Junior jurist vacatures

Ben jij net afgestudeerd en wil je aan de slag als jurist bij de overheid? Of wil jij jezelf verdiepen in deze functie? Dan ben je bij dit artikel aan het juiste adres! Wij vertellen jou namelijk alles. Lees snel verder.

Junior jurist vacatures

Wat doet een junior jurist?

Als junior jurist analyseer, behandel, beoordeel en ondersteun je complexe juridische vraagstukken en geef je hier advies over. Dit doe je onder de supervisie van een ervaren medior- of seniorjurist die jou alles leert over het vak. Het advies dat je geeft is aan zakelijke klanten, maar ook aan particulieren. Binnen het werk van een (junior) jurist staat de wet centraal en dit vormt de basis van het werk.

Welke werkzaamheden heb je als junior jurist?

Welke werkzaamheden je als junior jurist exact hebt hangt af van de opdrachtgever waar je voor werkt. Wij hebben de meeste voorkomende werkzaamheden voor jou op een rijtje gezet:

  • Opstellen van juridische adviesrapporten;
  • Onderzoeken van juridische vraagstukken;
  • Opstellen van regels en richtlijnen vanuit de wet;
  • Vergaren van actuele kennis over juridische ontwikkelingen;
  • Beslechten van geschillen tussen conflicterende partijen;
  • Adviseren van klanten over interpretatie en toepassing van de wet;
  • Uitwerken van vonnissen en juridische theorieën.

Welke vaardigheden moet een junior jurist hebben?

Om het vak van (junior) jurist te beoefenen moet je volhardend zijn en over diepgaande kennis van de wet beschikken. Om dit goed te doen moet je een aantal vaardigheden hebben. Dit zijn:

Junior jurist vacatures

Waar kun je werken als junior jurist?

Een junior jurist gaat na de studie vaak aan de slag bij een advocatenbureau, voor justitie, in het bedrijfsleven of op een notariskantoor. Toch zijn er zeker andere mogelijkheden, want juristen zijn belangrijk in vrijwel alle branches en sectoren. Een jurist werkt in een veelzijdig vakgebied waarin het van grote betekenis is voor de maatschappij. Welk vakgebied dit is varieert van de zorg tot aan de commerciële sector.

Junior jurist vacatures

Wat is het salaris van een junior jurist?

Pas afgestudeerde juristen doen het goed op de arbeidsmarkt. Het grote merendeel heeft een fulltimebaan en het startsalaris is bovengemiddeld. Ook zijn de vooruitzichten op de banenmarkt de komende jaren goed voor afgestudeerden. Het startsalaris van een junior jurist is lastig te beschrijven. Dit is namelijk sterk afhankelijk van de sector waarin iemand actief is. Zo ligt het startsalaris van een junior jurist in de fiscale en notariële sector rond de €3495 euro en bij een medische opleiding rond de €3900 euro.

Detacheren als junior jurist?

Detacheren als junior jurist komt steeds vaker voor en zo gek is dat niet. Je geniet tenslotte van vele voordelen en kan in korte tijd een rugzak vol ervaringen opdoen. Wij, buro Nexus, zijn een detacheerder in het Juridisch Domein en hebben diverse mooie vacatures openstaan binnen deze sector.

Neem eens een kijkje op onze vacaturepagina voor meer informatie!