Aafke de Vrij

Ik haal graag het beste in mijn teams naar boven!

Hoe ben je bij buro Nexus terecht gekomen en hoe bevalt het?

“Ik ben met buro Nexus in contact gekomen toen ik nog werkzaam was als zorgmanager bij verpleeghuis Sonneburg in Rotterdam. Daar werd een aantal verzorgenden en verpleegkundigen door buro Nexus gedetacheerd in mijn team. Het eerste contact was al meteen heel fijn, ik merkte dat we op een lijn zaten en dezelfde manier van communiceren hadden. Ik had net op dat moment voor mezelf de knoop doorgehakt om weg te gaan bij mijn huidige baan. Mijn hart ligt namelijk bij de thuiszorg en ik had altijd de droom om daarin een eigen zaak op te richten. Daar heb ik me toen op gestort en had mijn eigen thuiszorgorganisatie opgezet. Buro Nexus is me altijd blijven volgen. Dit was voor mij heel prettig. Ik kon namelijk altijd contact opnemen als ik vragen had. Het was voor mij fijn om met iemand te sparren met ervaring in deze sector. Vorig jaar kwam het punt dat er veel nieuwe regels aankwamen en corona om de hoek kwam kijken. Bij het runnen van een bedrijf in je eentje ben je al snel 70 uur in de week aan het werk. Daarnaast heb ik ook nog twee kinderen en op dat moment dacht ik: ‘wat moet ik nu doen?’. Het leek wel telepathie, want dezelfde week nam buro Nexus contact met me op om te vragen hoe het ging. Ik vertelde mijn verhaal en vervolgens zijn we met elkaar rond de tafel gaan zitten. En nu zit ik sinds september op het project bij Alerimus. De uitdaging die er lag, had ik al eerder bij een andere organisatie uitgevoerd, dus dat was me op het lijf geschreven. Zelfstandig ondernemer zijn heeft zo zijn charmes, maar de vastigheid, het weten waar je aan toe bent en altijd op iemand terug kunnen vallen is toch ook erg prettig. Daarnaast is het contact met buro Nexus echt super. Het persoonlijk contact vind ik echt jullie kracht. De persoonlijk geschreven kaartjes bijvoorbeeld of de belletjes tussendoor om te vragen hoe het gaat, dat is voor mij echt waardevol. Er staat altijd wel iemand voor je klaar, niet alleen tijdens kantooruren. Ik voel me erg gehoord en gewaardeerd.”

Wat spreekt je aan in de manier van werken?

“Detacheren bevalt mij heel erg goed. Het is voor mij de eerste keer, maar heb er totaal geen spijt van. Ik merk dat je heel veel ervaring oppakt. Ik ben bijvoorbeeld met dingen bezig die ik nog nooit eerder heb gedaan. Je breidt daardoor heel snel uit in je kennis, mede door de verschillende projecten die je kunt doen. Hierdoor ben je ook in de toekomst breder inzetbaar. Het is leuk om de afwisseling te hebben en zou het iedereen aanraden.”

Vertel eens over je huidige project.

“Ik ben nu wijkmanager bij Alerimus voor de locaties De Buitensluis in Numansdorp en De Open Waard in Oud-Beijerland. Daarnaast ben ik WMO-coördinator, dat moest nog helemaal opgezet worden. Denk hierbij aan het regelen van alle procedures en het schrijven van werkinstructies. Er was heel veel te doen, maar daardoor hebben we ook heel snel winst kunnen boeken. Ik ben bijvoorbeeld bezig geweest met het schrijven van nieuwe processen en heb de medewerkers daarin meegenomen. Dit was een flinke, maar hele leuke uitdaging!”

Wat vind je het leukst aan je functie als wijkmanager?

“Waar ik echt blij van word is om het beste in mensen naar boven te halen, zeker bij diegene die wat stiller zijn en vaak over het hoofd worden gezien in een team. Ik wil iedereen in mijn team laten merken dat ze stuk voor stuk gewaardeerd en gezien worden met als doel dat iedereen met plezier naar het werk komt. Ik merk dat sommige medewerkers dit gemist hebben en dat ze verbaasd zijn als ik vraag hoe het met ze gaat. Ik vind het ook heel leuk om te zien, in die vier maanden dat ik er nu werk, dat je echt een band opbouwt met elkaar. Het zijn de kleine dingen die daarvoor zorgen.”

Heb je nog mooie vooruitzichten voor 2021?

“Het afgelopen jaar was voor mij aan de ene kant loslaten, maar het heeft me ook veel gebracht. Ik heb het heel erg naar mijn zin waar ik nu zit. Ik zou eigenlijk iemand vervangen die met zwangerschapsverlof ging en tot eind maart blijven, maar ik ben nu gevraagd om voorlopig een deel van mijn taken samen met de manager wijkzorg te blijven uitvoeren in een duobaan. Daarnaast onderzoeken we of ik als projectleider van betekenis kan zijn in het realiseren van één toegang voor tijdelijk verblijf. Hier kijk ik erg naar uit. Een mooi voorbeeld van wat ik eerder zei over detacheren: er komen dingen op je pad waarvan je nooit had verwacht dat je ze zou gaan doen. Een mooi vooruitzicht voor 2021!”

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?    Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief