Nationale Vrijwilligersdag

Elk jaar op 7 december vieren we Nationale Vrijwilligersdag. Deze dag staat in het teken van, je raadt het al, de vrijwilligers in ons land. Dé dag om aandacht te vragen voor al die mensen die zich onbetaald inzetten voor anderen. De Nationale Vrijwilligersdag is een initiatief van ons ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Zij reiken elk jaar prijzen uit aan inspirerende initiatieven van vrijwilligersorganisaties. Deze prijzen worden ook wel de ‘meer dan handen’-vrijwilligersprijzen genoemd. Door middel van het uitreiken van deze prijzen, spreekt het Ministerie van VWS haar waardering uit naar alle vrijwilligers. Wist je dat er jaarlijks zo’n 44 initiatieven, 271 landelijke projecten en 109 vrijwilligers worden voorgedragen voor deze prijzen? Iedereen kan een stem uitbrengen op zijn of haar favoriete project of vrijwilliger én er is zelfs een jury die een juryprijs uitreikt. Elk jaar hangt er een thema aan de Nationale Vrijwilligersdag. Dit jaar is het thema: Nieuwe Gezichten.

Nieuwe Gezichten?

Dat klinkt misschien een beetje vaag. Wat wordt er dan bedoeld met dit thema? Kort gezegd worden met nieuwe gezichten de vrijwilligers bedoeld die uit een andere doelgroep komen dan de vrijwilligers die al rondlopen binnen een organisatie. Stel je hebt als organisatie alleen maar 50-plussers als vrijwilligers, maar je betrekt vervolgens ook jongeren als vrijwilligers, dan spreek je van nieuwe gezichten. Het wordt steeds lastiger om nieuwe vrijwilligers te vinden en de coronacrisis heeft het er niet makkelijker op gemaakt om nieuwe vrijwilligers aan te trekken. Deze nieuwe gezichten zijn, zeker in deze tijd, dus meer dan welkom!

Bedankt vrijwilligers!

Bij buro Nexus vinden we het leuk om onze professionals regelmatig in het zonnetje te zetten, maar we waarderen niet alleen het werk van onze eigen toppers. Vandaag is een mooie aanleiding om onze waardering uit te spreken aan iedereen die ook maar iets aan vrijwilligerswerk doet. Of je nou bij buro Nexus werkt of niet. Een vluchteling helpen met taalles, knutselen met de bewoners in een bejaardentehuis of simpelweg een boodschap voor een familielid of een goede vriend, in alle gevallen draag jij jouw steentje bij. Dit wordt gewaardeerd en alle kleine beetjes helpen. Wist je al dat vrijwilligerswerk je gezonder én gelukkiger maakt? Ja, dat lees je goed! Gezonde en gelukkig medewerkers zorgen voor een goede sfeer op de werkvloer, iets wat wij bij buro Nexus erg belangrijk vinden. Verricht jij vrijwilligerswerk voor een ander? Dan ben je over het algemeen gelukkiger en tevredener. Laat werkgeluk nou net één van onze pijlers zijn!

Wat is jouw vrijwilligerskracht?

Wil jij jouw steentje bijdragen, maar weet je niet goed waar of wat je kunt doen? Doe dan de ‘Ontdek je vrijwilligerskracht test!’. Deze test laat je niet alleen zien wat je kunt doen, maar ook waar! Op basis van wat voor type persoon je bent en wat jouw eigenschappen zijn, komt deze test met een resultaat welke rol jij kunt vervullen met jouw kracht. Vervolgens kun je in jouw buurt zoeken naar initiatieven waar jij je bij kunt aansluiten. Waar wacht je nog op?!

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?    Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief