Roxanne van Oijen – Verzorgende IG

''Werkgeluk betekent voor mij dat ik gehoord en gezien word.''

Hi Roxanne! Je werkt sinds vorig jaar november (weer) bij buro Nexus. Zou je me wat meer over jezelf willen vertellen?

Jazeker! Mijn naam is Roxanne Oijen en ik ben 33 jaar oud. Samen met mijn man woon ik in een klein dorpje genaamd Haarsteeg en ik werk sinds 1 november bij buro Nexus. Eén jaar daarvoor heb ik ook bij jullie gewerkt, ik ben een tijdje weggeweest, maar ben weer met veel liefde terug!

Als ik niet met mijn werk bezig ben dan kan je me op het toneel vinden. Op dit moment zit ik bij een toneelvereniging genaamd kattoneel. Begin april hebben wij vijf dagen lang een voorstelling genaamd dwazen. Ik heb een rolletje die goed bij me past, waar ik lekker veel over het podium mag bewegen!

Dat klinkt goed, dus naast een zorgcarrière heb je ook nog een carrière in het theater! Hoe ben je eigenlijk de zorg ingerold?

Ik heb een voorliefde voor toneel! Vroeger heb ik ook de opleiding Toerisme en Recreatie gedaan, omdat ik graag op tv wilde komen of op het toneel wilde staan. Op een gegeven moment ben ik mij toch gaan oriënteren voor ander soort werk. Zo heb ik van alles een beetje geprobeerd. Ik heb nog één jaar in een knutselmagazijn gewerkt en een halfjaartje in de supermarkt. Toen besloot ik de zorg in te gaan. Dat heeft ook met mijn oma te maken. Zij is op 58 jarige leeftijd overleden aan leverkanker. Ze zat op het toilet en ik kreeg haar niet van het toilet af. Ik zat daar erg mee, want ik kon niets voor haar doen. Zodoende ben ik begonnen aan de opleiding Helpende. Dit had ik binnen één jaar afgerond, daarna ben ik verder gegaan met de opleiding VIG en die heb ik in twee jaar afgerond. Daarna ben ik gaan werken op verschillende locaties.

Na twee jaar werd ik benaderd door Valérie via LinkedIn. Ik had een gesprek met haar gehad over buro Nexus en detacheren en het voelde meteen goed. Ik vertelde ook dat het een tijdje niet zo goed met me ging en Valérie steunde mij daarin.  Ze bouwde meteen vertrouwen op! Ik kan op haar rekenen en ze staat altijd achter me. Dit geldt ook voor mijn huidige HR Fieldmanager Renate.

Goed om te horen dat je je gesteund voelt bij buro Nexus! Je had dus nog niet eerder gedetacheerd? Wat trok je dan aan om met detacheren te beginnen?

Klopt! Ik had nog niet eerder van detacheren gehoord. Tot nu toe had ik altijd een vast contract, maar de vrijheid en de openheid van buro Nexus trok mij aan. Verder vind ik de afwisseling tussen projecten erg fijn. Doordat ik een fotografisch geheugen heb, verveel ik me nogal snel. Het is daarom belangrijk voor mij om steeds bij te blijven leren en mezelf zo te ontwikkelen. Door buro Nexus kan ik steeds weer nieuwe uitdagingen aangaan. Verder voel ik me gesteund met een werkgever die achter me staat. Voorheen had ik moeite met nee zeggen en grenzen aangeven, maar omdat ik nu het gevoel heb dat er écht naar me wordt geluisterd en rekening wordt gehouden met mijn wensen, durf ik ook meer aan te geven wat ik wil.

Je gaf net aan dat je een tijdje weg was geweest en daarna weer terugkwam bij buro Nexus, kan je daar wat meer over vertellen?

Toen ik met mijn buro Nexus avontuur begon, heb ik een halfjaartje bij jullie gewerkt. Op een gegeven moment werd ik benaderd door een ander partij die mij grote beloftes deed. Daar heb ik een jaartje gewerkt, maar het was een jaar vol met gedonder en loze beloftes. Ik had al snel spijt van mijn keuze. Ik ben zo snel mogelijk teruggegaan naar buro Nexus waar ik door iedereen met open armen werd ontvangen. Ik ben blij dat ik die keuze heb gemaakt! Buro Nexus voelt veilig en vertrouwd aan.

We zijn blij dat je weer terug bent bij ons Roxanne! Denk je dat je jouw werkgeluk hebt gevonden bij buro Nexus?

Werkgeluk betekent voor mij dat ik gehoord en gezien word. Ik heb dat gevoel bij jullie zeker. Ik kan altijd op jullie rekenen!

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?    Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief