Update Werkgeluk – Ertan Demir

''Dat buro Nexus de droom heeft om marktleider te worden in werkgeluk zie je terug in vele aspecten.''

Hi Ertan! Laten we bij het begin beginnen, kun je wat over jezelf vertellen?

Zeker, ik ben Ertan en ik ben 31 jaar oud. Ik werk al bijna vijf jaar bij buro Nexus waar ik al verschillende projecten hebben mogen uitvoeren. Verder ben ik getrouwd en heb ik nog geen kinderen. In mijn vrije tijd doe ik graag aan verschillende gevechtssporten.

Kun je ons vertellen wat jouw reden was om je bij de Projectgroep Werkgeluk aan te sluiten?

Natuurlijk, buro Nexus wilt marktleider worden in werkgeluk en ik ervaar dat zelf al bijna vijf jaar lang bij jullie. Ik kan daarom als geen ander zeggen hoe belangrijk werkgeluk is voor medewerkers. Om eerlijk te zijn, voelde ik mij dan ook vereerd toen ik de uitnodiging kreeg om mij aan te sluiten bij de Projectgroep Werkgeluk. Binnen deze groep deel ik mijn ideeën en dien ik een perspectief aan vanuit mijn expertise als construction consultant. Zodoende wil ik er samen met de rest van de projectgroep voor zorgen dat we onze doelstelling gaan realiseren.

Buro Nexus wil marktleider worden in werkgeluk. Hoe merk jij dat ze hiernaar streven?

Dat buro Nexus de droom heeft om marktleider te worden in werkgeluk zie je terug in vele aspecten. Allereerst merk je heel goed de wil om steeds te verbeteren. De enquête via Happyholics is hiervan een goed voorbeeld. Door écht aan de professionals te vragen wat er goed gaat en wat er beter kan, is duidelijk geworden waar buro Nexus staat en waar het nog kan verbeteren. De huidige score van 7,9 geeft al wel aan dat buro Nexus het goed doet op het gebied van werkgeluk. Om marktleider te worden in werkgeluk is een projectgroep opgesteld. Deze groep bestaat uit zowel medewerkers van kantoor als professionals. Samen streven wij ernaar om alles te optimaliseren met als doel de hoogste mate van werkgeluk te bereiken.

Mooi om te horen dat werkgeluk voor jou een belangrijke factor is. Kan je ons geheugen opfrissen en meenemen in wat het actieplan voor Q1 was?

Zeker, ik zal beginnen met het traject uit te leggen. We zijn in 2021 samen gekomen met de projectgroep en Itamar, onze contactpersoon bij Happyholics. Tijdens deze meeting hebben we de eerste opzet van de enquête voor de ​​​​professionals besproken. We hebben hier samen de puntjes op de i gezet waarna de enquête is verspreid. Toen de resultaten binnen waren, zijn we weer samen gekomen om deze te analyseren. De resultaten waren zeer positief. Zo scoorden we gemiddeld een 8.2 op de vraag: ”zou je ons aanbevelen in jouw netwerk?”. Ondanks de prachtige resultaten streven wij continu naar verbetering. Daarom blijven wij sleutelen aan een aantal zaken. Uit de enquête kwamen vier werkpunten naar voren waarmee we aan de slag zijn gegaan. Dat waren de volgende punten:

  • De relatie met de Talent Master;
  • Onboarding voor professionals;
  • Livegang van het WOW Center;
  • Duidelijkheid omtrent e-UUR.

Hoe is dit nu gerealiseerd en geïmplementeerd?

Als eerst zijn we aan de slag gegaan om de relatie tussen de Talent Master en professional te verbeteren. Buro Nexus wilt dat iedere collega zich gehoord voelt en een goede band heeft met zijn/haar contactpersoon. Daarom is er besloten om een verandering in de rollen door te voeren. De HR Fieldmanagers zijn het nieuwe aanspreekpunt voor professionals. Zijn kunnen ervoor zorgen dat alle professionals de beste begeleiding krijgen.

Ten tweede, wilden we de opstart van collega’s bij buro Nexus meer invulling geven. We merkten dat er regelmatig vragen en onduidelijkheden waren over o.a. ‘administratieve zaken’. Daarom is er besloten om een onboardingsdag te organiseren. Om onze professionals zo goed mogelijk te informeren en te betrekken bij buro Nexus informeren wij ze over alle belangrijke ins & outs van het bedrijf en leren zij ook andere collega’s kennen.

Ten derde, met de livegang van het WOW Center is er een vast punt voor vragen gerealiseerd. Vanuit het WOW Center worden deze vragen doorgestuurd naar de betreffende afdeling/persoon of door een WOW Professional zelf afgehandeld. Hierdoor krijgt iedereen tijdig en goed antwoord op vragen.

Tot slot, heeft de handleiding omtrent e-UUR ,voor onze Nederlandse zorgprofessionals, een update ondergaan. Deze schept duidelijkheid en neemt vragen weg.

WOW, dat klinkt goed! Kan je ons meenemen wat er de komende tijd op ons te wachten staat?

We blijven bezig met het optimaliseren van de uur soorten in e-UUR. Een duidelijk overzicht van de verschillende uren moet hiervoor uitkomst gaan bieden. Verder zijn we bezig met het thema ‘opleidingen’. Professionals gaan de kans krijgen om via buro Nexus een opleiding te volgen. Tot slot, gaan we de evaluatiecyclus en loopbaanbegeleiding versterken door de nieuwe functie van de HR Fieldmanager. Deze zal vaker contact hebben met zijn/haar professional om te bespreken hoe het gaat en om de evaluaties meer beroepsgebonden te maken.

Binnenkort ben jij al 5 jaar bij ons in dienst! Wat betekent werkgeluk bij buro Nexus voor jou?

Ik kan dit het beste uitleggen aan de hand van een klein verhaaltje. Toen ik ben gestart bij buro Nexus ben ik begonnen aan een opdracht en dit beviel zo goed dat ik ook een tweede project had aangenomen bij hetzelfde bedrijf. Dit project was echter minder leuk en ik haalde er te weinig voldoening uit. Ik heb toen contact gezocht met mijn Talent Master en heb uitgelegd wat er aan de hand was. Vanaf dit punt werd voor mij duidelijk hoe belangrijk werkgeluk voor buro Nexus is. Mijn Talent Master kwam langs, steunde mij volledig en stelde zich heel flexibel op. Ik kreeg eerlijke adviezen en samen hebben we gezocht naar een nieuw geschikt project. Ook deed buro Nexus er alles aan om het goed af te handelen met de opdrachtgever. Mijn opzegtermijn is uitgelopen tot vijf maanden zodat de opdrachtgever de ruimte had om te schakelen. Zo hadden ze voldoende tijd om een geschikte vervanger te vinden en deze in te werken. Ik ben destijds op vrijdag gestopt bij mijn eerste opdrachtgever en op maandag startte ik bij mijn nieuwe project. Door de juiste begeleiding vanuit buro Nexus is dit allemaal gerealiseerd.

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?    Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief