Aan het woord: de mannen van het Tech team

2022, een jaar vol ontwikkelingen binnen het Tech Team. Zo zijn diverse projecten afgerond en is, mede door de komst van Ali en Roel, de basis gelegd voor een succesvolle toekomst. Reden genoeg om met onze Tech mannen in gesprek te gaan over het afgelopen jaar en samen te kijken naar de toekomst.

Even terugspoelen: hoe kijken jullie terug op 2022?

Pieterjan: in 2022 hebben we als bedrijf een versnelling ingezet ten opzichte van 2021. Je ziet dat het bedrijf meer body heeft gekregen. Met de komst van Stijn, Yvette en Katrien hebben we experts binnengehaald op diverse gebieden, waardoor we meer focus kunnen leggen op de professionalisering van ons bedrijf. Ik kijk dan ook trots terug op 2022. Een jaar waarin we verschillende projecten hebben afgerond die impact hebben op de business. De geoptimaliseerde rol van de HR Fieldmanager, livegang van het WOW Center, onboarding voor professionals en het behalen twee certificeringen rondom werkgeluk (Happyholics & Great Place to Work) zijn hier mooie voorbeelden van.

Ali: Voor mij was 2022 een dubbel jaar. Erg leuk, maar ook spannend. Zoals de meesten van jullie wel weten, heb ik een andere achtergrond, dus het was voor mij een grote stap om bij buro Nexus aan de slag te gaan. De afgelopen maanden zijn ontzettend snel gegaan en dat is voor mij een goed teken. Ik ben dan ook blij met de stap die ik heb genomen. Ik heb in korte tijd veel progressie geboekt en krijg veel verantwoordelijkheden. Zo ben ik sinds 01/01/2023 verantwoordelijk voor het beheer van Salesforce. Vanuit de hele organisatie, maar met name vanuit het Tech team merk ik het vertrouwen in mijn kunnen. Dit geeft mij een boost om het komende jaar nog meer stappen te maken.

Tim: 2022 was een mooi jaar. We hebben ons team kunnen versterken met Roel en Ali. Twee aanwinsten voor ons team. We hebben een divers team en ik ben van mening dat diversiteit resulteert in een efficiënter en effectiever team. Zo hebben we met Roel een berg aan ervaring en expertise binnengehaald en Ali heeft vanwege zijn culture achtergrond andere denkwijzen, wat weer zorgt voor nieuwe inzichten. Daarnaast hebben we op werkgebied flinke stappen kunnen maken.

Roel: Hectisch, maar een mooi jaar. Toen ik hier begon was er een halfjaar geen onderhoud gedaan aan AFAS waardoor er veel op mij af kwam. We zijn nu ruim acht maanden verder en ik kan wel zeggen dat we grote stappen hebben gezet. Mijn keuze om bij buro Nexus aan de slag te gaan was weloverwogen. Ik heb verschillende gesprekken gevoerd en wist waar ik aan begon. De uitdaging sprak me juist ook erg aan. Daarnaast wist ik mede door mijn vorige baan, dat ik graag op kantoor wilde werken in plaats van in de consultancy. De gezelligheid met collega’s is voor mij belangrijk en dit heb ik bij buro Nexus zeker gevonden.

 

Wat is jullie rol binnen het team?

Pieterjan: In 2023 krijg ik de kans om mijzelf verder te focussen op innovatie en laat ik mijn directietaken los. Mijn rol is hierdoor specialistischer en daarin ga ik samen met Hans en Tim nadenken over de toekomst van buro Nexus. Wij gaan aan de slag met twee belangrijke projecten in 2023, namelijk:

1.Het community project: binnen dit project onderzoeken we hoe we meer digitale interactie kunnen krijgen met onze professionals/consultants. Dit willen we creëren door één applicatie in te zetten waarin we alles samenbrengen, van uren schrijven tot het inkijken van belangrijke documenten. Op deze applicatie ontvang je bijvoorbeeld ook de nieuwsbrieven en heb je de mogelijkheid om te communiceren met collega’s. Dit kan zijn over werk, maar ook over onderwerpen zoals sport. Het doel van dit project? Meer werkgeluk realiseren en langere binding creëren.

2.Buro Nexus ‘future proof’ maken: binnen dit project bekijken Hans, Tim en ik de ontwikkelingen op de markt en zorgen we ervoor dat buro Nexus ‘future proof’ is. De arbeidsmarkt is sterk aan het veranderen en er zijn veel technologieën waar wij gebruik van kunnen maken. Door dit te blijven opvolgen en de beste te gebruiken, willen wij ervoor zorgen dat we relevant blijven en de markt een stap voor blijven.

‘’It is not the most intellectual of the species that survives; it is not the strongest that survives; but the species that survives is the one that is able best to adapt and adjust to the changing environment in which it finds itself.’’ – Charles Darwin

Ali: Binnen buro Nexus vervul ik de rol van Salesforce Administrator. Dit deed ik samen met Tim, maar inmiddels mag ik deze taak volledig op mij nemen. Dit vind ik een groot compliment voor mijn werk. Binnen deze functie ben ik dagelijks bezig met de optimalisatie van de processen rondom Salesforce, zodat alle collega’s zo prettig en functioneel mogelijk met Salesforce kunnen werken. Daarnaast ben ik ook druk met het helpen van collega’s die technische vragen stellen aan het WOW Center.

Tim: In mijn nieuwe rol als Business Analyst ga ik mij richten op een analyserende en adviserende rol binnen de organisatie. Zo gaan mijn verantwoordelijkheden zich richten op businessanalyses en het product ownership van producten binnen de organisatie. Voor het onderdeel product ownership ga ik mij bezighouden met het uitbreiden, verbeteren en meedenken van de huidige technologie zoals The System. Waar kan dit beter? Hoe sluit dit beter aan op de wensen van collega’s en hoe verbinden we de data in de verschillende apps aan elkaar? In het kader van de businessanalyses leg ik mijn focus op het meer inzicht geven in wat er zoal binnen de organisatie rondgaat. Hoeveel intakes leiden tot een nieuwe collega? Hoelang blijven mensen gemiddeld? Welke doelgroep past het beste bij buro Nexus? Allemaal vraagstukken die ons werk leuker en effectiever maken.

Roel: Als AFAS Administrator ben ik verantwoordelijk voor AFAS en de optimalisatie van processen rondom dit programma. Een belangrijke pijler hierbij is het beperken van handmatige processen voor alle collega’s. Daarnaast houd ik mij ook bezig met het beheren van e-UUR. Hierbij probeer ik de processen zoveel mogelijk te automatiseren en te zorgen dat het programma voor iedereen gemakkelijk functioneert.

 

Ali en Roel. Jullie zijn in 2022 begonnen bij buro Nexus. Kunnen jullie beschrijven welke verwachtingen je had toen je hier kwam werken en of deze waargemaakt zijn?

Ali: Om eerlijk te zijn had ik van tevoren weinig verwachtingen. Voor mij was het één groot avontuur. Zoals ik al aangaf, alles was nieuw, dus ik heb het op me af laten komen. Wel heb ik van tevoren de website bekeken en daar kreeg ik een goed beeld van het bedrijf. Het is een jong bedrijf waar veel jonge mensen werken, dus ik verwachtte een prettige en gezellige sfeer. We zijn nu negen maanden verder en deze verwachting kan ik inmiddels bevestigen.

Roel: Tijdens de oriënterende gesprekken was ik al meegenomen in de snelheid en groei van het bedrijf. Dit met als resultaat dat je als AFAS Administrator niet in een gespreid bedje terecht komt. Zo zijn we bijvoorbeeld van één naar meerdere systemen gegaan. De ontwikkelingen volgen zich binnen buro Nexus razendsnel op en als Tech afdeling probeer je deze altijd bij te benen, maar dit is niet gemakkelijk. Juist deze uitdaging vind ik leuk en dat is ook de reden dat ik voor deze baan heb gekozen. Qua werksfeer had ik op voorhand de gedachte dat het leuk zou zijn, maar dit heeft mijn verwachting overtroffen. Ik zit hier enorm goed op mijn plek!

 

2022 was een goed jaar. Wat was jullie hoogtepunt?

Pieterjan: Ik ben met name erg dankbaar voor het team wat er nu staat. Onze omgeving wordt steeds technischer en het is tof om te zien dat deze drie mannen dit beheren voor een bedrijf met meer dan 800 medewerkers. Daarnaast kunnen we niet anders dan trots zijn op alle enthousiaste reacties van onze collega’s op onze certificering als ‘Great Place to Work’. Dit was de kers op de taart.

Ali: Mijn hoogtepunt was het aangaan van deze uitdaging. In het begin twijfelde ik regelmatig of het werk goed ging en of ik het wel kon. Hierbij was de taalbarrière vaak een struikelblok en bleef ik mijzelf dit afvragen. Uiteindelijk kreeg ik te horen dat Pieterjan en Tim erg enthousiast waren over mij. Dit was een fijn moment!

Tim: Persoonlijk vind ik het altijd leuk als er een nieuw product wordt opgeleverd op mijn verjaardag. In dit geval het WOW Center. Daarnaast denk ik dat we het afgelopen jaar vaak hebben gewerkt met de druk op de ketel. Om dan te zien dat we uiteindelijk goed werk opleveren, geeft een goed gevoel. Toch is de samenstelling van ons team voor mij het absolute hoogtepunt. Door de aanvulling van Roel en Ali hebben we écht stappen kunnen maken.

Roel: Ik ben redelijk kritisch ingesteld, dus ik had gehoopt het afgelopen jaar meer stappen te kunnen zetten. Toch vind ik dat we trots mogen zijn op wat er al is gerealiseerd. We hebben al mooie dingen bereikt, maar we gaan het komende jaar voor nog meer succes. Ik vind het lastig om één hoogtepunt op te noemen, maar de werksfeer is voor mij een terugkerend succes. Zoals ik al vaker heb benoemd, is dit voor mij belangrijk en ik ervaar een hele prettige sfeer.

Tech team

Onderdeel worden van dit toffe team? Dat kan! Wij zijn nog op zoek naar een HR Tech Consultant. Snap jij de wereld van arbeidsbemiddeling en wil je een bijdrage leveren aan onze backoffice? Dan kan deze functie jouw droombaan zijn. Zo zorg je ervoor dat alle collega’s hun werk optimaal kunnen uitvoeren. Meer weten over deze functie? Klik op onderstaande button.

Bekijk de vacature hier!