Kristel Wilborts

Als ik een ander zie glunderen, glunder ik mee.

Je hebt al veel mooie stappen mogen maken binnen buro Nexus. Kun jij ons meenemen in jouw buro Nexus carrière van begin tot nu?

“In juli 2020 ben ik bij buro Nexus in dienst getreden. Ik ben gestart in de kerk in Breda als Business Partner. Tijdens mijn start ben ik vooral bezig geweest met acquisitie en was ik verantwoordelijk voor het binden van nieuwe opdrachtgevers. Uiteindelijk ben ik me vanaf maart, naast de ouderenzorg, ook gaan focussen op een nieuwe branche: de ziekenhuizen. Voor de helft van het land heb ik dit opgepakt en heb ik deze nieuwe branche mee op de kaart gezet voor buro Nexus. Daarna heb ik de stap van Business Partner naar Vestigingsdirecteur, waarvan de functietitel onlangs is veranderd naar Teamcaptain, voor kantoor Breda mogen maken.”

De overstap van Business Partner naar Teamcaptain maken, was dat altijd al jouw ambitie?

“Dit was zeker mijn ambitie en dit heb ik tijdens mijn eerste gesprek ook aangegeven. Toen ik begon was ik er nog niet aan toe en wilde ik me vooral focussen op de rol van Business Partner. De voornaamste reden hiervoor was omdat de zorg geheel nieuw voor mij was. Bij mijn vorige baan was ik wel actief binnen de detachering, maar in het onderwijs. Ik wilde mezelf eerst volledig verdiepen in de zorg en het werken bij buro Nexus. Ik vond het belangrijk om mezelf daar eerst comfortabel genoeg in te voelen, voordat ik de volgende stap zou zetten. Ik heb altijd in de rol van Accountmanager gewerkt. Tijdens mijn bijbaan ben ik in contact gekomen met de sales en daar ben ik erachter gekomen dat hier mijn interesse ligt.”

Van het onderwijs naar de zorg dus, een hele andere branche. Wat vind je van deze branche?

“Ik moet zeggen dat ik het onderwijs al een snel veranderende markt vond, maar nu ik de zorg heb ontdekt en ervaren ben ik erachter gekomen dat het nóg sneller kan. Tijdens mijn afstuderen heb ik een onderzoek mogen doen binnen de gehandicaptenzorg, waarbij ik voor het eerst in aanraking kwam met de zorgwereld. Ik vind het een heel toegankelijke wereld en iedereen is vriendelijk. Je merkt dat het allemaal mensen zijn met een zorghart, op alle niveaus binnen een organisatie.”

Hoe vind je het om bij buro Nexus te werken? Kun je een beeld schetsen van de sfeer binnen het bedrijf en team Breda?

“Het is een hele fijne club om mee en voor te werken. Het is prettig dat we met een jong, gedreven team werken met alleen maar enthousiaste collega’s. Deze fijne sfeer heb ik sinds mijn start ervaren. Ook de groei binnen het bedrijf is mooi om te zien. Zoals ik in het begin al aangaf, ben ik in de kerk gestart. Hier zat op dat moment het hele hart van de organisatie. Denk hierbij aan de HR- en Finance afdeling. In een jaar tijd zijn we hard gegroeid en hebben we zelfs een hoofdkantoor in Tilburg geopend. Ook ons team in Breda is flink gegroeid, volgens mij zijn we zelfs het grootste team van alle kantoren. Het is gezellig op de werkvloer en er is altijd iemand aanwezig. We zitten met alle collega’s verdeeld over 4 eilanden, maar werken wel in een open ruimte. Hierdoor zijn we altijd met elkaar in verbinding. Ik denk dat wij met team Breda een goede weerspiegeling van de organisatie zijn: een leuk en jong team waarin iedereen elkaar respecteert op zijn eigen manier. Iedereen mag er zijn.”

Zijn er, naast de functiewissel die je hebt gehad, nog andere hoogtepunten geweest bij buro Nexus?

“Een tijdje terug hadden we een evenement met alle interne medewerkers: Nextival. Dit was echt een hoogtepunt. Het was leuk om iedereen op een informele manier te leren kennen en in het echt te ontmoeten. Veel collega’s kende ik alleen nog maar van het beeldbellen of had ik alleen nog maar aan de telefoon gesproken. Als ik daarnaast specifiek naar mezelf kijk, dan ben ik er trots op dat ik de ziekenhuizen mee op de kaart heb mogen zetten. Er is nog steeds veel ruimte voor groei, maar de eerste stappen zijn gemaakt en ik ben blij dat ik die mee heb mogen zetten.”

Wat is het grootste verschil tussen een Business Partner en een Teamcaptain en wat vind je nu het leukste aan jouw functie?

“In de basis is de functie echt anders. Ik heb nog steeds mijn vaste opdrachtgevers die ik bedien, maar een groot deel van de week ben ik bezig met de aansturing en coaching van het team. Ik heb gesprekken met alle collega’s om ze, stuk voor stuk, naar een hoger niveau te tillen. Als Business Partner ben je echt bezig met je eigen sales en als Teamcaptain ben ik bezig met het laten groeien en ontplooien van mijn team. Ik voel me op mijn plek in deze rol. Ik heb met verschillende andere Teamcaptains gesproken om te kijken wat de functie precies inhield en was daardoor goed voorbereid. Mijn verwachtingen klopte en ik heb het erg naar mijn zin. Als het team of iemand individueel successen behaalt, dan geeft me dat een voldaan gevoel en ben ik trots. Als ik een ander zie glunderen, glunder ik mee.”

Werkgeluk vinden we erg belangrijk bij buro Nexus. Wanneer ben jij echt gelukkig op de werkvloer?

“Zoals ik net al zei: als het team blij is, dan ben ik blij. Dat maakt het werk leuk. Je doet het samen. Daarnaast vind ik de sfeer op het kantoor bepalend voor mijn werkgeluk. Het werkt aanstekelijk als de sfeer goed is en ik merk dat ik dan prettiger werk. Ook ben ik gelukkig als wij een zorgprofessional op de juiste plek hebben gedetacheerd en de opdrachtgever is tevreden.”

Wie is Kristel buiten de werkuren?

“Nou, Kristel dus. Geboren in Chaam, een dorpje tussen Breda en Tilburg. Daar heb ik mijn hele jeugd gewoond totdat ik op mijn 20e naar Breda verhuisde. Inmiddels ben ik ongeveer 3,5 jaar woonachtig in mijn eerste koopwoning in Bavel, samen met mijn vriend. Ik woon lekker dicht bij het nieuwe kantoor en kan fietsend naar het werk. Ik vind het vooral leuk om in mijn vrije tijd een drankje te doen of om uit eten te gaan met vrienden. Ik zoek de gezelligheid graag op. Een spelletje kan daarbij niet ontbreken. Ik vind het fijn om omringd te zijn door de mensen die ik liefheb, al sla ik een avondje Netflixen op de bank ook niet over!”

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?    Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief