Solliciteren in de zorg - Tips!

Je hebt de ambitie om te gaan solliciteren in de zorg, maar hoe zorg je dat jij de baan krijgt? In dit artikel geven wij allerlei tips om ervoor te zorgen dat jij jouw droombaan krijgt. Zo schrijf je na dit artikel de beste motivatiebrief, kom je goed voorbereid voor de dag op je sollicitatiegesprek en krijg je al een aantal toffe vacatures aangeboden. Lees snel verder!

Solliciteren in de zorg tips

Hoe schrijf je een motivatiebrief voor een baan in de zorg?

Om ervoor te zorgen dat je in positieve zin opvalt is het schrijven van een goede motivatiebrief enorm belangrijk. Wij hebben voor jou zes tips op een rijtje gezet zodat jij boven op de stapel terecht komt en mag solliciteren in de zorg.

 • Win vooraf informatie in over het bedrijf. Doe dit onder andere door op de website te kijken naar de missie en visie. Ook is het tegenwoordig goed om te kijken op de social mediakanalen. Probeer te achterhalen waar het bedrijf heen wilt en waarom dit bij jou past.
 • Probeer in je motivatiebrief aansluiting te vinden bij de missie en visie. Dit is waar het bedrijf voor staat en heen wil.
 • Geef duidelijk aan waar je naar op zoek bent. Dit klinkt voor de hand liggend, maar in de praktijk gaat dit vaak mis. Probeer goed over te brengen wat jij verwacht en welke ambities je hebt voor de toekomst. Zo schep je duidelijkheid en voorkom je problemen.
 • Beschrijf de overeenkomsten tussen jou en het bedrijf. Je wilt samen tenslotte een perfecte match zijn.
 • Motiveer waarom je juist voor dit bedrijf wilt werken. Benoem bijvoorbeeld wat je wilt leren en welke eventuele doorgroeimogelijkheden je voor jezelf ziet in de toekomst.
 • Bel na of de brief is aangekomen. Ook al stuur je de motivatiebrief via de e-mail is het goed om te controleren of alles in goede orde is ontvangen. Hierdoor zorg je dat je betrokken bent en weet je zeker dat je sollicitatie goed is ontvangen.

Vijf tips om succesvol te solliciteren in de zorg

Je sollicitatie- en motivatiebrief zijn in goede orde ontvangen en je mag op gesprek komen. Tijdens het gesprek wil het bedrijf van alles van jou weten en jij wilt natuurlijk weten of de functie en het bedrijf goed bij jou passen. Daarom hebben wij vijf tips voor jou om te zorgen dat het gesprek zowel voor jou als voor het bedrijf zo waardevol mogelijk is.

 •  Laat zien wat je motivatie is. Dit heb je ook al in de motivatiebrief gedaan, maar het is ontzettend belangrijk om te benoemen waarom jij graag deze functie wil vervullen. Het bedrijf heeft vaak meerdere keuzes en jij moet eruit springen.
 •  Weet met wie je een gesprek hebt. In de zorg heb je veel minder recruiters dan in het bedrijfsleven. Daarom is de kans heel groot dat je een gesprek hebt met de manager en/of andere toekomstige collega’s. Probeer daarom van tevoren te achterhalen met wie je een gesprek hebt. Zo kun je tijdens het gesprek achterhalen of jullie aanknopingspunten hebben.
 •  Probeer informeel kennis te maken. Wie weet heb je al kennissen die werken binnen de organisatie waar je op gesprek gaat. Probeer in dat geval via hen een lijntje uit te zetten en zoveel mogelijk informatie te achterhalen.
 •  Bereid je voor op vragen. Dit is (misschien) wel de belangrijkste tip bij de voorbereiding op een sollicitatie. Zorg dat je goed bent voorbereidt op vragen die je kan verwachten.
 •  Stel vragen tijdens het gesprek. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het gesprek een conversatie wordt in plaats van een verhoor. Probeer daarom gerichte vragen terug te stellen. Zo zorg je ervoor dat het gesprek prettig verloopt en achterhaal je voor jezelf relevante informatie.
Solliciteren in de zorg tips

Solliciteren in het ziekenhuis

Wil jij werken in een dynamische en grote organisatie? Dan is een baan binnen het ziekenhuis uitermate geschikt voor jou. Wat dacht je bijvoorbeeld van de vacature: Spoedeisende Hulp Verpleegkundige? Binnen deze afwisselende baan krijg je te maken met unieke situaties en uiteenlopende ziektebeelden, waardoor geen dag hetzelfde is. Benieuwd naar deze vacature? Klik dan op de vacature! Wil je toch liever een andere baan in het ziekenhuis? Geen probleem! Neem eens een kijkje op onze vacaturepagina.

SEH Verpleegkundige Vacaturepagina
GZ-pyscholoog

Solliciteren in de GGZ

Kiezen voor een baan in de GGZ betekent kiezen voor afwisseling. Zo zorg jij ervoor dat de psychische gezondheid van de mens centraal staat en doe jij er alles aan om jouw cliënten te helpen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de vacature: Basispsycholoog? Je gaat binnen een GGZ organisatie aan de slag waar je mensen van alle leeftijdsgroepen begeleidt en behandelt. Dit doen je door met aandacht, begrip en denkvermogen iemand van een passende behandeling te voorzien. Is dit wat voor jou? Klik dan op de vacature! Of zie jij het meer zitten om aan het werk te gaan als Verpleegkundige Specialist of een andere functie? Wij hebben nog meer vacatures openstaan. Bekijk ze op onze vacaturepagina!

Basispsycholoog Vacaturepagina

Solliciteren in de VVT

Zit mensen helpen in je bloed? Dan hoor jij thuis in de VTT. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag gaan als Verzorgende IG (niveau 3). Daar help jij patiënten met liefde zodat er stapje voor stapje vooruitgang wordt geboekt. De ambitie om door te groeien? Wij bieden jou de kans tot het volgen van de opleiding MBO 4 Verpleegkunde. Dit doen wij in samenwerking met onze partner Zorgcollege. Meer weten over deze opleiding? Bekijk dan onze opleidingspagina! Of wil je alle andere vacatures zien binnen de VVT? Bekijk dan onze vacaturepagina!

MBO 4 Verpleegkundige Vacaturepagina

Interesse in detacheren?

Leuk! Wij willen jou graag beter leren kennen. Door hieronder het contactformulier in te vullen, kun jij gemakkelijk een afspraak maken op een van onze kantoren. Hier zullen wij samen onder het genot van een lekkere kop koffie of thee kennismaken.

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?  Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief