Petra Klijberg

Hier word ik 65, ik vind het heerlijk hier.

Zeg Petra, hoe ben jij bij buro Nexus terecht gekomen?

Via een oud klasgenoot! Zij werd een tijdje geleden benaderd door buro Nexus en dacht dat het werken via een detacheerdoor ook iets voor mij zou kunnen zijn. En ze had gelijk! Toen ze mij haar contract liet zien, klopte dat als een bus voor me. Ik werk namelijk liever niet in een vast team, je wordt dan snel te close met elkaar. En dat gaat dan weer ten koste van de communicatie onderling.
Daarnaast trok de flexibiliteit die buro Nexus biedt mij enorm aan. Het liefst hop ik iedere twee jaar naar een andere opdrachtgever, om daar een niet draaiende afdeling weer nieuw leven in te blazen. Zo roest ik zelf ook niet vast op één plek. Dit alles heeft me doen besluiten zelf contact op te nemen. Het gesprek werd snel gepland en voelde vanuit beide kanten erg goed. Inmiddels werk ik hier alweer een jaar en ik heb het ontzettend naar m’n zin!

Was je al bekend met de mogelijkheid om gedetacheerd te worden als zorgprofessional?

Nee, dat wist ik niet. Voorheen werd er eigenlijk altijd met flexkrachten gewerkt. Dan werk je voor korte tijd, soms zelfs maar één of twee dagen voor een opdrachtgever. Maar om écht kwaliteit te kunnen leveren moet je langere tijd op een afdeling staan. Je moet de mensen leren kennen, zowel de patiënt als de collega’s. En vergeet vooral het beleid niet. Dan pas kun je vooruitgang boeken. Zes maanden heb je zeker nodig.

Gelukkig kan ik het bij buro Nexus altijd aangeven wanneer ik ergens langer wil of moet blijven. Zo zou ik eigenlijk afgelopen september naar een andere opdrachtgever gaan. Maar ik voelde aan dat ik nog wat langer nodig was. Dat had de afdeling nodig. Dat was geen enkel probleem, vanuit buro Nexus en vanuit de opdrachtgever niet.

En hoe zit het met ontwikkeling binnen buro Nexus?

Ze zijn hier eigenlijk altijd bezig met scholing. We hebben dan ook regelmatig contact. Zo hebben we het al eens over een hbo-opleiding gehad, of een cursus psychiatrie. Die mogelijkheid is er gewoon. Daarnaast kan ik altijd bij ze terecht voor andere dingen, het hoeft niet altijd alleen maar over werk te gaan. Een welgemeend “Hoe is het ermee?” komt ook vaak genoeg door de lijn. Laatst liep ik ergens tegenaan, dit appte ik naar Gino Stoof, mijn contactpersoon binnen buro Nexus. Hij belde me direct op zodat ik even m’n hart kon luchten. We kennen elkaar pas sinds december, maar we voelen elkaar feilloos aan. Helemaal goed!

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?    Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief