Linda Jakobs – Verpleegkundige

''Ik ben jong zat om uit te zoeken wat het beste bij mij past.''

Hi Linda! Jij werkt sinds kort bij ons. Zou jij jezelf willen voorstellen?

Dag! Mijn naam is Linda en ik ben 24 jaar oud. Ik woon sinds drie jaar op mezelf in Valkenswaard. Tot mijn 16e heb ik op hoog niveau geturnd, maar door een ongelukkige val heb ik mijn stuitje gebroken. In de twee jaar daarna ben ik acht keer geopereerd. Gelukkig weerhield mijn stuitje mij er niet van af om mijn kappersdiploma te halen en een tijd erna heb ik een zorgopleiding afgerond. Ik ben dus best wel een bezige bij!

Van topsportster, naar kapster, naar zorgprofessional. Jij bent zeker een bezige bij! Wat zorgde ervoor dat je ook een opleiding in de zorg wilde afronden?

Na mijn kappersopleiding ontdekte ik al snel dat ik het leuk vind om te werken met mensen, maar dat ik geen voldoening haal uit het kappersvak. Ik vind het fijn om dagelijks met mensen bezig te zijn en daardoor connecties te maken met ze. Mijn kappersklanten zag ik sporadisch. Eén keer in de zes weken, hierdoor had ik maar oppervlakkige relaties.  Dus besloot ik mezelf verder te oriënteren. Ik heb ongeveer anderhalf jaar in de thuiszorg gewerkt als huishoudelijke hulp. Dit vond ik een leuke omgeving om in te werken. Mijn vorige werkgever bood een opleiding aan als persoonlijk begeleider en verpleegkundige. Ik had hier wel oren naar, dus zei ik ja! Al vrij snel daarna kwam voor mij de bevestiging dat ik in de zorg helemaal op mijn plek zit.

Goed om te horen dat je het in de zorg zo naar je zin hebt! Je detacheert nu bij buro Nexus, heb je al eerder gedetacheerd?

Ik werk nu ongeveer een maandje bij jullie en dit is de eerste keer dat ik detacheer. Ik kende het concept ook nog niet. Ik had een tijdje terug besloten om een LinkedIn account aan te maken en een van jullie Talent Masters had me toen benaderd met een leuk berichtje. Ik was wel nieuwsgierig en benieuwd wat jullie te bieden hadden. Ik was eigenlijk meteen enthousiast! Het was misschien wel een sprong in het diepe, maar ik ben blij dat ik de keuze heb gemaakt. Ik ben nu bezig met mijn eerste project als detacheerder en heb het er erg naar mij zin.

Spannend! Je eerste project! Was er een bepaald onderdeel aan het detacheren dat je het meest aansprak?

Na 24 jaar ken ik mezelf al heel goed. Ik kan niet lang stilstaan op één plek. Het idee dat ik rond kan kijken om te ontdekken wat er nog meer is in de zorg trok mij erg aan. Momenteel bestaat mijn opgedane kennis voornamelijk uit de gehandicaptenzorg, maar er is natuurlijk nog veel meer! Ik ben jong zat om uit te zoeken wat het beste bij mij past. Bij mijn vorige baan had ik een vast contract, maar het voelde beklemmend. Alsof ik ergens aan vast zat, dat gevoel ervaar ik nu niet. Verder vind ik het een fijne gedachte dat projecten die misschien zwaarder uitvallen of niet in mijn straatje passen, ook weer op den duur ten einde komen. Dan heb ik het toch kunnen uitproberen, maar heb ik ook de kans om nieuwe ervaringen mee te maken.

Mooi dat je ambitie hebt om zoveel mogelijk uit te proberen in de zorg. Heb je al een idee waar je over een paar jaar wilt staan?

Ik heb altijd geroepen dat ik richting de GGZ wil, maar dat kan natuurlijk altijd nog veranderen. Ik ben er nog niet zeker van. Des te meer reden dat ik blij ben met de keuze om te gaan detacheren. Ik kan nu op mijn gemak uitzoeken wat ik het leukste vind!

Heb je een moment gehad die er voor jouw uitsprong in je zorgcarrière?

Het allerleukste wat ik gedaan heb in mijn carrière tot nu toe; is mijn cliënten die alleen waren mee naar huis nemen met de feestdagen. Dat heb ik op mijn vorige werk gedaan. Op speciale feestdagen zoals kerst, nam ik ze mee naar mijn familie en zaten ze gezellig om onze eettafel. Dit was maar voor een paar uur, maar ik heb dat altijd als een bijzonder moment voor hun en mij ervaren. Ik vind het belangrijk dat ik een band bouw met mijn cliënten en dat ze weten dat ik echt om ze geef. Niet alleen binnen de zorg, maar ook daarbuiten! Ik denk dat mijn oprechtheid ook het verschil maakt voor een client.

Foto van Linda Jakobs, verpleegkundige met een quote van haar zelf

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?    Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief