Nicole Liefhebber

“Ik mag weer zorgen!”

Hoe vind je het bij buro Nexus?

“Wat ik leuk vind aan buro Nexus is dat je een warm gevoel krijgt als je contact hebt. Je voelt je welkom. Het is mooi om te zien dat het altijd zo is en dat ik het ook bij andere collega’s lees. Het stukje waardering dat je krijgt is fijn en echt een meerwaarde. Ik denk dat we dat in de zorg af en toe missen. Door buro Nexus kan ik zeggen dat ik weer met trots naar mijn werk rijd. Het contact is, ondanks corona, ook goed. Als ik een vraag heb, app ik meestal even en komt er direct antwoord of je wordt gebeld. Een handig systeem bij buro Nexus is dat je contact kunt opnemen met andere professionals. Als je het eerste gesprek hebt gehad en je hebt nog vragen dan word je in de gelegenheid gebracht om contact op te nemen met iemand die al voor buro Nexus werkt. Als je start en je bent nieuw in de manier van werken, is het is fijn om iemand te spreken die al de nodige ervaring heeft.”

Hoe ben je bij buro Nexus terecht gekomen en waarom heb je gekozen voor detacheren?

“Toen ik op zoek was naar een nieuwe baan, was ik actief op LinkedIn aan het zoeken en kwam ik in contact met buro Nexus. Mijn huidige Talent Master nam destijds contact met mij op en vertelde me alles over detacheren en buro Nexus. Dat klonk erg goed. Wat voor mij de belangrijkste reden is om te detacheren is dat ik weer kan zorgen. Ik ben zuster geworden om te kunnen zorgen. Via buro Nexus kan ik weer ontspannener werken en dat geeft een fijne werksfeer. Dat is natuurlijk wat je wil. Bij detacheren kom je neutraal binnen en kun je rustig aan de slag gaan. Het mooiste vind ik dat je die rust terugziet bij zowel bewoners als collega’s. Daarnaast is het bij buro Nexus een voordeel dat je voorkeuren voor werkdagen kunt aangeven. Je bent vrij in de wensen van je rooster. Als laatste is detacheren ideaal omdat je kunt wisselen in projecten. De ene keer zorg je voor cliënten met dementie en de andere keer werk je met cliënten met somatische problemen. Op deze manier heb je elke keer een nieuwe uitdaging en dat is erg leuk.”

Kun je iets vertellen over je huidige project?

“Ik ben verzorgende IG bij ZZG zorggroep de Vlechting en doe de algemene dagelijkse levensverrichtingen. Ik ben dagelijks bezig met het wassen en het aankleden van cliënten, maar ook met de invulling van de dag. Het eerste project waar ik zat was ik woonbegeleider voor mensen met dementie. Ik begeleidde daar de cliënten, hielp ze de dag door en was verantwoordelijk voor hun medicatie. Bij mijn huidige project is het voornamelijk somatische zorg. Ik heb het hier drukker dan bij mijn vorige project. Ik ben nóg meer aan het zorgen en mag de zuster zijn, dat vind ik heerlijk. Ook hier zorg ik voor de medicatie voor de cliënten en wanneer er bijvoorbeeld een arts moet komen, dan bel ik een arts. Ik draai echt mee in het team.”

Heb je nog mooie doelen voor de toekomst?

“Ik zou graag in een hospice willen werken. Ik vind dat enorm mooie zorg. Het is bijzonder om dat laatste stukje zorg en steun te bieden voor iemand. Voor veel mensen is dat misschien gek om te horen, maar ik vind die troost en warmte mooi. Iemand zijn laatste wensen mogen horen en iemands hand vasthouden, maar ook de steun bieden voor de familie. Je bent op dat moment een grote schakel. Het lijkt mij heel mooi om die schakel te zijn en alles zo soepel mogelijk te laten verlopen. Maar, zorg is zorg en ik vind de volledige zorg mooi!”

Nicole liefhebber verzorgende in de IG | buro Nexus

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?    Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief