Zo houd je je hoofd koel op het vliegveld!

'' Voorbereid werk is het halve werk!''

Zomerchaos en kofferchaos zijn termen die de afgelopen tijd hoogstwaarschijnlijk om je oren zijn gevlogen. Vliegt er in ieder geval iets, want met de personeelstekorten zijn ook tientallen vliegreizen de afgelopen weken geschrapt. Ga jij binnenkort op vliegvakantie en krijg je het al Spaans benauwd van alle stress voordat je nog maar een voet in Spanje hebt gezet? Geen zorgen! Wij helpen je om je hoofd koeltjes te houden op het vliegveld met vijf handige tips!

Check de site van het vliegveld en kom op tijd!

Als we het hebben over op tijd komen, bedoelen we niet één uurtje voordat de gate gesloten is, maar hebben we het over drie à vier uur te vroeg. Schrik niet! Maar de ellenlange rijen op het vliegveld kunnen ervoor zorgen dat jij je vliegtuig nét niet haalt en geloof me dat is flink balen! Kijk van tevoren op de site van de luchthaven. Zij geven meestal een indicatie van hoelang jij van tevoren het beste aanwezig kan zijn. Voor Schiphol is dit momenteel vier uur van tevoren.

Neem eten en drinken mee.

Het klinkt heel logisch, maar het is natuurlijk belangrijk dat jij goed blijft eten en drinken terwijl je in de rij staat. Vooral nu het heel warm is, is het cruciaal dat je gehydrateerd blijft. Normaliter zou je op de luchthaven ook wat eten kunnen halen, maar door personeelstekort kan het zo zijn dat eettentjes niet geopend of slecht bemand zijn en ben je eenmaal uit de rij gestapt dan heb je je plekje vergeven!

Boek je reis via een ander vliegveld.

Heb je nog geen reis geboekt, maar wil je nog wel graag gaan? Wijk dan uit naar een andere internationale of regionale luchthaven. Je kan ervoor kiezen om bijvoorbeeld via België (Brussel) of Duitsland (Düsseldorf) te reizen. Heb je al geboekt? Dan is het in de meeste gevallen nog mogelijk om je vlucht om te boeken tegen een vergoeding mits er een alternatief voor je vlucht beschikbaar is.

Vergeet je Covid-test niet!

Een goed begin is het halve werk! Er zijn nog steeds landen waar je zonder negatieve Covid test niet naar binnen komt. Check dus van tevoren de regels van je vakantiebestemming wat betreft coronabewijzen. Zorg ervoor dat je op tijd een afspraak maakt zodat je met een gerust hart in de rij staat. Het zou zonde zijn dat je de rij op het laatste moment nog moet verlaten, omdat je jezelf bent vergeten te testen!

Check online in en reis alleen met een trolleykoffer of handbagage.

Ook hier geldt, voorbereid werk is het halve werk! Check van tevoren online in en vermijd drama met je bagage door alleen met handbagage te reizen. Je handbagage gaat mee het vliegtuig in, dus jij hoeft je geen zorgen te maken dat de luchtmaatschappij je koffer kwijtraakt en jij nog halsoverkop een hele nieuwe garderobe moet aanschaffen op je vakantiebestemming. Scheelt je toch veel hoofdpijn en centjes 😉. Laat nou het buro Nexus koffertje het perfecte formaat hebben om als handbagage mee te nemen! De koffertjes hebben al vele reisjes afgelegd, check nu hieronder waar de buro Nexus koffertjes allemaal zijn geweest! Neem jij het koffertje nog mee naar je volgende vakantiebestemming? Neem dan een leuk vakantiekiekje van je koffer en stuur die op naar sodaba.amin@buronexus.com. Wie weet zie jij je foto verschijnen in de volgende nieuwsbrief!

 

 

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?    Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief