Fabienne Spijkers – Teamcaptain

“Iedere dag werk ik met mensen die me inspireren!"

Hi Fabienne! Vertel eens, wie zit er voor ons? Hoe zou je jezelf beschrijven?

“Nou, Fabienne dus! Geboren en getogen in Berkel-Enschot en sinds vorig jaar ook trotse huiseigenaar in deze gemeente. Samen met mijn vriend en onze kat, Wolf, hebben we hier ons plekje gevonden. Verder houd ik van gezelligheid, een borrel én mijn twee kleine nichtjes. Aan energie ontbreekt het me zeker niet. Om deze kwijt te kunnen, heb ik jarenlang gedanst, maar aan elk mooi liedje komt een einde en dat was hierbij ook het geval. Onlangs heb ik het sporten weer opgepakt en ben ik met mijn schoonzus gestart met bokslessen. Energie die ik overdag niet kwijt kan? Dat lukt perfect bij het boksen!”

Kortom, een actief persoon dus! Kun je deze energie volop benutten bij buro Nexus?

“Zeker! Als er iets gezegd kan worden over buro Nexus, dan is het wel dat de dingen vlot verlopen. Wat zijn dat dan, die ‘dingen’? Nou, we streven continu naar verbetering en dat gaat alleen als je snel kunt schakelen. Dit is wat mij over de streep heeft getrokken om te komen werken bij buro Nexus. De gesprekken waren fijn, maar de kers op de taart was dat we op één lijn zitten qua waarden en normen. Wat daar zeker bij helpt, is de open werkcultuur die er heerst. Zie je kansen die nog niet benut worden? Dan kun je dit in alle eerlijkheid aandragen. Dit geldt trouwens ook voor al onze professionals. We zijn volop bezig met het project ‘Werkgeluk’, waarmee we onder andere in kaart willen brengen welke kansen onze professionals zien, wat betreft hun werkgeluk binnen het bedrijf. Dit gaat enkel en alleen door goed te luisteren, door te vragen én te handelen naar de feedback die we krijgen!”

Je haalt net aan dat iedereen bij buro Nexus open kan communiceren over de kansen binnen het bedrijf. We hechten dan ook veel belang aan ‘Samen Groeien’. Herken jij deze kernwaarde en op welke manier?

“Ik herken deze kernwaarde absoluut. Iedereen heeft bij ons één doel: het stimuleren van kwalitatief goede zorgverlening. Deze mooie, maar ook veelomvattende doelstelling kunnen we niet in ons eentje behalen. Zowel de zorgprofessionals, de opdrachtgevers als de interne medewerkers spelen hierin een belangrijke rol. Dat uit zich, zoals ik al heb aangehaald, in de open werkcultuur en de vlotte processen.”

De zorgsector heeft de afgelopen tijd een hectische periode doorstaan. Waarin denk jij dat wij écht verschil kunnen maken?

“Je kunt er inderdaad niet omheen: de zorgsector heeft een zware periode achter de rug. Eerst en vooral ondersteunen onze zorgprofessionals tijdelijk teams die nood hebben aan ademruimte. Aangezien zij op projectmatige basis werken, hebben zij een berg aan kennis en ervaring. Hierdoor ondersteunen ze elk project en iedere zorginstelling als een kameleon. Verder maken we het verschil door er gewoonweg te zijn. Dat kan zich uiteten in een kleine attentie of iemand uitnodigen voor een kop koffie om te horen hoe het gaat.”

Tot slot. Als er iemand bij jullie in Eindhoven op kantoor langskomt, in wat voor sfeer komen ze dan terecht?

“Gezellig chaotisch! Het enthousiasme spat er vanaf en we doen er alles aan zodat iedereen zich welkom voelt. Ben je in de buurt? Dan staan onze deuren open! Deze mentaliteit zorgt ervoor dat ik voor de volle 100% op mijn plek zit. Ik heb hiervoor zes jaar lang in de arbeidsbemiddeling gewerkt als recruiter, maar maakte in mei 2021 de overstap naar de rol van Business Partner binnen buro Nexus. In mijn vorige baan was ik werkzaam in een zorginstelling binnen de gehandicaptenzorg. Aangezien ik een grote belangstelling heb voor de zorgsector, wilde ik actief blijven in dit werkveld. Zo gezegd, zo gedaan! Ondertussen heb ik al veel mooie kansen gekregen, waaronder de overstap van Business Partner naar Teamcaptain in Eindhoven. Dit was absoluut één van mijn ambities en ik ben blij dat ik deze kans heb gekregen binnen dit leuke en ambitieuze team. Iedere dag werk ik met mensen die me inspireren, waardoor het werk voor mij niet als werken aanvoelt!”

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?    Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief