Marieke Peters

Ik vind het mooi om te zorgen voor de mensen die zorgen!

Hi Marieke! Hoe ziet jouw buro Nexus carrière er tot nu toe uit?

“In september 2020 ben ik gestart als HR Fieldmanager in Nijmegen. Mijn eerste indruk van buro Nexus was dat ik het een open en informeel bedrijf vond, waar persoonlijk contact centraal staat. Dit ervaar ik een jaar later nog steeds zo. Ik was de tweede HR Fieldmanager binnen buro Nexus en heb deze rol mee mogen opzetten en daarmee vorm kunnen geven. Inmiddels staat de functie echt op poten en dat is tof om te zien. Toen ik startte had ik nog meerdere vestigingen onder mijn hoede, inmiddels heeft bijna elke vestiging zijn eigen HR Fieldmanager en krijgt elke zorgprofessional de nodige aandacht die hij of zij verdient.”

Je bent dus HR Fieldmanager. Wat doet een HR Fieldmanager eigenlijk en wat beteken jij voor onze zorgprofessionals?

“Een dag in het leven van een HR Fieldmanager is nooit hetzelfde. We hebben veel ad hoc zaken, maar er zijn een aantal pijlers waar onze focus op ligt: halfjaarlijkse evaluaties, verzuim en persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast bieden we een luisterend oor en komen we in beeld bij proeftijdgesprekken. Als een professional niet lekker in zijn of haar vel zit dan word ik aangehaakt en ga het gesprek aan met hem of haar. Ik kijk dan samen met de professional wat er nodig is om alles weer op de rit te krijgen. Door goed naar de professionals te luisteren, weten we precies waar de behoeften liggen en kunnen we hierop inspelen. Wij als HR Fieldmanagers mogen vervolgens de vertaalslag van deze behoeften maken naar de implementatie binnen het bedrijf. Naast het bieden van een luisterend oor, vind ik het belangrijk om vooral ook de successen van de professional samen te vieren en bij bijzondere momenten stil te staan.”

Je bent veel in contact met zorgprofessionals. Hoe vind je het om in de zorgsector te werken?

“Het is een fijne sector om in te werken. Ik bouw snel een band op met mijn zorgprofessionals, dat vind ik mooi aan mijn rol. De mensen waar ik mee in contact kom zijn zorgzaam en hebben een hart van goud. Daarnaast zijn onze zorgprofessionals open en eerlijk in de gesprekken die ik met ze voer. Ik heb zelf geen zorg achtergrond, maar ik vind het mooi om te zorgen voor de mensen die zorgen.”

Wat zijn jouw hoogtepunten van het afgelopen jaar geweest bij buro Nexus?

“Voor mij zitten de hoogtepunten in de kleine dingen, zoals het ontvangen van complimenten van de zorgprofessionals. Als iemand even niet lekker in zijn of haar vel zit, geef ik ze aandacht, bied ik een luisterend oor, geef ik tips en adviezen en help ik ze weer op de been. Als de zorgprofessional vervolgens aangeeft dat hij of zij deze begeleiding als waardevol heeft ervaren en het fijn vindt dat ik voor hem of haar klaarsta, dan zijn dat voor mij momenten waar ik energie van krijg. Dat is waar ik het voor doe. Ik was intern betrokken bij het project werkgeluk, ook dit was een hoogtepunt. Hierdoor voelde ik me echt betrokken bij de organisatie. Sinds ik bij buro Nexus werk heb ik veel procedures mee in gang gezet en ervoor gezorgd dat processen soepeler verlopen. Daar ben ik best trots op!”

Over werkgeluk gesproken, wat betekent dit voor jou?

“Ten eerste is dat voor mij het stukje waardering. Het krijgen van complimentjes van zowel de professionals als van mijn collega’s, doet mij goed. Daarnaast betekent werkgeluk voor mij dat ik het vertrouwen en de vrijheid krijg om mijn werk goed te kunnen doen. Tot slot word ik gelukkig van het feit dat ik iets kan betekenen voor de professional en een bijdrage kan leveren aan het welzijn en de ontwikkeling van onze medewerkers.”

Je bent werkzaam als HR Fieldmanager in Team Nijmegen, hoe omschrijf jij dit team?

“Ik ben inderdaad onderdeel van Team Nijmegen, maar ik spreek de andere HR Fieldmanagers ook geregeld. We kunnen elkaar altijd inschakelen als dat nodig is. Het merendeel van de tijd breng ik door in Nijmegen. De sfeer hier is gezellig, iedereen is lekker zichzelf, altijd in voor een grapje en ondertussen wordt er hard gewerkt. We zijn een vriendenteam dat ook buiten de werkuren met elkaar omgaat. Zo staat er binnenkort bijvoorbeeld weer een barbecue gepland!”

Waar kunnen we jou vinden buiten de werkuren?

“Ik ben een vrienden- en familiemens, dus daar spreek ik veel mee af. Ik rijd motor en zoek graag avonturen en adrenaline op, ook in het buitenland. Ik heb al een aantal mooie reizen mogen maken en nu met corona heb ik Nederland kunnen ontdekken. Daarnaast dans ik graag, salsa en bachata. Ik word heel vrolijk van de muziek. Ook heb ik pas geleden het tennissen weer opgepakt. Ik hoef mezelf in ieder geval niet te vervelen in mijn vrije tijd!”

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?    Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief