Kim de Bree – Verpleegkundige

‘’Detacheren zorgt ervoor dat ik me uitgedaagd voel!’’

Hi Kim! Leuk dat ik je mag interviewen. Zou jij jezelf willen voorstellen?

Mijn naam is Kim en ik ben onlangs 25 jaar oud geworden. Vorig jaar ben ik afgestudeerd als HBO Verpleegkundige en ik ben vrij snel daarna bij jullie begonnen als zorgprofessional. In mijn vrije tijd vind je me vaak bij mijn vrienden. Ik vind het namelijk heerlijk om tijd met hun door te brengen!

Vertel eens, hoe ben je de zorg ingerold?

Ik heb vroeger op de HAVO gezeten en op zo’n jonge leeftijd heb je geen idee wat je later wilt worden. Op HAVO 5 kwam ik erachter dat ik uit een beperkt aantal vervolgstudies kon kiezen, gezien ik het profiel Cultuur en Maatschappij heb gevolgd. Ik ben toen bij verschillende openlesdagen langsgegaan en mijn oog viel op de studie Verpleegkunde. Van nature ben ik een zorgzaam type, dus het was meteen een match! Toentertijd was er een groot tekort aan verpleegkundigen in Nederland, waardoor de decentrale selectie was geannuleerd. Ondanks mijn C&M pakket, mocht ik mij dus ook inschrijven. Dat bleek een goede keuze te zijn geweest, want nu kan ik me niet inbeelden dat ik iets anders zou doen.

Wat fijn dat alles op zijn pootjes terecht is gekomen! Was jij eigenlijk al bekend met detacheren?

Nee eigenlijk niet! Ik zag wel eens auto’s voorbijrijden van soortgelijke detacheringsbureaus maar ik had me er nooit in verdiept! Ik ben via een vriendin van mij bij jullie terecht gekomen. Na mijn studie was ik namelijk aan het rond solliciteren, maar ik kreeg vaak te horen dat ik te jong of te onervaren was. Die vriendin van mij werkt ook bij jullie en zij gaf aan dat jullie op zoek waren naar nieuwe professionals, zodoende belde ik jullie op en de volgende dag kon ik al een contract ondertekenen!

Fijn dat het zo snel geregeld kon worden. We zijn nu één jaar verder, wat is je kijk nu op detacheren?

Heel fijn! Toen mijn vriendin erover begon, vond ik het al meteen bij mij passen. Ik ken mezelf, waardoor ik wel kan zeggen dat ik het niet leuk vind om jarenlang op dezelfde plek te blijven werken. Dat zou mij al gauw gaan vervelen. Detacheren zorgt ervoor dat ik me uitgedaagd voel! Je blijft jezelf ontwikkelen op verschillende projecten. Het grappige is wel dat ik tot nu toe nog maar één project heb gehad in het jaar dat ik bij jullie werk. Ik zit nu op een project waar ze me niet kwijt willen en mijn project wordt steeds verlengd, maar ik heb het er nog steeds naar mijn zin, dus mij hoor je niet klagen! Op mijn huidige project begeleid ik onder andere leerlingen en zit ik in werkgroepen.

Korte of lange projecten, met detacheren kan het allemaal! Zou jij detacheren aanraden aan anderen?

Het ligt er een beetje aan wat voor persoon je bent. Als je van standvastigheid houdt en een routine wilt behouden, dan zou ik het niet aanraden. Wil je jezelf blijven door ontwikkelen en sta je open voor nieuwe uitdagingen? Dan zou ik het zeker aanraden!

Wat betekent werkgeluk voor jou?

Werkgeluk betekent voor mij dat ik elke ochtend opsta en het fijn vind om te gaan werken. Dat heb ik momenteel zeker! Het is belangrijk dat je met veel plezier naar je werk gaat, want mocht dat niet meer het geval zijn, dan is het weer tijd voor wat anders.

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?    Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief