Sanne Bon – Office Hero Overheid Amsterdam

'' Mijn werkgeluk groeit als ik zie dat doelen behaald worden.''

Hi Sanne! Leuk dat je een interview met mij wilt doen. Zou je wat meer over jezelf willen vertellen? Wie is Sanne nou en wat doet ze op werk en in haar vrije tijd?

Hi! Mijn naam is Sanne Bon, 27 jaar oud. Ik woon in Amsterdam samen met twee vriendinnen en mijn twee konijnen; Muffin en Pino. Ik ben opgegroeid in Mijdrecht met mijn ouders en ik heb ook nog twee oudere broers en één tweelingzus. In mijn vrije tijd blijf ik fit en zal je me regelmatig in de sportschool vinden, maar ik ga ook graag naar het strand met vrienden en in het weekend naar festivals. Terrassen vind ik ook leuk om te doen! Zoals je hoort zit een avondje rustig bankhangen er niet in bij mij. Ik houd ervan om bezig te zijn, dat geeft me namelijk energie! Bij buro Nexus werk ik als Office Hero voor team Overheid in Amsterdam. Naast mijn werk bij buro Nexus werk ik ook nog twee avonden in de week bij brasserie van Speyk in Amsterdam. Dit was voorheen een studentenbaantje. Ik werkte daar altijd met zoveel plezier, dat ik heb besloten dat ik het niet wil laten vallen en het dus naast mijn fulltime baan combineer. De combinatie van 5 dagen op kantoor en 2 avonden in de horeca werken is voor mij perfect. Je zou denken dat ik hierdoor uitgeput ben aan het einde van de week, maar het tegendeel is waar. Ik krijg er juist energie van!

Wat knap dat je twee banen zo goed kan combineren! Hoe ben je dan precies bij buro Nexus terechtgekomen?

Robbert heeft me benaderd via LinkedIn. Ik was op dat moment al op zoek naar een baan en na een kort telefoongesprek ben ik op gesprek gekomen en twee dagen later had ik mijn contract al getekend! Het ging dus heel snel. Ik had op dat moment meerdere sollicitaties lopen, maar het gevoel dat ik bij buro Nexus kreeg, af voor mij de doorslag. Ik voelde geen klik of connectie bij de andere bedrijven en bij buro Nexus voelde ik die klik wel meteen. Het is een jong bedrijf, waar ook ruimte is voor een grapje en gezelligheid. Robbert benaderde mij ook met de visie dat de persoon belangrijker is dan iemand zijn diploma’s. Dat vond ik meteen een mooie insteek!

Ben je al wel eens eerder Office Manager geweest? Waar ervaar jij verschillen in?

Ja, bij mijn vorige baan werd ik zelf gedetacheerd als Office Manager. Omdat ik op veel verschillende plekken heb gewerkt, heb ik veel dingen kunnen leren. Het grote verschil is dat ik toen altijd als vervanging kwam werken voor een bepaalde tijd.  Nu zit ik op een plek waar ik iets wil opbouwen en waarvan ik weet dat ik voor langere tijd zal blijven werken. Het is nu echt mijn plekje. Ik was op zoek naar vastigheid en ik heb het heel erg naar mijn zin!

Fijn dat je op je plek zit Sanne! Is er ook een bepaald element wat je het leukst vindt aan je werk?

Het leukste aan mijn werk vind ik de persoonlijke benadering, het geeft mij energie als ik mensen kan helpen met het oplossen van een probleem of dat ik collega’s kan ontzorgen door werk uit handen te nemen of te ondersteunen. Ik houd ervan om gestructureerd te werk te gaan met duidelijke communicatie. Uiteindelijk is het mijn doel om te zorgen dat iedereen zijn of haar werk goed kan uitvoeren door bijvoorbeeld te zorgen voor een fijne werksfeer, voldoende kantoorartikelen en een gezonde lunch. Verder vind ik het ook belangrijk dat ik op de hoogte ben van alles dat in en om het kantoor speelt. Tot slot vind ik het fijn dat mijn werk veelzijdig is.

Jullie zijn met een relatief klein team begonnen, maar zijn de laatste paar maanden hard gegroeid. Is je rol als Office Hero hierdoor veranderd?

We zijn inderdaad met een klein team van start gegaan wat ervoor gezorgd heeft dat we elkaar nu goed kennen en we weten wat we van elkaar kunnen verwachten. Mijn taken zijn niet veel veranderd, maar ik merk dat een groter team betekent dat er meer vraag naar structuur en processen is. Over het algemeen zijn de processen al opgesteld vanuit de tak Zorg dus dat geeft houvast. Natuurlijk komt het niet geheel overheen met Overheid. Wij hebben soms net andere wetten en regels of dingen die anders lopen. Het is dan aan mij om uit te zoeken wat klopt. Het scheelt wel dat de Office Hero van Amsterdam Zorg weer terug is van haar zwangerschapsverlof. Zij pakt nu ook de verzoeken van Team Zorg op.

We zijn alweer op het einde van ons interview! Kan je me nog vertellen wat jouw werkgeluk bepaalt? En wat ervoor zorgt dat jouw werkgeluk blijft groeien?

Ik word gelukkig als iedereen met plezier naar zijn werk komt en hard werkt in een ontspannen setting. Ik houd van duidelijke afspraken en goede communicatie. Ook vind ik het belangrijk dat ik blijf groeien als persoon en mezelf kan blijven ontwikkelen. Dat bepaalt mijn werkgeluk! Mijn werkgeluk groeit, als ik zie dat doelen behaald worden en dat Team Overheid straks met resultaten komt die boven verwachting zijn!

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?    Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief