Robbert Breedijk – Teamcaptain Overheid

“We zetten een soort start-up op binnen een succesvolle onderneming, dat is echt tof!"

Hi Robbert, je bent al ruim twee maanden bij ons aan het werk! Een mooie uitdaging om als Teamcaptain de productgroep Overheid op te zetten denk ik? Hoe heeft de afgelopen periode eruit gezien?

“Een mooie uitdaging is het zeker! Afgelopen twee maanden zijn vooral inwerkweken geweest. Samen met mijn collega Güney (Business Partner) zijn we heel warm ontvangen. Eerst tijdens de onboarding van drie dagen op het hoofdkantoor in Tilburg en daarna ook op de vestiging in Amsterdam door team Zorg. We hebben allemaal leuke mensen ontmoet en hierdoor hebben we een goede eerste indruk van de organisatie. In het 1e kwartaal vervullen Güney en ik alle werkzaamheden die er nodig zijn om een nieuwe productgroep op te zetten. Hierbij focust Güney zich vooral op professionals, zodat hij het vakgebied leert kennen. Zelf vind ik het belangrijk om nu zoveel mogelijk professionals te spreken. Daarnaast houd ik me bezig met het vinden van opdrachtgevers. Het doel? Eerst professionals zoeken die bij ons passen om vervolgens deuren te openen bij opdrachtgevers. Dat lukt tot nu toe goed! We spreken veel goede mensen binnen de verschillende vakgebieden. We hebben de eerste sollicitatiegesprekken bij opdrachtgevers gehad. Met een goede uitkomst! We hebben namelijk de eerste drie professionals geplaatst bij drie verschillende gemeenten. Een ander doel was om het team zo snel mogelijk uit te breiden met een Office Hero en twee Talent Masters. Dan kunnen we de productgroep verder gaan uitbouwen en onze ambities waarmaken. Ook hier hebben we goed nieuws, want per 1 maart starten onze Office Hero en eerste Talent Master!”

Goed bezig, gefeliciteerd! Kun je iets meer vertellen over de productgroep Overheid en werken bij buro Nexus voor professionals?

“Zeker! De belangrijke opdrachtgevers zijn Gemeente, Waterschappen, Provincies en Rijksoverheid. Daarbinnen hebben we verschillende domeinen. Bouw en Civiel, Ruimtelijke Ordening én het Juridisch Domein. Dit alles dus binnen verschillende overheidsinstellingen. Binnen deze markt zijn er veel zzp’ers. Een voordeel aan werken bij buro Nexus is dat wij het stukje flexibele zekerheid bieden. Dus de zekerheid van een vast dienstverband bij een betrouwbare werkgever, waarbij werkgeluk centraal staat, én de flexibiliteit om op regelmatige basis bij een andere opdrachtgever aan de slag te gaan. Hierdoor blijf je jezelf prikkelen om steeds iets nieuws te doen, maar hoef je niet zelf achter die nieuwe opdracht aan te gaan.

Zoals ik al zei staat werkgeluk bij buro Nexus centraal. Je ziet vaak dat bureaus vanuit vacatures werken, maar dat is iets wat wij niet doen. Ik wil het liefst zoveel mogelijk specialisten binnen de diverse domeinen spreken. Zit je met iemand aan tafel en heb je een goede klik? Dan ga je daarmee aan de slag en zoek je een opdracht. Persoonlijk contact is hierbij enorm belangrijk. De professional staat centraal en we gaan in gesprek over wat iemand kan, leuk vindt én wil. Vanuit daar kijken we naar wat de juiste volgende stap is voor een professional.”

We zijn ook benieuwd naar jou. Waarom heb jij gekozen voor de uitdaging als Teamcaptain Overheid?

“Ruim vijf jaar geleden heb ik de opleiding Small Business en Retail Management afgerond. Toen ben ik het vakgebied detachering ingerold. Ik ben gestart als Accountmanager binnen de Bouw en Civiele Techniek en vervolgens doorgegroeid naar Vestigingsdirecteur Overheid. Daarna heb ik nog een jaar onderwijs gedaan, maar ik was toe aan een nieuwe stap, een nieuwe prikkel. Ik wilde mezelf graag opnieuw ergens bewijzen. Op dat moment kwam ik met buro Nexus in gesprek en jullie vroegen door naar wat ik hiervoor had gedaan. Dat resulteerde uiteindelijk in de vraag of ik het leuk zou vinden om vanaf 0 de productgroep Overheid neer te zetten. Ik hoefde er niet lang over na te denken, want iets vanaf het begin opzetten vind ik leuk. Momenteel ben ik ook Hoofdjeugdopleiding bij een voetbalclub in Haarlem. Drie jaar geleden stelde de jeugdopleiding nog niet veel voor. Ik mocht dit verder opzetten en er een succes van maken. Dat vind ik leuk, van 0 iets starten en groot maken. Daarom werd ik ook getriggerd door deze uitdaging. Daarnaast waren de gesprekken die ik had en het vertrouwen dat ik kreeg heel fijn. En dat is het nog steeds. We zetten momenteel een soort van start-up op binnen een succesvolle onderneming. Dat is ontzettend leuk om te doen!”

Tot slot. Hoe kijk je naar de toekomst?

“Op korte termijn? Zo snel mogelijk team Overheid compleet hebben. Dus met nóg een Talent Master erbij. Voor deze persoon staat een hele mooie uitdaging te wachten,  waarbij je met veel plezier hard aan het werk gaat om je doelen en ambities waar te maken. Binnen deze functie staat de persoon en zijn of haar ontwikkeling centraal. Ik wil collega’s zo goed mogelijk helpen in hun ontwikkeling en ervoor zorgen dat hij of zij met plezier het beste uit zichzelf haalt. Dan krijgt iemand de kansen die hij of zij verdient. Want die kansen liggen er! Vervolgens is het belangrijk dat de productgroep succesvol is in Amsterdam om het daarna verder uit te rollen in heel Nederland. Steeds een stapje verder, met als uiteindelijke doel dat Overheid dezelfde grootte krijgt als de branche Zorg.”

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?    Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief