Niels Buijs

Bij buro Nexus krijg je de vrijheid om jezelf te ontwikkelen!

Hi Niels! Kun jij ons vertellen wat je als Finance Professional zoal doet op een dag?

“Dat kan! In ons team beginnen we de dag standaard met het zorgen dat alles is bijgeboekt en dat de boekhoudingen kloppen. Aan het begin van de maand zijn we altijd druk met factureren. Wat we daarna doen? Dat hangt af van de dag en de vragen die we binnenkrijgen via de mail. Voor Nederland zijn we voornamelijk bezig voor onze klanten en voor België ben ik daarnaast bezig met het ervoor zorgen dat de medewerkers hun uren kunnen schrijven. Tevens werken we sinds een paar maanden met een klantportal, hierin kunnen onze klanten alle zaken omtrent een project inzien. Met dit klantportal zijn we nog steeds in ontwikkeling om het zo goed mogelijk te laten werken.”

Team Finance is op zoek naar een nieuwe collega. In wat voor team komt deze nieuwe collega terecht?

“Ten eerste is het belangrijk dat onze nieuwe collega houdt van koffie! Binnen ons team worden denk ik de meeste koppen koffie op één dag gedronken van de hele organisatie. We zijn een klein en toegankelijk team en we weten wat we aan elkaar hebben. We zijn open en direct en kunnen elkaar makkelijk om hulp vragen. Met de gehele Service Clan hebben we een mooi team uitgebouwd op ons hoofdkantoor in Tilburg. Onze nieuwe collega moet houden van aanpakken, wij zijn echte doorwerkers. Naast al dat harde werken houden we natuurlijk ook van gezelligheid.”

Kun jij ons meenemen in jouw buro Nexus carrière?

“Op 1 september 2020 startte mijn buro Nexus avontuur. Via Martijn, die al werkzaam was als Finance Professional, ben ik binnengekomen. Ik kende Martijn al via de studie die we samen volgden en hij wist dat ik op zoek was naar een baan. Op mijn 25e verjaardag heb ik mijn contract getekend, dat was een leuk verjaardagscadeautje. Inmiddels zijn we 10 maanden verder! Ik ben begonnen in de kerk in Breda en mijn eerste indruk was dat ik het een indrukwekkende locatie voor een kantoor vond. Ik had niet gedacht dat ik binnen de detachering zou gaan werken. Ik zat er juist aan te denken om zelf gedetacheerd te gaan werken, gezien de vele mogelijkheden. Ik was nog maar net afgestudeerd en zoekende naar een baan. Detacheren leek me de perfecte manier om te ontdekken wat me leuk leek en om ervaring op verschillende plekken op te doen. Uiteindelijk ben ik blij dat ik toch aan de ‘andere kant’ terecht ben gekomen. Ik ben gestart voor de Nederlandse Finance kant, maar al vrij snel ben ik de Finance voor België erbij gaan doen. Dit is sindsdien een beetje mijn ‘ding’ geworden.”

Hoe vind je het om voor buro Nexus te mogen werken?

“Buro Nexus is een leuk en fijn bedrijf om voor te werken, zeker als het je eerste baan is. Eén van de leuke aspecten aan buro Nexus is dat we in meerdere landen zitten. Nu zijn het er nog twee, maar ik denk dat we in de toekomst verder gaan groeien. Ik heb de ‘geboorte’ van buro Medical vanaf het begin meegemaakt en heb daar veel in mogen betekenen. Dat was tot nu toe een van mijn hoogtepunten. Werken bij buro Nexus betekent dat je de vrijheid krijgt om jezelf te ontwikkelen. Zo heb ik bijvoorbeeld laatst een cursus AFAS gevolgd. Hierdoor ken ik ons systeem nu nog beter en dit maakt het werk makkelijker. Je wordt vrij gelaten in je werkzaamheden en krijgt, zelfs als starter, veel verantwoordelijkheden. Dit geeft een gevoel van vertrouwen. Daarnaast word je betrokken bij alle projecten die gaande zijn binnen de organisatie. Het feit dat we een flinke groei hebben doorgemaakt het afgelopen jaar vind ik mooi om te zien. Buro Nexus blijft ontwikkelen als bedrijf en ik ben blij dat ik daar onderdeel van mag zijn. Ik kijk er naar uit om, nu het beetje bij beetje allemaal weer mag, onze interne en externe collega’s te ontmoeten tijdens bijvoorbeeld een evenement. Het is toch wel leuk om een gezicht te hebben bij de mensen die je spreekt via de mail en om te zien wie nou die medewerkers zijn waar je de uren van verwerkt.”

Genoeg over Niels op de werkvloer, wie is Niels buiten buro Nexus?

“Ik woon in het altijd gezellige Made, in Noord-Brabant. In mijn vrije tijd ga ik graag met vrienden uit eten of op stap, dus ik ben blij dat het allemaal weer kan. Op zondag vanaf 15:00u mag niemand me storen. Dan zit ik namelijk voor de televisie om Formule 1 te kijken. Dit is een van mijn grootste passies en een traditie op de zondagmiddag. Verder houd ik van reizen, met name stedentrips. Helaas ga ik dit jaar nog niet naar het buitenland op vakantie, maar ik kijk wel uit naar mijn vakantie met de vouwwagen in Nederland!”

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?    Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief