Welk loon mag je als ingenieur verwachten?

Wat is het loon van een ingenieur?

Jij hebt gekozen voor een carrière binnen de engineering, maar hoe zit het nu met de lonen in deze sector? Functies binnen Industry & Manufacturing zijn heel gevarieerd. De verloningen kunnen dan ook ver uit elkaar liggen. Daarnaast is het loon dat je gaat verdienen afhankelijk van je werkervaring. Toch hebben wij speciaal voor jou per functie en vakgebied de inkomens op een rijtje gezet. De indicaties die je op deze pagina leest, zijn brutolonen op basis van een 38-urige werkweek. De bedragen zijn exclusief extra’s zoals eindejaarpremies.

Klik direct door naar:

Lonen binnen de engineering volgens de CAO

De lonen binnen de engineering worden bepaald door loonbarema’s, afhankelijk van de minimumjaren in dienst. Per sector leggen werkgevers en vakbonden deze loonschalen in collectieve arbeidsovereenkomsten (CAO’s) vast. Het loon dat je zal ontvangen, bepaalt men dus mede op basis van deze gegevens. Bepaalde toeslagen, voor onder andere onregelmatige prestaties of einde loopbaan, worden ook in deze CAO’s beschreven.

Wat betekent dit allemaal? Bij buro Nexus gaan we voor de WOW-factor. Wij bieden namelijk bredere pakketten aan voor onze consultants Industry & Manufacturing. Daardoor kan het loon bij ons hoger liggen. Het loon dat jij maandelijks op je bankrekening ontvangt van buro Nexus hangt onder andere af van je niveau, werkervaring en het project waar je aan de slag gaat. Uiteraard houden wij ook rekening met de loonbarema’s van de CAO’s, maar daarnaast ontvang je bij buro Nexus nog een hoop extra’s.

Bekijk onze vacatures

Extralegale voordelen en netto onkostenvergoeding bij buro Nexus

Volgens de regels van de CAO’s zijn collectieve voordelen zoals maaltijdcheques binnen de engineering niet verplicht. Wij optimaliseren echter de loonkosten van onze consultants door in te zetten op een tal van extralegale voordelen. Bij ons krijg je bovenop jouw loon wél een aantrekkelijk pakket aangeboden, inclusief een leasewagen mét tankkaart, een op-en-top groeps- en hospitalisatieverzekering en maaltijdcheques! Bovendien werken we naast de brutolonen ook met een netto onkostenvergoeding, ofwel een kostenforfait. Deze kosten zijn netto, onbelast en niet onderworpen aan RSZ-bijdragen. Het is de bedoeling dat een professional hiermee bepaalde kosten kan dekken zoals een maandelijkse carwash. Dit om jouw bedrijfswagen in een onberispelijke staat te houden.

Electronics Engineer

Wat verdien ik als Electrical Design Engineer?

Wil jij aan de slag als Electrical Design Engineer en ben je benieuwd naar jouw loon? Als starter kun je rekenen op minstens zo’n €2677 bruto per maand, na 5 jaar anciënniteit op €3118 en na 10 jaar anciënniteit op €3492. Dit is uiteraard zonder extra’s zoals een netto onkostenvergoeding. Bovendien hangt het uurloon bij buro Nexus af van jouw werkervaring en kan deze variëren per project.

Benieuwd naar meer? Wij zoeken steeds naar Electrical Design Engineers!

Vacature Electrical Design Engineer
Mechanical Engineer

Wat verdien ik als Mechanical Engineer?

Jij bent klaar om van start te gaan als Mechanical Engineer, maar weet niet wat je gaat verdienen? Jouw loon zal als starter beginnen vanaf €2559 bruto per maand, na 5 jaar anciënniteit vanaf €3036 en na 10 jaar vanaf €3473. Extra’s zoals een leasewagen zitten hier uiteraard niet bij in. Bij buro Nexus kijken we ook naar jouw specifieke ervaring en bepalen we per project jouw verloning.

Wil jij ook werken bij buro Nexus als Mechanical Engineer? Neem dan contact met ons op!

Vacature Mechanical Engineer
Industry

Hoeveel verdient een Service Technieker?

Op zoek naar een nieuwe uitdaging, maar wil je eerst weten wat het loon van een Service Technieker is? Als starter kun je rekenen op minstens zo’n €2559 bruto per maand, na 5 jaar anciënniteit op €3036 en na 10 jaar anciënniteit op €3473. Extra voordelen zoals een hospitalisatieverzekering zitten hier niet bij. Bovendien hangt het uurloon bij buro Nexus af van jouw werkervaring en kan deze variëren per project.

Bij buro Nexus zoeken we steeds naar Service Techniekers!

Vacature Service Technieker

Meer weten over het loon van een ingenieur?

Heb je nog vragen over de lonen binnen de Industry & Manufacturing bij buro Nexus of ben je benieuwd naar de mogelijkheden die wij te bieden hebben? Dan nodigen wij jou graag uit in een van onze kantoren. Wij helpen jou graag aan die volgende stap in jouw carrière. Laten we beginnen met een tas koffie!

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?