Detacheren in de civiele techniek

In dit artikel werpen we een blik op de civiele techniek. Een vakgebied dat zich bezighoudt met het ontwerpen, bouwen en onderhouden van alle infrastructuur en groenvoorzieningen in Nederland. Zo kun jij als werknemer binnen dit vakgebied een belangrijke bijdrage leveren aan de mobiliteit en bereikbaarheid van inwoners en bedrijven in Nederland. Tof toch! Detacheren binnen dit vakgebied gebeurt steeds vaker. Wil jij weten waarom je moet kiezen voor een baan in de civiele techniek? Lees dan snel verder!

Civiele techniek

Wat behoort er tot de civiele techniek?

Wegennet

Een belangrijk onderdeel van de civiele techniek is het wegennet en alle bewegende delen die verbonden zijn aan wegen. Hierbij kun je denken aan viaducten, verkeerslichten en bruggen. Wist jij dat Nederland een van de dichtst vertakte wegennetten ter wereld heeft? Het is dus een behoorlijk klus om dit te managen.

Waternet

Nederland is een waterland. We grenzen aan de Noordzee en hebben vier grote rivieren. Dit zorgt ervoor dat 26% van ons land onder zeeniveau ligt en ongeveer 55% van het land kwetsbaar is voor overstromingen. Hierdoor is het belangrijk dat we een sterk watersysteem hebben. De civiele techniek speelt hierbij een belangrijke rol. Zo is het vakgebied verantwoordelijk voor de waterbouw. Hieronder vallen kanalen, havens, rivieren, dijken en kades.

Welke disciplines kent de civiele techniek?

Om dit brede vakgebied overzichtelijk te maken is het opgedeeld in drie deelgebieden met elk eigen disciplines.

Natte civiele techniek: deze discipline omvat alles wat te maken heeft met water. Denk aan kanalen, sloten, rivieren, maar ook zaken als baggerwerkzaamheden.

Droge civiele techniek: deze discipline is gericht op de droge infrastructuur. Hierbij kun je denken aan fietspaden, spoorwegen, autowegen en leidingen.

Aangepaste civiele techniek: deze discipline is aangepast aan de specifieke omstandigheden in ontwikkelingslanden.

Deze deelgebieden worden onderverdeeld in de volgende disciplines: GWW (grond-, weg- en waterbouw), ondergrondse infra, betonbouw, geotechniek, milieutechniek, hydrologie, offshore, verkeerskunde, baggertechniek, gezondheidstechniek, waterbeheer, wegenbouwkunde, spoorwegbouwkunde en waterbouwkunde.

Civiele techniek foto

Wat kun je met een carrière binnen de civiele techniek?

De civiele techniek is een breed vakgebied. Zo leveren professionals binnen de civiele techniek een grote bijdrage aan het oplossen van belangrijke (maatschappelijke) vraagstukken. Of je nou aan de slag wil als projectleider bij een bouwbedrijf of meer de wetenschappelijke kant op wilt, het is allemaal mogelijk binnen dit vakgebied.

Wij hebben een aantal mooie vacatures openstaan binnen de civiele techniek.

Neem een kijkje door hier te klikken!

Waarom detacheren in de civiele techniek?

Je ziet het steeds meer. Detacheren in de civiele techniek. Waarom is dit en welke voordelen brengt het met zich mee? Wij leggen het uit aan de hand van vier voordelen.

  • Ervaring op doen in korte tijd: detacheren is de beste springplank als je in korte tijd veel ervaring op wilt doen. Ideaal dus als je net klaar bent met je studie. Je werkt namelijk op projectbasis waardoor je na een bepaalde tijd doorgaat naar het volgende project. Zo kun je jouw CV in korte tijd snel vullen met interessante werkervaringen.
  • Vast aanspreekpunt: wanneer je bij buro Nexus in dienst komt krijg jij één vast aanspreekpunt toegewezen. Jouw HR Fieldmanager. Deze persoon staat altijd voor jouw vragen klaar en helpt waar nodig.
  • Uitdagende projecten: wij gaan samen met jou op zoek naar een project dat bij jouw wensen en specialisaties past. Zo hebben wij al diverse interessante vacatures voor jou klaarstaan. Benieuwd welke dit zijn? Neem eens een kijkje op onze vacaturepagina. Staat jouw droomopdracht er niet tussen? Niet getreurd! Neem contact met ons op en wij bespreken samen de opties.
  • De regie over jouw eigen carrière: kiezen voor detachering is kiezen voor vrijheid. Zo heb je de mogelijkheid om te proeven van een ander vakgebied of om een opleiding/cursus te gaan volgen. Zo ben je toch een beetje eigen baas.

Detacheren als Civieltechnisch Werkvoorbereider

Als Civieltechnisch Werkvoorbereider sta je in nauw contact met Projectleiders, Uitvoerders en andere partijen. Daarnaast maak je gedetailleerde technische tekeningen en zorg je voor de meest nauwkeurige calculaties. Jouw drijfveer? Energie halen uit het plannen van projecten, waarbij je (mede)verantwoordelijk bent voor het contact met andere partijen.

Detacheren als Projectleider Civiele Techniek

Wil jij van A tot Z bij een project betrokken zijn en kun je als de beste plannen en organiseren? Dan is de functie Projectleider Civiele Techniek jou op het lijf geschreven. Zo ben je betrokken vanaf de planfase tot de realisatiefase binnen civieltechnische projecten. Zo werk je de ene keer aan een wegconstructie en de volgende keer ben je verantwoordelijk voor een brug.

Detacheren in de civiele techniek via buro Nexus

Spreekt een baan in de civiele techniek jou aan en past detacheren goed bij jouw wensen? Dan ben je bij buro Nexus aan het juiste adres! Neem contact met ons op en samen gaan wij op zoek naar een project op maat. Dit alles om optimaal werkgeluk voor jou te realiseren.

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?







    Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief