fbpx

Werken als calculator bouw

Uit cijfers van Unizo blijkt dat de bouwsector steeds meer aan het groeien is. Ondanks de coronacrisis, hebben bepaalde deelsectoren in de bouw een extra stimulus gekend. De lockdown zorgde voor extra budgetten die mensen normaal uitgeven aan vrijetijdsbesteding, zoals vakanties, maar nu investeren in de renovatie van hun woning. Ook blijkt de keuze voor een tweede verblijf populair, waar dan ook weer het een en het ander aan moet gebeuren.

Om deze werven in goede banen te leiden, zoekt men in Vlaanderen volop naar bekwame Calculators Bouw die de kostprijs voor het bouwen van een nieuw gebouw in kaart weten te brengen. Kun jij goed overweg met cijfers en zie jij een afwisselende job, waarbij je niet aan je bureau vastgekluisterd zit, volledig zitten? Lees dan snel door!

Klik direct door naar:

Functieomschrijving
Calculator Bouw

Een Calculator Bouw rekent uit wat een project, of liever een bouwwerf, zal kosten. Hiervoor baseert hij/zij zich op de plannen, het lastenboek, de meetstaat en allerlei bijkomende documenten die de architect bezorgde.

Hoe zit dat specifiek in elkaar? Als Calculator ben je verantwoordelijk voor het opstellen van calculaties en offertes. Werkdocumenten als technische fiches, scope-lijsten en specificaties hebben dus geen geheimen voor jou. Daarnaast vraag je offertes op bij onderaannemers en leveranciers en zorg je ervoor dat alles binnen budget blijft. Deze gegevens vul je aan in een kostprijsberekeningsprogramma zoals KPD. Ten slotte ondersteun je de werkvoorbereiding en begeleiding tijdens de ontwerp- en uitvoeringsfase. Zowel op administratief al technisch gebied.

Calculator in de bouw:
welke opleiding heb je nodig?

Om te starten als Calculator Bouw, verwachten de meeste werkgevers dat je een bouwtechnische opleiding hebt genoten op minstens bachelor niveau. Denk hierbij aan de bachelor of master Bouwkunde, maar de volgende opleidingen komen zeker ook in aanmerking:

  • Bachelor Architectuur;
  • Bachelor Industriële Wetenschappen Bouwkunde;
  • Master Architectural Engineering;
  • Master Architectuur;
  • Master Industriële Wetenschappen Bouwkunde.

Als je als Consultant Construction bij buro Nexus in dienst komt, dan gaan we graag met jou hierover in gesprek! Jouw ontwikkeling staat namelijk voorop en daarom denken wij graag mee in jouw wensen en interesses. In principe is dus elke relevante opleiding/cursus bespreekbaar. Zo kun je denken aan een Excel, maar ook zeker aan een voltallige opleiding als een HBO of een masteropleiding!

Bekijk hier alle mogelijkheden!
Calculator bouw

Wat is het loon van een Calculator Bouw?

Op zoek naar een uitdaging als Calculator Bouw, maar je weet niet wat je zal verdienen? Als starter kun je rekenen op minstens zo’n €2281 bruto per maand, na 5 jaar anciënniteit op €2536 en na 10 jaar anciënniteit op €2735. Extra voordelen zoals een hospitalisatieverzekering zitten hier niet bij. Bovendien hangt het uurloon bij buro Nexus af van jouw werkervaring en kan deze variëren per project!

Lees hier alles over de lonen in de bouw

Calculator Bouw vacatures bij buro Nexus

De bouwsector staat niet stil. Gelukkig doe je dat bij ons als Consultant Construction  ook niet. Vastroesten op één plaats is namelijk geen optie dankzij het concept van projectsourcing. Onze brede portefeuille aan jobs binnen de bouw bieden je de mogelijkheid om jouw technische kennis in te zetten op de meest uiteenlopende en gerenommeerde opdrachten. Klaar om te bouwen aan uitdagende projecten? Top! Dan bouwen wij aan jouw werkgeluk.

Bekijk hier onze Calculator Bouw vacature!

FAQ:
Wat is projectsourcing?

Wat is projectsourcing?

Het is de samentrekking van ‘project’ en ‘outsourcing’, wat maakt dat buro Nexus werk maakt om hun medewerkers op uitdagende projecten te zetten bij uiteenlopende opdrachtgevers. Wij mikken op een langdurige en kwalitatieve samenwerking, waardoor wij onze professionals meteen het vertrouwen bieden van een vast contract van onbepaalde duur.

Wat is het verschil tussen buro Nexus en een interim- en uitzendkantoor?

  • Een vast contract binnen een bediendestatuut met maandelijkse verloning.
  • Geen kortstondige opdrachten, maar focus op een inwerkperiode en kwaliteit. Onze projecten duren dan ook gemiddeld één jaar. In samenspraak is er ook de mogelijkheid voor een project van kortere duur, bijvoorbeeld van zes maanden.

Wat als mijn project stilaan ten einde loopt?

  • Je kan perfect doorgeven dat je het huidige project graag langer wil laten doorlopen.
  • Heb je echter na een jaar toch nood aan verandering of zou je graag een andere expertise aansnijden? Dan zoeken we samen naar een nieuw passend project.

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?