Grietje Visser

De beste weg die ik tot nu toe heb gehad is bij buro Nexus!

Vertel eens, Grietje. Hoe ziet jouw zorg carrière eruit?

“Vroeger heb ik ongeveer acht jaar lang in de zorg gewerkt. Ik ben begonnen in de schoonmaak en daarna assisteerde ik de Verpleegkundigen. Op een gegeven moment ging ik verhuizen, maar had in mijn nieuwe woonplaats nog geen baan. Ik ben daar bij een werkcoach terecht gekomen en gaf aan dat ik altijd in de zorg had gewerkt, maar dat ik geen diploma’s had. “Wat moet ik ervoor doen om terug in de zorg te komen?” vroeg ik aan mijn werkcoach met als gevolg dat ik naar een school voor volwassenen in Arnhem ging. Ik ben de opleiding tot Helpende gaan volgen en heb vervolgens mijn diploma behaald. Ik kon aan de slag! Ik kwam bij een thuiszorgorganisatie terecht en vanuit daar kon ik een medicatiecursus volgen. Later kregen alle Helpenden de kans om de opleiding tot Verzorgende IG te gaan volgen, deze kans kon ik natuurlijk niet laten schieten.”

Je wilde heel graag terug de zorgwereld in. Wat vind je zo bijzonder aan werken in de zorg?

“Het leukste aan werken in de zorg is het werken met de mensen. Ik vind het heerlijk om mensen te verzorgen, een praatje met ze te maken, een luisterend oor te bieden en om aandacht aan ze te besteden. Mijn motto is: doen waar ik goed in ben en dat is werken in de zorg. Dat is ook één van de redenen dat ik voor jullie werk!”

Dat is goed om te horen. Hoe vind je het om bij ons te werken?

“Via een vriendin van mij, waar ik de opleiding mee heb gevolgd, ben ik met jullie in aanraking gekomen. Zij werkte al voor jullie en vertelde me goede verhalen. Van het een kwam het ander en mijn vriendin had mij aangedragen. Daar werd snel en vlot op gereageerd en voordat ik het wist vond er een gesprek plaats. Kort daarna hadden we een deal: ik zou voor buro Nexus gaan werken. Zo snel kan het gaan. Het fijne aan buro Nexus is dat de lijntjes kort zijn. Als er iets is wordt er gebeld en er gaan geen maanden overheen als je een vraag stelt. Er wordt altijd open gecommuniceerd, iedereen staat voor je klaar en je bent altijd welkom op kantoor voor een kop koffie. De beste weg die ik tot nu toe heb gehad is bij buro Nexus!”

Hoe bevalt deze manier van werken je?

“Ik vind het heerlijk. Ik doe het werk wat ik wil doen en daar blijft het bij. Alle bijkomende taken heb je niet als je detacheert. Ik kan nu echt doen waar ik goed in ben en dat is zorgen. Het leuke aan detacheren is dat je erachter kunt komen wat je leuk vindt om te doen. Je kunt bij verschillende doelgroepen een kijkje nemen en ervaren of het je bevalt. Daarnaast is het fijn dat je zelf bepaalde zaken kunt aangeven en dat er rekening wordt gehouden met jouw wensen. Zo wilde ik bijvoorbeeld elke maandag vrij zijn en dat ben ik nu. Ook als je een keer niet op je plek zit op je project, kun je dit aangeven en gaan ze op zoek naar een nieuw project. Voordat ik bij buro Nexus aan de slag ging, werkte ik via een uitzendbureau. Het fijne aan detacheren vergeleken met een uitzendbureau is dat je voor langere tijd bij een opdrachtgever werkt en niet elke week op een andere locatie wordt ingezet.”

Kun jij ons een kijkje geven binnen jouw huidige project?

“Dat kan zeker. Ik werk op dit moment in een groot zorgcentrum in Winterswijk. Wij bieden voornamelijk somatische zorg, maar er zijn ook een aantal dementerende cliënten. Het zorgcentrum is eigenlijk te vergelijken met een thuiszorgsituatie. Wij lopen dagelijks verschillende routes, voeren de ADL uit en geven medicatie. Hier starten we normaal gesproken de dag mee. Als we deze eerste routes hebben gelopen is het tijd voor een kop koffie. Daarna gaan we verder met de zorg voor de cliënten. We legen bijvoorbeeld katheterzakjes, verzorgen stoma’s en brengen cliënten naar het Grand Café. Het werk is best zwaar, maar wel afwisselend. Dat maakt het leuk. We hebben vijf verdiepingen, dus er wonen veel cliënten. Omdat we dagelijks verschillende routes lopen, maak je kennis met veel van deze cliënten. Bij mijn vorige project was dit heel anders, toen deed ik PG. Daar was het juist heel kleinschalig. Ik was eigenlijk echt iemand voor de PG, maar sinds mijn nieuwe project heb ik gemerkt dat ik Somatiek ook heel leuk vind. Ik kan een gesprek voeren met de cliënten, ze herkennen je en je bouwt een band met ze op. Dat voelt vertrouwd. Laatst had ik een avonddienst en toen ik wilde vertrekken vroeg een cliënt: “Oh Grietje, rijd je wel voorzichtig?” Dat is dan wel heel leuk!”

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?    Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief