Ilse Miedema – Verpleegkundige

''Ik merk dat ik weer met plezier naar het werk ga.''

Hallo Ilse! Vertel ons eens wat meer over jezelf!

”Mijn naam is Ilse Miedema! Ik ben 24 jaar oud en samen met mijn vriend woon ik in Nieuw Leuzen. Sinds september 2021 werk ik voor buro Nexus als verpleegkundige. Hiervoor heb ik gewerkt als helpende en verzorgende IG en daarna ben ik doorgegroeid naar verpleegkundige. Verder heb ik ook nog een tijdje in de thuiszorg gewerkt. Naast mijn werk ben ik veel met sociale media bezig. Je kan me op verschillende platformen vinden, zoals Instagram en TikTok, waar ik video’s maak over onderwerpen zoals de zorg en mijn familie. Mijn broertje is influencer en Youtuber, via hem ben ik er eigenlijk ingerold.”

Wat tof! Je bent van alle markten thuis. Hoe ben jij terecht gekomen bij buro Nexus? Ben je toevallig geïnfluenceerd door onze socials?

”Ik ben via LinkedIn benaderd en vanaf daar is het heel snel gegaan! Ik werkte in de thuiszorg als coördinerend verpleegkundige en was nog maar nét afgestudeerd. Vrij snel merkte ik dat het teveel voor me was. Ik heb daarom meteen gereageerd op het berichtje van buro Nexus. De volgende dag had ik een fijn gesprek over de mogelijkheden en aan het einde van de dag had ik een getekend contract in mijn handen! Het begrip detacheren was voorheen nog onbekend voor mij, maar zo nu en dan kregen wij op mijn oude werk uitzendkrachten. Door hen werd mijn interesse in detacheren gewekt en rolde ik er zo in.

Ik kende buro Nexus nog niet. Er waren meerdere bureaus  die via LinkedIn contact met mij hadden gezocht, waaronder jullie. Ik heb me verdiept in de verschillende voordelen en nadelen van elke organisatie en buro Nexus kwam als beste uit de bus. De manier waarop ik benaderd werd door jullie via LinkedIn vond ik aangenaam. Daarnaast heeft buro Nexus fijne voordelen, zoals een auto en de tankpas.”

Goed om te horen dat buro Nexus hoog op je lijstje stond! En? Bevalt het een beetje?

”Ik ben nu drie opdrachten verder en ik kan alleen maar zeggen dat ik het leuk vind! Een groot voordeel bij buro Nexus is dat ze rekening houden met je wensen. Ik mag aangeven waar ik heen zou willen en wat ik zou willen doen en jullie kijken wat jullie voor mij kunnen betekenen. Bij mijn eerste project zat ik op een gesloten afdeling als verpleegkundige voor mensen met dementie. Nu zit ik in de gehandicaptenzorg waar geen verpleegkundige werken, dus ik heb nu een andere rol. Bij mijn eerste gesprek had ik aangegeven dat ik graag wil meedraaien in de gehandicaptenzorg en jullie hebben naar mijn wensen geluisterd! Wat grappig is, is dat ik tijdens mijn studie altijd riep dat gehandicaptenzorg niets voor mij is, maar dankzij mijn project kan ik nu beamen dat het juist wel iets voor mij is! Ik vind het fijn dat ik de kans heb gekregen om mijn mening bij te stellen. Verder is detacheren ook top, omdat ik meer regie heb over mijn rooster dan voorheen. In de zorg werk je onregelmatig, maar gelukkig kan ik op de meeste projecten aangeven wanneer ik graag zou willen werken.”

Je bent al een paar maanden in dienst. Is je werkgeluk gegroeid?

”Jazeker! Het grootste verschil merk ik vooral in mijn gevoel als ik mijn huidige baan en mijn vorige baan met elkaar vergelijk. Ik merk dat ik weer met plezier naar het werk ga. Ik zou nog graag naar verschillende werkplekken willen om daar ook bij te leren. Als dat in de toekomst ook mogelijk is, dan vergroot buro Nexus mijn werkgeluk alleen maar meer.”

Over werkgeluk gesproken, je hebt sinds kort een HR Fieldmanager in plaats van een Talent Master. De HR Fieldmanager is nu jouw eerste directe aanspreekpunt voor vragen en problemen. Hoe ervaar jij deze wisseling?

”Ik vind het goed! Mijn vorige Talent Master Domenique heb ik maar kort meegemaakt, maar ze was zeker vriendelijk. De verandering maakt me verder niet veel uit. Het is fijn dat ik bij iemand terecht kan met al mijn vragen. De luxe van korte lijntjes en snel geholpen worden, heb je niet bij iedere organisatie. Ik ben me ervan bewust dat die luxe er bij buro Nexus wél is.”

 

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?    Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief