Renate van den Hogen

“Blijf fit, gezond en positief en heb iets over voor een ander!”

Vertel eens, wat is jouw buro Nexus verhaal?

“Op 1 februari 2018 is mijn buro Nexus avontuur begonnen. Ik ben gestart in Breda, het eerste kantoor in Nederland. We werkten toen met vier collega’s. Ja, vier! Er is dus veel veranderd in de tussentijd. Recruiter voor de tak ‘overheid’, dat was mijn eerste functie. We waren op dat moment namelijk nog niet actief in de zorg. Redelijk snel daarna is deze tak opgezet en ben ik overgestapt naar de rol van projectcoördinator. Als projectcoördinator ging ik langs de projecten van onze zorgprofessionals en voerde ik evaluatiegesprekken. Toen we gingen uitbreiden, heb ik de interne werving en selectie opgepakt. We openden kantoor Zwolle en ik zorgde ervoor dat er nieuwe collega’s gingen opstarten. Het is leuk om te zien dat sommige collega’s er nu nog steeds werken en succesvolle stappen binnen het bedrijf hebben gemaakt. Naar mate we groter werden, veranderden de functies en ben ik als HR Fieldmanager opgestart. Dit doe ik inmiddels alweer iets meer dan een jaar met veel plezier.”

Wat vind je zo bijzonder aan werken voor buro Nexus?

“Ik heb echt aan de voet gestaan van buro Nexus in Nederland. Ik heb meegeholpen met de verdere groei van kantoor Breda en de opbouw van kantoor Zwolle. Ik vind het mooi om te zien dat we inmiddels honderden zorgprofessionals hebben rondlopen, dat maakt me trots. Een organisatie hoort in mijn ogen in beweging te zijn en dat is buro Nexus zeker. Dit maakt je eigen werk ook dynamisch en je functie wordt steeds verder ontwikkeld. Als ik kijk naar de functie van HR Fieldmanager, dan zie ik een wereld van verschil vergeleken met de start. We zijn nog steeds bezig met het ontwikkelen van deze rol en ik vind het mooi dat ik daarbij betrokken word. Buro Nexus is een ambitieus, maar menselijk bedrijf. Het ‘samen groeien’ komt in de organisatie en in mijn rol naar voren, dat vind ik prettig. Je doet het nooit alleen en je kunt van elkaar leren. We willen een positieve footprint achterlaten in ieders carrière. Hier kan ik me helemaal in vinden. Tot slot is buro Nexus betrokken bij elke medewerker. Of je nou één maand of drie jaar bij ons werkt, iedereen doet ertoe!”

Wat vind je het leukste aan jouw baan als HR Fieldmanager?

“Dat is zeker weten de adviesrol die ik heb. Ik sta dicht bij het vuur, bij de professionals, dat vind ik prachtig. Zij zijn de bron van buro Nexus. Ik vind het fijn dat ik echt iets voor de professionals kan betekenen. Als ik hoor dat het niet goed met iemand gaat, dan nodig ik diegene gelijk uit voor een persoonlijk gesprek. Ik bied vervolgens de passende begeleiding. Deze begeleiding past binnen de kaders van buro Nexus, maar vul ik zelf in. Het is fijn dat ik deze betrokkenheid kan bieden op mijn eigen manier. Het feit dat ik de vrijheid krijg om mijn functie in te vullen, geeft een vertrouwd gevoel.”

Waar ben jij nou echt trots op als jij terugkijkt op jou buro Nexus carrière?

“Ten eerste ben ik trots op de collega’s die ik een aantal jaren geleden heb binnengehaald en aangenomen. Zoals ik eerder al aangaf, vind ik het mooi om te zien dat sommige collega’s succesvolle stappen binnen het bedrijf hebben gemaakt. Dat zie ik een beetje als mijn eigen trots. Het is goed om te zien dat veel collega’s het naar hun zin hebben bij buro Nexus. Daarnaast ben ik trots op onze professionals. Ik merk dat ze de betrokkenheid die wij geven, ook echt voelen en waarderen. Dat is fijn om te zien. Laatst hadden we een borrel op ons kantoor in Breda en toen dacht ik: wat een fijne club collega’s hebben we toch!”

Wat maakt jou gelukkig op de werkvloer?

“Ten eerste vind ik het fijn dat ik het vertrouwen krijg om mijn rol zelf vorm te geven en in te vullen. Daarnaast vind ik lol, sfeer en jezelf kunnen zijn erg belangrijk. Laatst hadden we ons eigen festival: Nextival. Dit feestje was weer een reminder dat jezelf kunnen zijn wel goed zit bij buro Nexus! Naast alle lol, werken we ook kei hard met zijn allen. Alle collega’s zijn betrokken en helpen je waar nodig. Ik kan altijd en overal dicht bij mezelf blijven. Tot slot vind ik het belangrijk dat je als individu behandeld wordt. Ondanks dat buro Nexus blijft groeien, blijf jij als individu belangrijk.”

Het einde van het jaar is in zicht, hoe kijk jij terug op 2021?

“Als ik kijk naar mijn professionals ben ik er trots op hoe zij het afgelopen jaar zijn doorgekomen. Ze hebben veel stress en drukte voor hun kiezen gehad. We hebben er met zijn allen, ondanks de beperkingen, het beste van weten te maken. In mijn gesprekken met de professionals, probeerde ik altijd positief te blijven. Als het even niet lekker ging met een collega, gaf ik het advies om door te leven, plannen te maken voor de toekomst en rustmomenten te pakken door bijvoorbeeld een boswandeling te gaan maken.”

Genoeg teruggeblikt, hoe kijk jij naar het nieuwe jaar?

“Ik hoop dat corona van de voor- naar de achtergrond verdwijnt en dat we weer onze vrijheden mogen ervaren. Ik kijk er naar uit om, samen met mijn HR Fieldmanager collega’s, meer te organiseren voor onze professionals. Ik kan er nog niet te veel over verklappen, maar er komen leuke dingen aan. Daarnaast zou ik het tof vinden om in het nieuwe jaar weer meer langs te gaan bij de professionals op hun projecten. Als ik naar mezelf kijk, dan wil ik mijn balans tussen werk en privé goed bewaken. Wat er echt bovenaan mijn wensenlijstje staat? Meer avonturen beleven met mijn gezin. Daar kijk ik naar uit!”

Wat zijn jouw plannen voor deze Kerst?

“Ik ben een echte kerstfan. De lampjes hangen al en na 5 december komt de kerstboom in huis. Gezellig samen zijn met het gezin en de familie, dat typeert Kerst in huize van den Hogen. Op Eerste Kerstdag komen mijn vader met zijn vriendin en mijn zus met haar vriend. We gaan dan lekker eten en spelen veel spelletjes. De dag erna eten we de kliekjes op, zitten we in ons joggingpak op de bank of maken we een boswandeling. Een heerlijke dag met het gezin!”

Heb jij bepaalde tradities met de feestdagen?

“Jazeker! Kerstdorpen bouwen is één van die tradities. Elk jaar móet ik iets nieuws hebben. Ik heb echter één probleem… mijn dressoir begint te klein te worden. Een rijdende trein staat nog hoog op mijn verlanglijstje, maar deze heb ik uitgesteld naar volgend jaar. Het is inmiddels een beetje een verslaving geworden. Niemand mag aan mijn kerstdorp komen, wat af en toe nog best een uitdaging is met drie kinderen. Kerstmuziek mag in mijn ogen niet ontbreken. Iedereen in huis wordt gek van de muziek, maar deze moet aanblijven. Vorig jaar kregen we een platenspeler met kerstplaat als kerstcadeau, deze staat de hele dag aan. Ook drinken we elk jaar warme chocomel met marshmallows, spuiten we nepsneeuw op het raam, hangen we overal lampjes op en maken we een kersttruien foto met het gezin en de hond. Tot slot kunnen de kerstfilms niet ontbreken. We struinen heel Netflix af en kijken alle kerstfilms die er te vinden zijn. Maar de allergrootste en belangrijkste kersttraditie: herinneringen maken!”

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?    Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief