buro Nexus voelt als een warme jas!

Je werkt nu sinds 1 november bij buro Nexus. Hoe vind je het tot nu toe?

“Buro Nexus voelt als een warme jas. Ik heb korte lijntjes met mijn contactpersonen en zij hebben oprechte belangstelling in hoe het met me gaat. Ik mis wel het real-life contact, maar dit wordt leuk opgelost met bijvoorbeeld een persoonlijk handgeschreven kaartje. Dit vind ik een leuk gebaar. Als ik thuiskom en er ligt een handgeschreven kaartje op de deurmat dan verschijnt er een glimlach op mijn gezicht.”

Heb je al eens eerder gedetacheerd gewerkt? Hoe bevalt deze manier van werken je?

“Nee, het is voor mij de eerste keer en ik heb het ook niet eerder overwogen. Het leek me de ideale manier om op verschillende plekken in de zorg ervaring op te doen, maar ook om mijn ruime ervaring te delen. Ik ben altijd op zoek naar uitdagingen binnen mijn werk. Op detacheerbasis word je voor kortere of langere termijn in een organisatie ingezet. Elke organisatie heeft andere uitdagingen en hier draag ik graag wat aan bij. Tot nu toe bevalt deze manier van werken me goed.”

Waarom buro Nexus?

“Ik was al meerdere malen via LinkedIn benaderd, maar had hier nooit iets mee gedaan. Toen ik op het punt stond om te verhuizen van Brabant naar Apeldoorn zocht ik een flexibele werkgever die met mij mee kon verhuizen. Buro Nexus werd mij aanbevolen door een oud-collega bij Stichting Ambulancewens en toen ben ik in gesprek gegaan. De klik was er vanaf het eerste moment.”

Werken als Interim Manager | buro Nexus

Kun je iets vertellen over je projecten?

“Ik ben begonnen op de COVID-unit bij Pieter van Foreest in Delft. Van oorsprong ben ik verpleegkundige met ruime managementervaring, maar door de corona-crisis waren er vooral handen aan het bed nodig. Een handige bijkomstigheid was dat ik beschikte over managementervaring en deze onder andere kon inzetten voor het beschrijven van processen, het behandelen van klachten en het inwerken van nieuwe collega’s. Tijdens dit project werkte ik ook samen met andere buro Nexus collega’s, dat was erg leuk! Als ik vragen had was het handig dat ik bij een directe collega terecht kon. Dit gaf ook een gevoel van ‘verbroedering’. Niet alleen met de collega’s van buro Nexus beviel de samenwerking, ik moet zeggen dat ik direct in het hele team werd opgenomen. Ook was ik betrokken bij de implementatie van Google Glass. Met behulp van Google Glass kunnen specialisten op afstand meekijken met een behandeling. Een tijdje terug hadden we de eerste inzet van deze mooie technologie. Een wondverpleegkundige kon op dat moment, op veilige afstand, meekijken met de behandeling en hierover adviseren.

Per 1 maart ben ik begonnen bij het verpleegkundig specialistisch team in het Westland. Ik rijd de hele dag rond in de auto en ben voornamelijk bezig met verpleegtechnische handelingen. Denk hierbij aan het starten van palliatieve sedatie, antibiotica toedienen via het infuus, de verzorging van diverse soorten drains en alles wat daarop lijkt. Daarnaast doe ik een stukje triage voor de locaties van Pieter van Foreest, vooral in de weekenden en avonden. Het is een heel zelfstandige baan en ik vind het erg leuk om te doen. Ik kom bij genoeg leuke uitdagingen terecht die ik vervolgens mag oplossen. Ook neem ik een dagdeel per week toetsen af bij verpleegkundigen en verzorgenden, waarbij hun vaardigheden worden getoetst.

Mijn nieuwe project is ook al bekend en ik mag vanaf 1 mei als coach aan de slag bij een verzorgings-/verpleeghuis in Delft. Het doel van dit project is dat ik ga ondersteunen bij de implementatie van een kwaliteitsplan. Ook hier heb ik weer veel zin in!”

Van oorsprong ben je teammanager. Wat spreekt je aan in deze functie?

“Het mooiste aan een teammanager functie vind ik de coachende rol, waarbij ik de teamleden in hun kracht zet. Samen met het team wil ik een doelstelling bereiken en wil ik het zelf ervaren als ze ergens tegenaan lopen. Tijdens mijn afgelopen projecten heb ik echt de ervaring op de werkvloer meegemaakt. Ik heb weer even helemaal in de basis gestaan en de ervaring die ik hier heb opgedaan, kan ik weer meenemen in mijn rol als teammanager.”

Wat is jouw blik op de toekomst?

“Ik heb nog geen ervaring in de jeugdrevalidatie. Het lijkt me leuk om daar wat meer in te duiken, maar sta overal voor open. Ik wil iedere dag wat leren en met plezier naar mijn werk gaan. Met alle verschillende opdrachten die ik mag doen zit dat leren en het plezier wel goed!”

Interview Olaf | buro Nexus

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?    Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief