‘’De winter blues overleef je wel, zolang je humeur niet sneller daalt dan de temperatuur.’’

‘’De winter blues overleef je wel, zolang je humeur niet sneller daalt dan de temperatuur.’’

Blue Monday Blues? Ik dacht het niet!

Wellicht herken je het wel. Je vertrekt ’s ochtends in het donker naar je werk en in de avond kom je weer in het donker thuis. Hierdoor voelen de dagen kort en slaat de winterdip toe. Vermoeidheid, somberheid, minder of geen behoefte aan sociale contacten en slaapproblemen kunnen opspelen.

Herkenbaar? No worries, wij hebben de oplossing om je Blue Monday iets makkelijker te maken!

1. Just keep moving!

Bewegen is belangrijk, maar in de winter komt dit er soms niet van. Het is wel belangrijk om lekker veel te bewegen. Je lichaam maakt dan endorfine aan, een gelukshormoon. Probeer voor jezelf elke dag een paar momenten te vinden waarop je even beweegt. Ga vandaag bijvoorbeeld een kleine ronde wandelen in je pauze of pak de fiets naar werk.

2. Fun times

Zorg dat je dingen plant waar je gelukkig van wordt. Zo zorg je voor geluksmomenten en kan je hiernaar uitkijken wanneer je jezelf wat minder voelt. Bel vanavond die vriend(in) op en ga samen gezellig een feel-good film kijken!

3. #healthylifeishappylife

Zoals je ongetwijfeld al weet is voeding ontzettend belangrijk. Met name vitamine D, omega-3 en gezonde eiwitten zijn belangrijk in de winter. Zorg dus dat je lekkere gezonde maaltijden maakt. Hier kun je dan heel de dag naar uitkijken! Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijke gezonde salade tijdens je lunch? Zorg ook dat het leuk blijft, geniet daarom ook zeker van dat ene kerstkransje.

4. Here comes te sun

Wist je dat de winterdip voor een groot deel te maken heeft met de veranderingen in de hoeveelheid licht? Wanneer de dagen in het najaar korter worden, neemt de zonsterkte af. Je lichaam heeft het lastig met deze verandering en maakt in sommige gevallen meer melatonine aan. Dit is een hormoon wat slaperigheid veroorzaakt. Geniet daarom elk mogelijk moment van het daglicht.

5. Eat, sleep, have fun, repeat

Onregelmatig slapen en eten heeft invloed op je stofwisseling. Hierdoor heb je minder energie gedurende de dag. Probeer daarom zoveel mogelijk regelmaat in je dagelijkse leven te krijgen. Eet op vaste tijden en ga op dezelfde tijd naar en uit bed.

Dankzij deze tips is kom jij Blue Monday door. Zit je toch niet lekker in je vel? Denk dan aan iets positiefs, want achter de wolken schijnt de zon.

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?    Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief