Hanneke Hinze – Specialist Interim Management

Professionals vinden bij ons de uitdaging die ze zoeken!

Even voorstellen: Hanneke Hinze

“Vanaf de opstart van buro Nexus Nederland, inmiddels 3,5 jaar geleden, ben ik in dienst. Ik ben gestart als Business Partner en na ruim 2,5 jaar doorgegroeid als Product Group Manager voor Interim Management. Tot op heden heb ik de successen en de groei van buro Nexus gezien en intensief mee mogen maken. De groei en de verbondenheid van buro Nexus is bijzonder. In mijn functie als Product Group Manager vind ik het fijn dat ik zorginstellingen inhoudelijk goed kan bedienen. We denken mee in de breedste zin en bieden binnen het management de juiste ondersteuning die zij op dat moment nodig hebben. Op deze manier hebben we veel verschillende contacten bij de klant en kunnen we diep de organisatie in. Samen met de klant gaan we kijken naar de specifieke vraagstukken die er zijn. Dat kan een verandertraject binnen een zorginstelling zijn, maar ook het ad hoc regelen van een Teammanager voor een covid-afdeling. Deze diversiteit vind ik erg leuk. De samenwerking binnen onze afdeling kent korte lijntjes en is intensief. Ik pak het contact met de klanten op, dus de vraagstukken en de vacatures die er zijn en van andere collega’s krijg ik daarvoor de juiste profielen onder ogen.”

Wat houdt Interim Management eigenlijk in?

“Bij buro Nexus zijn we landelijk actief op het gebied van Interim Management voor zowel de VVT als ziekenhuizen, maar ook binnen de gehandicaptenzorg. Interim Management wordt voor verschillende doeleinden ingezet. Een van de redenen om Interim Management in te zetten is voor een specifiek verandertraject, of een tijdelijke opvang wanneer een Manager binnen een team uitvalt. Daarnaast worden we gevraagd als er op strategisch of organisatorisch niveau het een en ander gaat veranderen binnen een grote zorginstelling. Onze expertise is dan nodig om mee te denken en iemand van buitenaf in te zetten om met een helikopterview te kijken naar wat er gebeurt. Ook doen we zwangerschappen of ziektevervangingen, hierbij zitten we kort op de bal en moeten we snel schakelen. Over het algemeen lopen deze projecten gemiddeld een half jaar tot negen maanden. Interim Management kent dus een diversiteit aan projecten.”

Hoe gaat dat dan in zijn werk?

“De eerste stap is de zoektocht naar de juiste profielen en vanuit daar het contact met de kandidaat. De mogelijkheden worden besproken in een persoonlijk gesprek en er wordt verteld wat buro Nexus voor de kandidaat kan betekenen. Bij buro Nexus zijn we sterk op persoonlijk vlak. Het persoonlijk contact staat bij ons voorop en dit willen we meteen laten merken tijdens het eerste gesprek met de kandidaat. We bieden persoonlijke begeleiding aan voor de professionals. We vertellen wat ze van ons kunnen verwachten en elke professional krijgt één vast aanspreekpunt. Dit persoonlijke is een van de mooie dingen aan werken bij buro Nexus. Na het gehele aannameproces nemen we kandidaten mee in waar ze blij van worden. We denken echt met ze mee over de projecten en opdrachten. Samen met de kandidaat gaan we bekijken wat diegene wil en waar hij of zij het beste tot zijn of haar recht komt.”

Waarom kiezen voor Interim Management?

“Interim Management gaat om een stukje uitdaging. Onze professionals vinden het leuk om chaos op te lossen. Op het moment dat de chaos voorbij is en als ze de orde hebben teruggebracht, zijn ze op zoek naar een nieuwe uitdaging. Met detacheren heb je dus altijd de uitdaging waar je naar op zoek bent. De Interim Managers groeien daardoor ook heel snel. Ze komen overal op een nieuw project en mogen gelijk aan de slag. Er wordt meteen een opdracht voor ze neergelegd om op te lossen. Dat vraagt om dat stukje uitdaging, waar de professionals naar op zoek zijn. De perfecte manier om aan de slag te gaan dus.”

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?    Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief