Lotte van den Bergh – Verpleegkundige

"Geen enkele uitdaging is te groot!"

Hi Lotte! Vertel eens, hoe heeft jouw loopbaan bij buro Nexus er tot nu toe uitgezien?

“Zo’n anderhalf jaar geleden ben ik bij buro Nexus aan de slag gegaan. Dat was meteen nadat ik was afgestudeerd als verpleegkundige. Wat mij zo aantrok om te detacheren binnen de zorg? De afwisseling en flexibiliteit. Binnen deze sector zijn er ontelbaar veel specialisaties. Als jonge verpleegkundige wil ik de mogelijkheid hebben om van alles wat te proeven. So far, so good! Ik kan het detacheren bij buro Nexus aan iedere zorgcollega aanraden. Je leert wat je niet graag doet, maar vooral wat je wél graag doet. Had je een half jaar geleden aan mij verteld dat ik vol enthousiasme als Wijkverpleegkundige zou werken, dan had ik je niet geloofd. Ik verbaas me over hoe goed deze match wel niet is. Je wordt ingezet als generalistische zorgprofessional en bent verantwoordelijk voor onder andere de coaching van het team. Als je me zou vragen om een typische dag te beschrijven, dan moet ik je het antwoord schuldig blijven. Maar dat maakt het nét zo interessant!”

Wat leuk dat het detacheren zo goed bij je past! Zijn er ook uitdagingen waar je tegenaan loopt en hoe pak je deze aan?

“Nou, zoals bij iedere baan, gaan de dingen niet altijd zoals jij in gedachten had. Zo heb ik al wel eens een project gehad dat niet volledig in mijn straatje paste. Maar dat is wel het leertraject waar je voor kiest als je gaat detacheren. Wil je het vak leren in korte tijd of twijfel je over de richting die je uit wil gaan? Dan is detacheren bij buro Nexus ideaal. Bovendien word ik oprecht gezien en gehoord. Dat heb ik nog niet eerder meegemaakt bij mijn vorige banen. Hierdoor is geen uitdaging te groot!”

Wat vind jij zo bijzonder aan de zorgsector? Waarom heb je gekozen voor een baan als verpleegkundige?

“Mijn moeder is een verpleegkundige en zei al jaar en dag dat een baan binnen de zorgsector bij mij zou passen. In eerste instantie sprak mij dit niet aan en ben ik een maatschappelijke studie gaan volgen. In deze periode heb ik twee jaar stage gelopen in een hospice. Toen ik de verpleegkundigen in actie zag, wist ik: “dit wil ik”. Vanuit daar ben ik de opleiding HBO-Verpleegkunde gaan volgen en de rest is geschiedenis. Wat mij het meeste aantrekt binnen de zorgsector, is de Palliatieve zorg. Het is een onbeschrijfelijk gevoel wanneer je merkt dat iemand het leven op een goede manier los kan laten. Alle emoties komen in deze fase voorbij en iedereen legt zijn hart bloot. Hierdoor maak je het verschil voor de zorgbehoevenden én alle naasten!”

Kun je ons om af te sluiten wat meer over jezelf vertellen? Wie ben je en wat doe je graag?

“Nou, Lotte dus! Ik ben 25 jaar en woon samen met mijn vriend in ‘s-Hertogenbosch. Reizen en muziek zijn mijn passie, maar beiden staan tijdens deze periode op een lager pitje. Een concert zit er nu dus niet in, maar ik blaas graag ook op een sportieve manier stoom af. Zo zie je me in mijn vrije tijd vaak met een tennisracket in mijn hand of met stevige wandelschoenen aan. Wat betreft reizen vind ik het geweldig om mezelf in een cultuur onder te dompelen. Ik heb onder andere een halfjaar stage gelopen in een hospice in Tanzania en drie maanden in Suriname. Tijdens zo’n buitenlandse stage kom je jezelf tegen, maar net zoals bij het detacheren, zou ik het niet anders willen!”

Verpleegkundige Lotte | Werken bij buro Nexus

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?    Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief