Wesley van Kleef

Werken in de zorg betekent diversiteit. Dat trekt mij aan!

Kun jij ons meenemen in jouw zorgcarrière en uitleggen waarom je in de zorg bent gaan werken?

“Ik werk nu 10 jaar in de zorg. Vroeger, op de middelbare school, moest je al vroeg kiezen welke richting je op wilde. Ik heb toen eerst voor de metaalkant gekozen. Nadat ik het lasapparaat drie keer aan de tafel vast had gelast, kwam ik erachter dat dit niet echt mijn ding was. Hierna ben ik tijdens open dagen kennis gaan maken met de zorgwereld en zo ben ik er ingerold. Tot op heden heb ik daar nog geen spijt van gehad. Werken in de zorg betekent diversiteit. Elke dag is anders en dat trekt mij aan.”

Waar werk je op dit moment en hoe ziet een dag op jouw huidige project eruit?

“Ik ben half maart gestart met mijn project, in de thuiszorg bij Alerimus in Numansdorp. Mijn project zou eigenlijk tot eind oktober lopen, maar ze gaven aan dat ze zo blij met mij zijn dat het inmiddels is verlengd tot eind januari. Het is een leuk en afwisselend project, ik werk in een leuk team en heb leuke cliënten. Allemaal win-win situaties. Ik zeg altijd dat ik een luxepositie heb, aangezien ik 8-uurs diensten werk. Dit komt niet vaak voor in de thuiszorg. Ik weet nooit hoe mijn dag eruit gaat zien. Er is natuurlijk de standaard cliëntenzorg, maar ik heb ook de verantwoording over de bereikbaarheidstelefoon. Dit betekent dat, als er alarmeringen of nieuwe zorgaanvragen komen, ik deze moet afhandelen of doorverwijzen. Ik vind het leuk om dit op te pakken en door te spelen naar de juiste persoon. Ik ben echt iemand voor in de wijk. De verschillende soorten cliënten en de afwisseling die je hier tegenkomt, vind ik leuk. Daarnaast heb je vrijheid als je werkt in de thuiszorg. Je bent niet de hele dag aan het werk op één plek.”

Was je al bekend met detacheren en hoe vind je deze manier van werken?

“Ik was al wel bekend met de term detacheren, maar nog niet met het werken voor een detacheringsbureau. Ik moet zeggen dat ik detacheren fantastisch vind. Ik kan veel makkelijker dingen loslaten en dat is prettig. Detacheren geeft me meer rust dan het werken voor een vaste werkgever. Als ik thuis ben, dan ben ik ook echt thuis.”

Wat was voor jou de reden om voor buro Nexus te kiezen?

“Ik kreeg wekelijks aanbiedingen voor banen en zag door de bomen het bos niet meer. De eerste keer dat ik door jullie werd benaderd, was ik eigenlijk niet op zoek naar een nieuwe baan. Ik was bij mijn huidige baan ook net begonnen met de opleiding Verpleegkundige. Toch ben ik het gesprek aangegaan en dat was goed bevallen. Ik besloot om het avontuur aan te gaan en te kijken of het zou slagen. Uiteindelijk is het dik geslaagd. Ik zit erg op mijn plek bij buro Nexus en heb alleen maar positieve ervaringen. Als ik even niet lekker in mijn vel zit, hoef ik mijn contactpersoon maar te bellen en ze staat voor me klaar. Er wordt naar je geluisterd en dat is een fijn gevoel. Ook mocht ik laatst naar het Nursing Festival, dat was super. Ik heb daar een groepje buro Nexus collega’s ontmoet. Die zie je normaal gesproken natuurlijk niet, dus dat was leuk.”

Je bent momenteel bezig met de opleiding tot Verpleegkundige. Kun je iets meer vertellen over deze opleiding en wat vind je ervan dat je dit via buro Nexus mag doen?

“Ik was tijdens mijn vorige baan begonnen met de opleiding tot Verpleegkundige. Toen ik bij jullie startte, hebben jullie als het ware de opleiding overgenomen. Ik vond het fijn om te horen dat ik door kon gaan met mijn opleiding en dat jullie aandacht besteden aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Dat gaf me meteen een gevoel van vertrouwen. Ik doe een versnelde opleiding van 2,5 jaar omdat ik al Verzorgende IG ben. Ik had altijd het idee dat er iets meer in me zat dan alleen Verzorgende IG. Tot op heden heb ik zeker nog geen spijt van deze keuze. Als zorgprofessional is het namelijk belangrijk om in je eigen ontwikkeling te investeren. Bij de projecten is het belangrijk om jezelf goed te kunnen verwoorden en jouw expertise te gebruiken.”

Hoe zie jij jouw eigen persoonlijke ontwikkeling voor je en heb je nog ambities?

“Verpleegkundige niveau 4 was mijn doel en ik ben blij dat ik straks in februari mijn diploma heb behaald. Ik zeg echter nooit nooit. Je bent nooit te oud om te leren. Daarnaast ben ik iemand die van de technische zorg houdt, daarvoor moet je vaak op bijvoorbeeld een revalidatieafdeling staan. Dit lijkt me leuk om een keer te doen. Dat is het mooie aan detacheren, het is altijd een verrassing waar je terechtkomt!”

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?    Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief