Zo maak je de feestdagen nog leuker!

''Kerst is er om herinneringen te maken! ''

Zo maak je de feestdagen nog leuker!

De feestdagen komen er aan! Dat zijn leuke, maar vaak ook hectische dagen. Hoe zorg je ervoor dat je december kalm én met plezier doorkomt? Wij geven je vier tips!

1. Een goede voorbereiding zorgt voor minder stress!

Bespaar jezelf last minute stress met het kerstshoppen en zorg ervoor dat je een goede planning hebt. Haal op tijd je spullen in huis om te voorkomen dat bepaalde items/cadeaus uitverkocht zijn. TIP! Begin al vroeg in het jaar met kerstshoppen, of start na kerst wanneer alles in de sale gaat. Zo bespaar je centjes.  Bovendien kan je het shoppen van cadeaus door het jaar heen spreiden!

2. Maak het simpeler, niet moeilijker!

Ze zeggen vaak hoe meer, hoe beter! Maar is dat ook echt zo? Meer lichtjes, meer cadeautjes en meer kerstballen zorgen er niet per se voor dat het altijd gezelliger wordt. Tijdens kerst gaat het om samen zijn met familie en vrienden en zeg nou zelf, wat herinner jij je beter? Dat ene speciale cadeautje van vroeger of alle cadeautjes van één jaar geleden? Herinner jij je nog hoeveel kerstballen er in de boom zaten vorig jaar of hoe jij gezellig en lekker hebt gegeten met vrienden en familie? Het gaat niet om de kwantiteit maar om de kwaliteit!

3. Vraag om hulp!

Kerst is een tijd van samenhorigheid. Alles alleen doen is maar zo saai. Begin daarom de pre-fun van het organiseren al samen met je vrienden en familie! Wil je een vijfgangendiner maken? Vraag dan aan je zus of broer of zij ook een gerecht willen maken, je kinderen willen vast helpen met het toetje en vraag aan je man of vrouw of zij willen helpen met het schrijven van kaartjes! Zo geniet je al samen van de voorpret voor kerst en heb je je taken ook veel beter verspreid!

4. Focus je op de speciale momenten.

Tijdens kerst is het de bedoeling dat je stilstaat om al het moois om je heen. Zie af van winkelstress en kies in plaats daarvan voor speciale momenten of ervaringen tijdens de feestdagen. Geef je geld uit? Geef het dan uit aan ‘samen iets doen’. Neem de hele familie mee naar de kerstmarkt of ga samen schaatsen en geniet van een mok warme chocomelk daarna. Deze momenten tellen! Kerst is er om herinneringen te maken. Op deze manier geniet je op de dag zelf en creëer je ook nog eens fantastische herinneringen. Tweemaal feest!

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?    Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief