Werken als projectingenieur

Een projectingenieur laat de technische kant van een project op rolletjes lopen. Ze zijn van A tot Z betrokken bij een (bouw)-project, maar houden zich voornamelijk achter de schermen bezig. Benieuwd wat deze uitdagende job eigenlijk inhoudt? Lees dan verder!

Wat is een projectingenieur?

projectingenieurs houden zich bezig met het ontwerpen, begeleiden en implementeren van projecten. Ze zorgen ervoor dat het project niet alleen technisch haalbaar is, maar ook nog binnen tijd en budget wordt opgeleverd. Verder zijn ze hét centrale aanspreekpunt voor iedereen die met vragen zit. Problemen in de productie? De projectingenieur weet dit in no-time op te lossen! De uitdaging? Met alle betrokken partijen het project weer een stapje verder brengen.

Laat je inspireren door het verhaal van consultant Anthony!

Wat doet een projectingenieur?

Ze zeggen wel eens, coördineren kun je leren. Maar als projectingenieur hoeven we jou niks meer uit te leggen. Jij weet alles van architectuur maar hebt ook een vlotte babbel. Dankzij jouw technische kennis en ervaring ben jij in staat een project te helpen verkopen. Je ontwikkelt je breed en na verloop kun je een eigen specialisatie ontwikkelen. Buiten deze vaardigheden, heb je een afgeronde master in de richting Bouwkunde of Elektromechanica op zak.

Calculator bouw

Wat is het loon van een projectingenieur?

Het loon van een projectingenieur ligt gemiddeld rond de €3.342 euro bruto per maand. Afhankelijk van jouw ervaring en interesses kun je bij buro Nexus aan de slag binnen diverse projecten voor uiteenlopende opdrachtgevers. Hoe groot de digitale zak geld wordt die we iedere maand op je rekening storten, hangt onder andere af van je niveau en werkervaring.

Buro Nexus ondersteunt jou. In het kader van persoonlijke ontwikkeling staan wij dan ook voor je klaar. Het is mogelijk om via ons opleidingen te volgen die afgestemd zijn op jouw project. Als duwtje in de rug, klaar voor die volgende stap in jouw carrière!

 

Lees hier alles over de lonen in de bouw

Specialisatie van projectingenieur

Projectingenieur word je niet zomaar. Je moet reeds tijdens je studies je vakgebied kiezen en dan enkele jaren ervaring opdoen in projectmanagement, leidinggeven en bijkomende technische bagage in je rugzak gooien.

Er zijn dus veel soorten projectmanagers, waarvan wij er graag enkele opnoemen:

  • Projectingenieur E&I;
  • Projectingenieur machinebouw;
  • Projectingenieur automation;
  • Projectingenieur HVAC;
Bekijk hier onze projectingenieur vacature!

FAQ:
Wat is projectsourcing?

Wat is projectsourcing?

Het is de samentrekking van ‘project’ en ‘outsourcing’, wat maakt dat buro Nexus werk maakt om hun medewerkers op uitdagende projecten te zetten bij uiteenlopende opdrachtgevers. Wij mikken op een langdurige en kwalitatieve samenwerking, waardoor wij onze professionals meteen het vertrouwen bieden van een vast contract van onbepaalde duur.

Wat is het verschil tussen buro Nexus en een interim- en uitzendkantoor?

  • Een vast contract binnen een bediendestatuut met maandelijkse verloning.
  • Geen kortstondige opdrachten, maar focus op een inwerkperiode en kwaliteit. Onze projecten duren dan ook gemiddeld één jaar. In samenspraak is er ook de mogelijkheid voor een project van kortere duur, bijvoorbeeld van zes maanden.

Wat als mijn project stilaan ten einde loopt?

  • Je kan perfect doorgeven dat je het huidige project graag langer wil laten doorlopen.
  • Heb je echter na een jaar toch nood aan verandering of zou je graag een andere expertise aansnijden? Dan zoeken we samen naar een nieuw passend project.

Projectingenieur jobs
bij buro Nexus

Ben jij zoekende naar dé perfecte technische job? Dan hebben we goed nieuws! Bij buro Nexus hebben we een grote portefeuille aan projecten binnen de Construction en Industry & Manufacturing. Gaande van projecten in de mechanica en elektronica tot bouwkundige projecten, samen zoeken we naar jouw technische uitdaging op maat. Dankzij het concept van projectsourcing, krijg jij de vrijheid om jezelf te ontwikkelen binnen afzienbare tijd. Je krijgt kortom de kans om op een recordtempo je steentje bij te dragen aan toonaangevende projecten mét de luxe van een aantrekkelijk loonpakket met bedrijfswagen!

Bekijk hier al onze technische vacatures!

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?