Marius Vrielink – Begeleider Gehandicaptenzorg

''Detacheren zorgt ervoor dat ik mezelf continu ontwikkel.''

Hi Marius! Je werkt in de gehandicaptenzorg, zou je daar meer over willen vertellen?

Hoi! Ik ben Marius en ik werk al ongeveer 10 jaar in de gehandicaptenzorg. Mijn carrière is begonnen met een stageplek dat vervolgens mijn eerste baan werd. De gehandicaptenzorg heb ik altijd al interessant gevonden. Je hebt verschillende doelgroepen in de gehandicaptenzorg en ik werk voornamelijk met mensen met een verstandelijke beperking. Ik ben begonnen met Moeilijk Verstaanbaar Gedrag. Deze mensen hebben door hun leven heen dingen meegemaakt door hun beperking. Ze worden vaak niet goed begrepen door anderen en ze vinden het soms lastig om met nieuwe situaties om te gaan. Deze mensen zijn gebaat bij structuur en als ze buiten die structuur vallen dan is er spanning. De spanning kan zich dan op verschillen manieren uitten, zowel verbaal als fysiek. Het is een belangrijke en leuke uitdaging om deze mensen te helpen met het begrijpen van verschillende situaties en ze door de dag heen met liefde en structuur te begeleiden.

 

Hoe ben je bij buro Nexus terechtgekomen?

Domenique stuurde mij een berichtje via LinkedIn. Ik heb toen jullie bedrijf opgezocht en gekeken of het wel betrouwbaar was. Je hebt tegenwoordig veel zorginstellingen die uit de grond zijn gestampt en die zijn niet allemaal even eerlijk. Buro Nexus voelde goed aan en daarom besloot ik een gesprek aan te gaan met Domenique. Zij heeft toen buro Nexus goed verkocht aan mij. In november 2021 ben ik bij jullie begonnen. Ik wist wat detacheren was, maar had nooit overwogen om het ook te doen. Nu na een paar maanden zie ik veel voordelen. Het is bijvoorbeeld heel fijn dat ik mijn werk doe en aan het eind van de dag meteen naar huis kan. In een vast team heb je vaak teamtaken, die je binnen je dienst moet proberen uit te voeren. Helaas lukt dat niet altijd, waardoor je stress kan ervaren. Momenteel heb ik die stress niet meer; ik kan het loslaten zodra ik naar huis kan. Verder is het fijn dat een opdracht minimaal drie maanden duurt. Stel dat ik mijn project niet leuk vind, dan is er altijd de mogelijkheid om na drie maanden van project te veranderen. Dat is tot nu toe de meest aantrekkelijke reden geweest voor mij om te detacheren bij jullie. Verder is het ook fijn dat je bij elk nieuw project weer als het ware op ‘scherp’ staat. Als je vast in dienst zit, dan heb je op een gegeven moment wel door hoe alles gaat. Na verloop van tijd werk je op de automatische piloot. Om de zoveel maanden op een andere plek werken, zorgt ervoor dat ik mezelf continu ontwikkel.

Hoe bevalt je huidige project? Wat doe je daar precies?

Mijn huidige project is in een woonvorm bij een dorp in Meppel. Je hebt twee woonvormen op één terrein. In totaal wonen er zes cliënten die een licht verstandelijke beperking hebben. Je helpt deze mensen door de dag heen, zoals helpen met opstaan, hun tanden poesten en nog veel meer activiteiten waar ze moeite mee hebben. Bij elk project heb je verschillende taken. Bij mijn vorige project werkte ik in een appartementencomplex met mensen die een lichamelijke beperking hebben. Zij konden bijvoorbeeld niet goed zitten en lopen. Je helpt deze mensen dan ook op een fysieke manier. Het is fijn dat ik mijn werkervaring op deze manier dus kan uitbreiden. Sommige mensen vinden het fijn om jaren op dezelfde plek te werken, maar door het detacheren ben ik erachter gekomen dat ik het leuk vind om steeds op nieuwe plekken te komen. Het houdt mijn werk fris.

 

Buro Nexus heeft werkgeluk hoog in het vaandel staan. Merk je al dat je werkgeluk is veranderd in vergelijking met voorheen?

Buro Nexus laat duidelijk merken dat werkgeluk belangrijk is voor zijn medewerkers. Je merkt het in de waardering vanuit het bedrijf. Het zijn simpele dingen voor mij, bijvoorbeeld dat er ‘bedankt voor je mail’ wordt gestuurd. Het is maar één zin, maar het maakt het verschil voor mij. Zulke kleine dingen heb ik voorheen wel gemist. Verder wordt er ook rekening gehouden met je wensen. Ik heb een lange tijd MVG groepen gedaan en ik had toen bij Domenique aangegeven dat ik ook LVB groepen wil proberen. Domenique ging toen op zoek voor mij en heeft mijn huidige project gevonden. Mijn werkgeluk is dus in positieve zin veranderd.

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?







    Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief