Collega's? Vrienden!

Vandaag, vrijdag 30 juli, is het de Internationale Dag van de Vriendschap. Maar hoe zit het eigenlijk met vriendschappen op de werkvloer? Voor de één is het een lastig onderwerp, voor de ander voelt het als vanzelfsprekend. Wist jij al dat het hebben van vriendschappen op de werkvloer jouw werkgeluk bevordert? Komt dat even goed uit! In dit artikel nemen we je mee in de Dag van de Vriendschap, de voordelen van vrienden zijn met collega’s en onze buro Nexus collega’s vertellen hoe zij hier tegenaan kijken.

Internationale Dag van de Vriendschap

Vandaag vieren we de vriendschap. Deze speciale dag is in het leven geroepen op initiatief van de Verenigde Naties. Waarom? Zij wilden de vrede binnen verschillende culturen en tussen iedereen bevorderen, ongeacht ras, huidskleur en religie. Op deze dag wordt er extra aandacht besteed aan de waarde van vriendschap. Ook bij buro Nexus hechten we waarde aan vriendschap en vinden we het belangrijk dat al onze medewerkers fluitend de dag door gaan. Een collega als vriend kan hier een handje bij helpen.

Vrienden met collega’s?

Ja hoor! Collega’s kun je zeker beschouwen als vrienden en het brengt zelfs enkele voordelen met zich mee. Ook onze buro Nexus collega’s ervaren deze voordelen en vertellen graag over de vriendschappen die zij met collega’s hebben opgebouwd.

Het bevordert jouw werkgeluk en productiviteit
Je ziet jouw collega’s vaak meer dan je eigen partner, vrienden of familie. Niet gek dus dat er een band kan ontstaan tussen jou en een collega. Deze relatie zorgt ervoor dat jij je als medewerker meer thuis gaat voelen op het werk, meer betrokken raakt en daardoor meer plezier krijgt in je werk. Laten dit nou net bepalende factoren zijn die jouw werkgeluk en productiviteit bevorderen!

“Ik heb geen moeite met vriendschappen op de werkvloer. Ik vind het juist leuk om even te kletsen met collega’s na werktijd of om ervaringen uit te wisselen. Als het even niet goed gaat, kan hij of zij jou tips geven en andersom.” – Jessica, Verzorgende IG

Het maakt je succesvoller
Wil je het helemaal maken in jouw functie? Word dan vrienden met je collega’s. Hoe draagt dit dan bij aan jouw succes? Nou, het is bewezen dat het een stuk makkelijker is om een succesvolle stap in jouw carrière te maken als je hulp krijgt van een collega-vriend in hetzelfde vakgebied. Win-win!

Ik heb een ex-collega als vriendin. Ik vond het heel fijn om privézaken te kunnen bespreken. Even niet over werk praten in de pauze was heerlijk. Ik vind ook dat het moet kunnen. Je kunt elkaar versterken en mogelijk makkelijker dingen bespreekbaar maken.” – Mandy, Verzorgende IG

“Mijn beste vriendin is (jammer genoeg) mijn ex-collega. Je versterkt elkaar op het werk en daarbuiten. Op mijn laatste project heb ik iemand leren kennen waar ik een goede vriend aan over heb gehouden. We konden elkaar tijdens een dienst aanvullen en een half woord was genoeg. In hectische tijden is dat soms best fijn.” – Monique, Verpleegkundige

Het draagt bij aan onderling vertrouwen
Je creëert een band, gaat elkaar vertrouwen en blijft aan dit vertrouwen bouwen. Jouw collega’s snappen je als jij zit met een probleem. Je kunt elkaar hierin helpen, versterken en je problemen bespreekbaar maken. Deze openheid vertaalt zich uiteindelijk weer in een positieve werksfeer.

“Mijn vier beste vriendinnen en beste vriend heb ik leren kennen via het werk. Tijdens het werk was het één gezellige bedoeling, maar we konden elkaar ook als collega’s aanspreken als er iets aan de hand was. Buiten het werk hadden we het over van alles behalve werk. Oké, heel soms een leuke anekdote of als iemand een heftige situatie had meegemaakt. Op een andere werkplek heb ik ook een leuke vriendin als collega gehad. Op het werk waren we professioneel en buiten het werk was het altijd ontzettend gezellig. Het werk, lieten we dan ook echt op het werk. Soms heb je met bepaalde collega’s zo’n klik dat ze meer worden dan alleen je collega’s. Ik vind dat iets positiefs en voor mij zijn ze een verrijking (geweest).” – Anne, Verzorgende IG

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?    Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief