Sandia Ramkhelawan

Ik heb echt mijn plekje gevonden bij buro Nexus

Hi Sandia! Wat vind jij zo leuk aan werken in de zorg?

“Werken in de zorg is voor mij dankbaar werk, ik doe het met veel liefde en met mijn hart. Ik vind het belangrijk dat je patiënten of cliënten dit ook voelen. Ik heb vorig jaar, vanaf de eerste coronapiek tot januari, gewerkt op een corona-afdeling. Ik heb toen nog meer het besef gekregen hoe dankbaar mijn baan is. Er zijn makkelijke periodes geweest, maar ook moeilijke. Als ik daarop terugkijk ben ik super trots op de zorg. In deze periode is het voor mij nog duidelijker geworden waarom ik in de zorg ben gaan werken.

Ik ben begonnen in de huishouding binnen de thuiszorg en vanuit daar ben ik gaan groeien. Ik heb een opleiding voor kraamzorg gedaan en daarna ben ik me gaan verdiepen in de ouderenzorg. Ik ben gestart als Helpende + en vanuit daar werd de interesse voor de zorg en de behoefte aan meer uitdaging steeds groter. Ik ben een opleiding voor Verzorgende IG gaan doen en heb deze in 2016 afgerond. Na een kleine tussenpauze ben ik als leerling Verpleegkundige aan de slag gegaan. Ik ben zeker nog niet klaar met leren en zou me uiteindelijk graag willen specialiseren. De psychiatrie ligt mij heel erg, maar ik weet nog niet precies waarin ik me ga specialiseren. Wat ik wel zeker weet is dat ik nog niet stop met leren!”

Waarom heb jij ervoor gekozen om te detacheren?

“Voordat ik bij buro Nexus kwam, was ik al gedetacheerd aan het werk. Ik vind detacheren fijn omdat ik van afwisseling houd. Ik zou niet meer voor een vaste zorginstelling kunnen werken. Ik heb 8 jaar in de thuiszorg gewerkt. Dat werd me eentonig en ik had weinig uitdaging in mijn werk. Om me heen hoorde ik dat veel mensen werkzaam waren als ZZP’er, uitzendkracht of bij een detacheringsbureau. Ik heb een tijdje als uitzendkracht gewerkt en ben daarna aan de slag gegaan bij een detacheringsbureau. Het slaagde eigenlijk direct en vanaf dat moment wilde ik niet meer anders. Ik heb nu vrijheid en er wordt echt geluisterd naar mijn wensen. Daarnaast vind ik het leuk dat je verschillende mensen leert kennen en dat je op elk project weer dingen leert.”

Hoe vind je het bij buro Nexus?

“Ik was een aantal keer benaderd via LinkedIn toen ik nog werkzaam was bij mijn vorige baan. Ik ben in Amsterdam op gesprek gegaan omdat ik toe was aan iets nieuws. Tijdens dit gesprek had ik meteen een ‘thuisgevoel’. De manier waarop ik werd ontvangen en hoe alles werd verteld, voelde meteen vertrouwd. Het was een open en spontaan gesprek en ik merkte dat aan al mijn wensen kon worden voldaan. Tot nu toe gaat het allemaal heel goed, ik heb echt mijn plekje gevonden bij buro Nexus. Inmiddels heb ik een vast contract, waar ik heel blij mee ben. Het contact met mijn Talent Master is fijn en professioneel. Ik kan altijd bellen en als er iets is, wordt er gezocht naar een oplossing. Daarnaast biedt mijn Talent Master altijd een luisterend oor.”

Kun je ons meenemen in jouw huidige project?

“Ik zit momenteel op een gesloten psychiatrische afdeling voor ouderen met dementie, bij Pieter van Foreest in Nootdorp. Ik doe daar onder andere de Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen, het multidisciplinair overleg met de artsen en ben contactpersoon van bepaalde cliënten. Over deze cliënten heb ik de verantwoording. Ik maak bijvoorbeeld afspraken met de familie, zorg voor alle benodigdheden zoals kleding en kijk hoe we bepaalde dingen kunnen aanpakken in verband met de gezondheid van de cliënt. Er zit dus veel uitdaging in mijn werk. Ik zit nog tot eind augustus op dit project en heb wel weer zin in een nieuwe uitdaging. Ik ben benieuwd waar ik hierna terecht kom. Ik zou zelf graag in het ziekenhuis aan de slag willen. Omdat ik nu leerling Verpleegkundige ben, ben ik benieuwd naar werken in het ziekenhuis. Ik wil me graag oriënteren om te kijken welke tak van zorg ik het leukste vind.”

Wat vind je het leukste aan jouw huidige project?

“Het leuke aan werken op de psychiatrische afdeling vind ik dat geen dag hetzelfde is. Elke dag is het een verrassing wat er gaat gebeuren. De ene dag is het heel rustig en gebeurt er niet veel en de andere dag loopt wat slechter. Wat mij hierin vooral interesseert zijn de gedragsproblemen: waar komt het gedrag van de cliënten vandaan? De uitdaging daarin zit hem in het uitzoeken hoe je met een cliënt om moet gaan. Het is continu nadenken over de oplossingen voor de problemen. Die vind je niet altijd zelf, maar daarvoor ga je in gesprek met psychologen, therapeuten en artsen. Samen vinden we daar een weg in.”

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?    Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief