons adviseren bij anderen?

Jazeker! Je moet het alleen wel leuk en makkelijk vinden om opnieuw te beginnen om de zoveel tijd. Ik ben begonnen met detacheren, omdat ik het lastig vond om rechtstreeks een baan te vinden. Detacheren is dan een goede oplossing! Ik wil graag als advies aan anderen meegeven dat ze op zoek moeten gaan naar een detacheerder die gespecialiseerd is in jouw markt. Grote kans dat je dan meer aansluiting hebt met de projecten.

het goed! Mijn vorige Talent Master Domenique heb ik maar kort meegemaakt, maar ze was zeker vriendelijk. De verandering maakt me verder niet veel uit. Het is fijn dat ik bij iemand terecht kan met al mijn vragen. De luxe van korte lijntjes en snel geholpen worden, heb je niet bij iedere organisatie. Ik ben me ervan bewust dat die luxe er bij buro Nexus wél is.”

 

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?