Alexandra en Rony

Ik heb het geluk gehad dat ik mijn echtgenoot via buro Nexus heb leren kennen!

Hi Alexandra en Rony. Gefeliciteerd! jullie zijn recent getrouwd en hebben elkaar via buro Nexus ontmoet, daar wil ik natuurlijk alles over weten! Kunnen jullie jezelf voorstellen?

Alexandra: Ik ben Alexandra, oorspronkelijk geboren in Rusland. Op mijn 8ste ben ik naar België verhuisd en ik woon nu al 24 jaar in België. Ik ben hier opgegroeid en heb de studie Verpleegkunde afgerond. Na een lange carrière van werken in ziekenhuizen en regelmatig verhuizen in België, heb ik nu al één jaar lang mijn plek gevonden bij buro Nexus. Bij buro Nexus werk ik als projectverpleegkundige net als mijn man. Ik heb het geluk gehad dat ik mijn echtgenoot via buro Nexus heb leren kennen!

Rony: Mijn naam is Rony en ik ben 36 jaar oud. Net als Alexandra heb ik ook een ganse carrière in de zorg achter de rug. Ik heb verpleging gedaan, in ziekenhuizen gewerkt, ik ben zelfstandig thuisverpleegkundige geweest, ik heb met mensen die een beperking hebben gewerkt en uiteindelijk ben ik door buro Nexus aangeworven. Ik werk ongeveer anderhalf jaar bij jullie en ik kan niet anders zeggen dan dat ik gelukkig ben. In mijn vrije tijd houd ik ervan om creatief bezig te zijn. Ik houd van muziek, koken en mijn grote passie is dansen en dan voornamelijk volksdansen.

Alexandra: Dankzij Rony ben ik nu ook in de danswereld terecht gekomen.

Rony: Door dansen is de vonk tussen ons echt overgeslagen!

Dat is mooi om te horen! Jullie zijn nog maar nét getrouwd, kunnen jullie mij vertellen hoe jullie elkaar hebben ontmoet?

Alexandra: We hebben elkaar vorig jaar tijdens Nextival voor het eerst ontmoet. Ik stond in de rij om te gaan jetskiën en daar heb ik Rony voor het eerst ontmoet. We hebben elkaar kort gesproken, maar toen we in de rij stonden bij het waterboarden hebben we lang met elkaar gepraat. We hadden al vrij snel een goede klik, omdat we erachter kwamen dat we beide projectvergpleegkundige zijn. Na Nextival hebben we contact gehouden, maar met de intentie om als collega’s te kletsen. We hadden allebei niet het gevoel dat we meer wilden, echter naarmate de tijd vorderde kregen we een sterkere band. Op een gegeven moment heeft Rony ook het verjaardagsfeestje van mijn dochter georganiseerd, dus mijn dochter was ook vrij snel dol op hem. We hadden veel contact en spraken vaker met elkaar af. Kort na onze eerste ontmoeting hadden we al een relatie, omdat het vertrouwd aanvoelde.

Rony: De eerste keer dat ik Alexandra leerde kennen, vond ik meteen dat ik goed met haar kon praten. Ik vond haar een toffe collega, maar had niet kunnen bedenken dat we ooit een relatie zouden krijgen. Het was misschien voor ons beiden geen liefde op het eerste gezicht, maar er was zeker een connectie. Alexandra voelt aan als een betrouwbaar persoon waar ik dingen mee kan delen. Zij beoefent hetzelfde beroep als ik, dus ik kan goed worstelingen omtrent werk met haar bespreken. Vanaf het moment dat we elkaar ontmoet hebben, is er geen stil moment geweest! We hebben altijd wel wat te bespreken.

Wat leuk dat buro Nexus hierin een bijdrage heeft kunnen leveren! Jullie begonnen als vrienden, maar wanneer is de vonk echt overgeslagen?

Rony: Eerder haalde ik aan dat we elkaar hebben gevonden in het dansen. Ik had een verjaardagsfeestje in de vorm van een bal waar ik Alexandra mee naartoe nam. We waren op dat moment alleen nog maar collega’s, maar we hebben heel de avond samen gedanst. Die avond had ik totaal geen behoefte om met anderen te dansen. Ik had alleen maar oog voor Alexandra.

Alexandra: Hij heeft mij de danspassen à la minute aangeleerd en ik moet je vertellen dat ik nog nooit zo fijn gedanst heb als dat ik met Rony die avond heb gedanst. Ik voelde me heel erg fijn bij hem en sinds die dag hebben we elkaar niet meer verlaten.

Rony: Mijn vrienden plaagden mij dat Alexandra waarschijnlijk niet meer voor lang alleen maar een ‘collega’ zou zijn. Ze hadden gelijk!

Dat klinkt heel romantisch. Kort daarna hebben jullie besloten om te gaan trouwen. Hoe ging het aanzoek?

Rony: Alexandra en ik zijn beiden al een keer getrouwd geweest en om eerlijk te zijn was ik niet van plan om ooit weer iemand te gaan vragen. Het begon allemaal toen we op een dag elkaar aan het plagen waren. We waren aan het grappen en op een gegeven moment vroeg Alexandra wanneer we zouden gaan trouwen. Ik ging daarop in en antwoordde met 31 december 2022. Zij vond dat een prima datum en ik ging mee in haar verhaal en belde de gemeente op als grap. Ik wilde haar reactie pijlen, maar voordat ik het wist, was het al geregeld en stond er een afspraak op 31 december om te gaan trouwen!

Alexandra: Het begon als een grap, maar er zat een serieuze ondertoon in. We wisten allebei dat we elkaar nooit de vraag zouden stellen door onze voorgaande huwelijken, maar het voelde vanaf het begin goed tussen ons. We gingen er beiden meteen akkoord mee. Ook de kinderen waren enthousiast dus zodoende gingen we door met het plan. Het is misschien allemaal vlot gegaan, maar alles is uiteindelijk op zijn pootjes terecht gekomen.

Rony: Alles klopte gewoon! We hadden de mooiste dag van het jaar uitgekozen, namelijk de laatste dag van het jaar; een volledige nieuwe start.

Alexandra: De burgemeester heeft ook bevestigd dat wij het allérlaatste koppel in België waren die getrouwd zijn in het jaar 2022. Heel symbolisch, we hebben het jaar officieel samen afgesloten en zijn begonnen aan een nieuw hoofdstuk. We hebben na onze ceremonie een klein groepje mensen uitgenodigd die dicht bij ons staan. We gaan later in het jaar nog wel een groot feest houden, maar voor nu hadden we zelf iets kleins geregeld. Na het etentje vertrokken we naar een bal en zo zijn wij dansend ons nieuwe leven ingegaan.

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?