Vacature werfleider

Werfleider

Stijgende materiaalprijzen, duurzaam bouwen en een steeds evoluerende bouwwetgeving? Dat zijn slechts drie elementen waarop een werfleider moet weten in te spelen. Volgens de Bouwunie bleek in 2022 bijna 4 op de 10 Belgen aan het (ver-)bouwen te zijn en dat is alleen al voor de private markt. Om al deze bouwwerven in goede banen te leiden, zoekt men in Vlaanderen volop naar bekwame werfleiders.

Spreekt deze afwisseling én werkzekerheid jou aan? Lees dan zeker verder om alles over dit mooie beroep te ontdekken!

Wil je graag iets specifieks weten? Klik dan meteen door naar:

vacature werfleider

Wat doet een werfleider bouw?

Dat valt niet in één zin, of zelfs één alinea te omschrijven. Het takenpakket van een werfleider is veelzijdig en bovendien afhankelijk van de sector waarin men is tewerkgesteld. In grote lijnen is hij/zij verantwoordelijk voor de organisatie en coördinatie van de werf. Kortom, alles aangaande het materiaal en het begeleiden en aansturen van het personeel ter plekke, zodat het project tijdig én correct kan worden opgeleverd. Dit brengt met zich mee dat de werfleider het budget en de kosten nauwlettend mee opvolgt, alsook de meet- en vorderingsstaten en de veiligheids- en milieuvoorschriften. Ten slotte is hij/zij het eerste aanspreekpunt voor verschillende stakeholders, zoals de onderaannemers, indien er zich bijvoorbeeld problemen zouden voordoen.

Bekijk hier onze vacature werfleider

Verschil tussen projectleider
in de bouw en werfleider?

Een projectleider in de bouw combineert doorgaans verschillende werven. Hij/zij stippelt de grote lijnen van een werf mee uit en is betrokken bij het grotere kostenplaatje. Hierdoor kan de projectleider bouwmaterialen en machines efficiënt inzetten op de verschillende projecten om zo de kosten te drukken. Een werfleider heeft een stevigere grip op het bouwproject, let op elk detail en rapporteert de belangrijkste zaken aan de projectleider. Die laatste zorgt er dan weer voor dat de werfleider niets te kort komt!

Werfleider opleiding

Om werfleider te worden, kun je kiezen voor verschillende opleidingen. Gezien je heel wat technische kennis nodig hebt, om bijvoorbeeld de bouwplannen volledig te begrijpen, komen de volgende diploma’s allemaal in aanmerking:

  • Bachelor Bouw;
  • Bachelor Architectuur;
  • Bachelor Industriële Wetenschappen Bouwkunde;
  • Master Architectural Engineering;
  • Master Architectuur;
  • Master Industriële Wetenschappen Bouwkunde.

Loon werfleider bouw

Een werfleider zonder enige ervaring kan gemiddeld rekenen op € 2.683 bruto per maand. Vanaf 5 jaar loopt het bruto maandloon op tot € 2.983 en vanaf 10 jaar tot wel € 3.683. Deze bedragen zijn echter wel met een korrel zout te nemen. Het loon is sterk afhankelijk van de verantwoordelijkheden van de werfleider, alsook de aard en de complexiteit van de werf. Zo zal men meer verdienen als werfleider HVAC, wegenbouw of spoorwerken dan in de reguliere woningbouw. Doorgaans kan men rekenen op extra vergoedingen zoals maaltijd- en ecocheques en een hospitalisatieverzekering.

Lees hier alles over de lonen in de bouw
vacature werfleider

Waarom werken
als werfleider?

Twijfel je nog of de functie van werfleider wel bij je past? We sommen graag enkele redenen op, waarom deze job perfect bij jou zou passen:

  •  De bouwsector evolueert continu. Als werfleider moet je op de hoogte blijven van al deze ontwikkelingen, zoals het inzetten van een warmtecamera om te detecteren waar isolatiewerken nodig zijn. Zo zorg je ervoor dat je werven steeds up-to-date blijven;
  • Dat brengt ons tot een volgend punt en dat is dat je veel verantwoordelijkheid krijgt toegeschreven. Dat is zeker niet voor iedereen weggelegd, maar als jij stressbestendig bent én graag met mensen werkt, dan is dit zeker jouw perfect match!

Laat je inspireren door Consultant Omar!

Vacature Werfleider
bij buro Nexus

De bouwsector staat niet stil. Gelukkig doe je dat bij ons als Consultant Werfleider ook niet. Vastroesten op één plaats is namelijk geen optie dankzij het concept van projectsourcing. Onze brede portefeuille aan jobs binnen de bouw bieden je de mogelijkheid om jouw technische kennis in te zetten op de meest uiteenlopende en gerenommeerde opdrachten. Klaar om te bouwen aan uitdagende projecten? Top! Dan bouwen wij aan jouw werkgeluk.

Bekijk hier alle vacatures in de bouw!

FAQ:
werfleider projectsourcing

Wat is projectsourcing?

Het is de samentrekking van ‘project’ en ‘outsourcing’, wat maakt dat buro Nexus werk maakt om hun medewerkers op uitdagende projecten te zetten bij uiteenlopende opdrachtgevers. Wij mikken op een langdurige en kwalitatieve samenwerking, waardoor wij onze professionals meteen het vertrouwen bieden van een vast contract van onbepaalde duur.

Wat is het verschil tussen buro Nexus en een interim- en uitzendkantoor?

  • Een vast contract binnen een bediendestatuut met maandelijkse verloning.
  • Geen kortstondige opdrachten, maar focus op een inwerkperiode en kwaliteit. Onze projecten duren dan ook gemiddeld één jaar. In samenspraak is er ook de mogelijkheid voor een project van kortere duur, bijvoorbeeld van zes maanden.

Wat als ik tijdelijk geen project heb?

Door proactief te handelen en continu met onze professionals in dialoog te blijven proberen we deze situatie uiteraard te vermijden. We moeten hier echter realistisch in zijn. Stelt deze situatie zich alsnog, dan is er absoluut geen reden tot paniek. Je blijft verbonden aan buro Nexus in afwachting van jouw volgend project. In deze tussenperiode is het kwestie van goede afspraken te maken. Jouw persoonlijke Talent Master volgt jou nauw op doorheen deze periode en licht jou in over de opties.

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?