Interview Kristof Michiels

''Mijn werkzaamheden zijn uitdagend, ik krijg veel vrijheid en kan mijn creativiteit kwijt.''

Dag Kristof, leuk om elkaar te spreken! Zou je jezelf aan ons willen voorstellen?

Zeker! Ik ben Kristof, 40 jaar en ben geboren en getogen in Lommel. Daar woon ik in mijn ouderlijk huis, althans voorheen was dit het bedrijfspand/huis van mijn ouders. Momenteel is het bedrijfsgedeelte zo goed als verbouwd en woon ik hier samen met mijn vrouw Annelies en onze drie kinderen. Korneel van vier jaar oud en een tweeling, Paulien en Jackelien, van bijna twee jaar oud.

Dat klinkt als een drukke, maar gezellige thuissituatie. Hoe verzet je jouw zinnen?

Ik ben verzot op drummen, voordat ik kinderen kreeg zat ik zelfs bij een band. Inmiddels hebben alle bandleden kinderen, waardoor we de laatste jaren weinig tot niet meer spelen. Tegenwoordig tennis ik graag samen met Annelies. Al zeg ik het zelf, ik heb er redelijk talent voor. Daarnaast spreek ik graag af met mijn vrienden om te klussen of gezellig samen te zijn.

Dat zijn toffe hobby’s! Kun je ons eens meenemen in jouw carrière?

Na het secundair ben ik de bachelor Elektromechanica gaan studeren aan de Thomas More in Geel. Tijdens deze studie heb ik belangrijke inzichten verworven binnen HVAC-systemen. Dit kwam perfect van pas in mijn carrière, gezien mijn ouders een eigen installatiebedrijf hadden. Als gedoodverfde opvolger, heb ik na mijn studies een dochterbedrijf opgestart, genaamd “Michiels Service”. Dit heb ik 10 jaar met veel plezier gedaan. De laatste jaren gingen mijn ouders met pensioen en werd de eenmanszaak omgevormd tot een vennootschap, genaamd “Michiels Heating Company”. Het was de meest stressvolle periode uit mijn leven, waarbij ik de zaak helaas heb moeten stopzetten vanwege medische problemen. Ik heb een periode van rust genomen en ben daarna aan de slag gegaan als werfleider voor Belcotec. Dit heb ik een kleine drie jaar gedaan, waarna ik de stap heb gemaakt naar projectleider bij Kaspers Technics. Hier zag ik na een kleine twee jaar geen uitdaging meer in en heb ik besloten om te kiezen voor een andere firma. Maes Industries was daarna voor twee jaar mijn werkgever, maar toen kwam buro Nexus op mijn pad!

Dat is een veelzijdige carrière! Hoe ben je bij buro Nexus terecht gekomen en hoe bevalt het?

Dat is een leuk verhaal! Annelies werkt sinds afgelopen juli ook bij buro Nexus, maar dan als verpleegkundige. Zij vertelde mij over buro Nexus en zei dat ik zeker eens op gesprek moest gaan. Het gesprek was prettig en ik kreeg al snel een project naar wens aangeboden bij EQUANS. Via hen mag ik sinds 1 september installatietechnieken toepassen bij Nike en dit bevalt heel goed. Mijn werkzaamheden zijn uitdagend, ik krijg veel vrijheid en kan mijn creativiteit kwijt.

Fijn om te horen! Kun je ons meer vertellen over jouw project bij Nike?

Mijn job als Consultant Project Engineer bij Nike bestaat uit het van A tot Z uitwerken van vier grote projecten:

  •  Plaatsen van een drycooler;
  •  Plaatsen van een aparte luchtgroep;
  •  Vervangen van oude brandcentrales;
  •  Vervangen van compressoren.

Voor deze projecten vraag ik offertes op, zoek ik een geschikte aannemer en maak ik de juiste budgettering op orde. Tussentijds leg ik de optimalisaties en adviezen voor aan mijn leidinggevende. Daarnaast biedt Nike mij de vrijheid die ik zocht. Ik heb een jong gezin en enige flexibiliteit in werktijden en manier van werken, was wat ik nodig had.

Goed om te horen dat je zo op je plek zit bij buro Nexus en op je huidige project bij Nike. Welke kansen biedt buro Nexus jou?

Met name werkzekerheid. Ik weet dat ik altijd kan rekenen op een project waarbij er daadwerkelijk gekeken wordt naar mijn wensen. Zoals ik al aangaf, heb ik vanwege mijn thuissituatie behoefte aan enige flexibiliteit en hier wordt rekening mee gehouden. Tot slot, het persoonlijk contact met de Talent Master en HR Fieldmanager is prettig. Mijn Talent Master Laura heeft mij enorm geholpen, waar ik haar enorm dankbaar voor ben.

Bedankt voor dit leuke interview Kristof! Om het af te sluiten, welke ambities en doelen heb je nog voor de toekomst?

Ik zit op dit moment goed op mijn project bij Nike en ik hoop hier dan ook nog even te blijven. Daarnaast wil ik het drummen weer gaan oppakken. Alleen mijn bandleden, en tevens kameraden, nog even overtuigen. Of we starten een buro Nexus huisband! #Rock&Wow

Kristof Michiels

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?