Dag van de Mantelzorg

Vandaag, woensdag 10 november, is het de Dag van de Mantelzorg. Onzichtbare helden, worden ze ook wel eens genoemd. Van jong tot oud, van platteland tot stad, voor een ziek familielid of een goede vriend, overal zijn mantelzorgers te vinden. Wist je dat we in Nederland bijna vijf miljoen mantelzorgers hebben? Het werk dat zij verrichten is niet vanzelfsprekend. Deze onzichtbare helden zijn bijzonder in wat zij doen en worden daarom vandaag extra in de spotlights gezet. Zij mogen gezien worden!

Wat houdt deze dag in?

We schreven het net al. Deze dag is speciaal in het leven geroepen om waardering uit te spreken naar alle mantelzorgers in Nederland. Het begon ongeveer twintig jaar geleden. MantelzorgNL nam het initiatief om deze dag in het leven te roepen. Inmiddels is de Dag van de Mantelzorg uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement. Door het hele land worden verschillende activiteiten georganiseerd om mantelzorgers in het zonnetje te zetten. Van het organiseren van een evenement tot een bloemetje of simpelweg mooie woorden van waardering, alles komt voorbij op deze bijzondere dag. Bij buro Nexus spreken wij ook graag onze waardering uit naar helden in de zorg. Niet alleen naar onze eigen zorgprofessionals, maar naar alle toppers in de zorg. Wat dacht je bijvoorbeeld van alle helden in de thuiszorg? Vandaag spreken wij in het bijzonder onze waardering uit naar alle mantelzorgers. Bedankt voor het mooie werk dat jullie verrichten voor jullie naasten. Jullie mogen er zijn!

Wat is mantelzorg?

Zorgen voor je naasten, uit liefde voor elkaar. Bijna iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken, maar wanneer ben je mantelzorger? Als we praten over mantelzorg, dan praten we over de hulp aan iemand met gezondheidsproblemen die de zorg hard nodig heeft. Deze zorg wordt gegeven door iemand uit de directe sociale omgeving van diegene. Wist je dat een mantelzorger soms 24 uur per dag zorgt voor zijn of haar naasten? Respect! Maar dat is niet het enige.

Wist je dat…

  • …één op de drie Nederlanders van 16 jaar en ouder jaarlijks mantelzorg geven? Dit zijn ongeveer vijf miljoen mantelzorgers!
  • …er 830.000 mantelzorgers zijn die zowel intensief (meer dan acht uur per week) als langdurig (meer dan drie maanden) hulp verlenen?
  • …vijf op de zes mantelzorgers genieten van de leuke momenten van het zorgen?
  • …één op de vier mensen zijn of haar werk combineert met mantelzorg?

Wil jij jouw waardering uitspreken?

Ken jij iemand die mantelzorg verleent en wil jij diegene in het zonnetje zetten? Speciaal voor de Dag van de Mantelzorg heeft MantelzorgNL twee gifjes (korte videos) gemaakt, die je naar iemand kunt versturen die voor een ander zorgt. Je kunt deze gifjes downloaden door op onderstaande video’s te klikken of je kunt ze vinden op Social Media of WhatsApp onder GIF. Zoek op ‘mantelzorg’ en de gifjes komen automatisch tevoorschijn!

Mantelzorg   Mantelzorg

Wil jij meer weten over deze dag óf wil je een kijkje nemen in het leven van een mantelzorger? Neem dan eens een kijkje op de website van de Dag van de Mantelzorg!

Heb jij interesse om ook iets te betekenen voor een ander of ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen de zorg? Bekijk onze vacatures dan eens! Of wil je meer weten over werken in de zorg via buro Nexus? Neem dan contact op door middel van het contactformulier onderaan deze pagina. Zien wij jou snel voor een kop koffie of thee? Tot dan!

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?    Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief