Nicole – Werkgeluk

“Wanneer mensen zich gewaardeerd voelen, werken ze ook beter!”

Laten we bij het begin beginnen. Kun je de projectgroep Werkgeluk voorstellen? En wat was jouw reden om je hierbij aan te sluiten?

“Zeker! Er zijn vijf professionals/consultants gevraagd om deel te nemen aan deze projectgroep. Om de groep zo gevarieerd mogelijk te maken én zowel input te krijgen uit Nederland en België, zijn er professionals/consultants gevraagd van verschillende locaties en productgroepen. Zo wordt er gekeken naar hoe werkgeluk door iedereen ervaren wordt en ook hoe buro Nexus het voor iedereen kan verbeteren. Uit de productgroep Techniek in België doen Andries en Ertan mee, vanuit België Zorg doet Patrick mee en vanuit Nederland Zorg doen Sanne en ik mee.

De reden dat ik me aangesloten heb bij de projectgroep? Ik vind het heel goed dat buro Nexus hierin investeert en zichzelf wil verbeteren. Het gaat niet alleen om wat je als bedrijf produceert en hoe je presteert. Ik vind het óók belangrijk dat een bedrijf kijkt naar hoe de medewerkers het werk ervaren én daar ook daadwerkelijk iets mee doen. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij. Daarnaast wilde ik mijn bijdrage leveren omdat ik uit de running was door een blessure ;).”

Kun je ons meenemen in hoe de afgelopen periode, oktober 2021 t/m januari 2022, eruit zag?

“Tijdens de eerste bijeenkomst hadden we een meeting met Itamar van Happyholics. Hier werkt buro Nexus al een tijdje mee samen, dus Itamar was al bekend met detachering en projectsourcing. In deze eerste meeting hebben we gesproken over wat er nodig was om een goede nulmeting op te zetten. Dus: welke aspecten zijn er belangrijk om het werkgeluk van professionals en consultants te meten? Welke vragen moeten in de enquête? En op welke onderwerpen gaat er gemeten worden? Een aantal vragen waren al opgesteld. Wij mochten onze feedback en input geven. Ook brainstormden we over de beste aanpak voor het verspreiden van de enquête. Uiteindelijk is de enquête eruit gegaan. Vervolgens werd heel het bedrijf via de mail op de hoogte gebracht van de resultaten en hadden we met de projectgroep een meeting waarin we in detail de resultaten bespraken. Dit was heel waardevol. Wij konden namelijk meer inzicht geven in waar de prioriteiten liggen. Daar is toen een concept actieplan uitgekomen. In de meest recente meeting hebben we deze concreet gemaakt en is er bepaald hoe snel welke verbeterpunten opgepakt worden. Van sommige zaken is buro Nexus ook afhankelijk van andere partijen, dus daar moet wel rekening mee worden gehouden. Maar ik denk dat de eerste stappen al heel waardevol zijn!”

Dus dit is het moment om met de feedback aan de slag te gaan. Even fast forward naar vandaag, wat is het actieplan en wat staat er op de planning in Q1?

“Om te beginnen gaat er geïnvesteerd worden in opleidingen. Hoe kan buro Nexus dit het beste aanbieden én verbeteren, zodat mensen zich kunnen ontwikkelen wanneer ze dat graag willen? Het is voor sommigen namelijk best lastig om te vinden wat voor opleidingen er beschikbaar zijn en welke voorwaarden daarbij horen. Een plan de campagne is voor sommige mensen een belangrijke factor als het gaat om maximaal faciliteren. Wellicht denkt niet iedereen erover na of vragen ze er niet naar. Het kan dus heel waardevol zijn als Buro Nexus het zelf aanbiedt.

Ten tweede: het verbeteren van e-UUR en meer duidelijkheid over InSite. In de zorg werk je eigenlijk nooit hetzelfde aantal uur per week. Het is dus handig om inzicht te hebben in de hoeveelheid plus- en minuren die je gewerkt hebt. Daarnaast hebben collega’s ook moeite met hoe de apps e-UUR en InSite werken. Hoe werkt het met inloggen? Waar moet wat ingevuld worden? Het is ook afhankelijk van hoe handig iemand is met computer en/of apps. Het is handig als buro Nexus dit voor iedereen zo laagdrempelig mogelijk maakt.

Tot slot. Bij buro Nexus heb je te maken met verschillende rollen en afdelingen. Duidelijkheid over met welke vragen je waar of bij wie terecht kan, is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Recent is het WOW Center erbij gekomen. Daar kunnen we nu met veel vragen terecht. Daarnaast heeft iedereen natuurlijk een Talent Master waar je altijd bij terecht kunt. Het komt wel eens voor dat hij of zij verandert of (tijdelijk) wegvalt. Bij wie kan iemand dan terecht? Wie wordt dan het aanspreekpunt? Daar gaat ook verbetering in komen, zodat het soepel verloopt én het voor iedereen duidelijk is waar ze terecht kunnen.”

Dat klinkt goed! Wordt deze informatie ook verspreid op de vestigingen?

“Ja, zeker! Om te zorgen dat de verbeterpunten en het actieplan bij de collega’s op de vestigingen in zowel Nederland als België bekend zijn, wordt er voor hun een ‘roadshow’ gehouden. Wat is de score? Hoe ervaren de professionals/consultants de samenwerking met hun als vestiging en het Service Center? Wat moeten zij als organisatie oppakken? En wat is de rol van een TM/BP/HRM hierin? Allemaal vraagstukken die ze persoonlijk gaan bespreken.”

Tot slot, wat is de voornaamste reden om aan de slag te gaan met werkgeluk?

“Wanneer je via detachering of projectsourcing werkt, word je niet altijd even goed gezien. Op deze manier laat buro Nexus zien dat iedere werknemer er toe doet en ze daarin willen investeren. Ik denk dat wanneer mensen zich gewaardeerd voelen ze ook beter werken. Het werkt namelijk een stuk prettiger wanneer je weet dat wat je doet en wie je bent gewaardeerd wordt. In de zorg zeggen ze niet voor niets: ‘je kan niet voor anderen zorgen als er niet voor jou gezorgd wordt.’ Eén ding is zeker. Ik ben ontzettend blij om onderdeel uit te maken van projectgroep Werkgeluk!”

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?    Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief