Ali, Roel en Tim aan het woord – Systeembeheerders

''Wij zorgen ervoor dat alles op rolletjes loopt!''

Hallo mannen van Tech! Wie heb ik allemaal voor me? Zouden jullie je willen voorstellen?

Tim

Ik ben Tim, 27 jaar oud en Salesforce Administrator bij buro Nexus. Dat houdt in dat ik me bezig houd met het CRM systeem, het ontwikkelen van nieuwe applicaties en los ik problemen in het systeem op. Daarnaast werk ik ook aan veel projecten. Deze gaan bijvoorbeeld over de ontwikkeling van onze applicaties en het beheer daarvan. Ik denk mee over hoe we buro Nexus technisch sterker kunnen maken en hoe we het beter kunnen ondersteunen. Op persoonlijk vlak heb ik veel hobby’s zoals schilderen, surfen en hardlopen.

Ik heb Bedrijfskunde Strategisch Management gestudeerd. Het is heel wat anders dan mijn huidige baan, maar ik kan de kennis van mijn studie goed toepassen op mijn werkzaamheden. Ik snap bijvoorbeeld de bedrijfsprocessen een stuk beter dan wanneer ik een IT achtergrond zou hebben. Ik kan zeggen dat de tijd echt voorbij vliegt bij buro Nexus. Ik werk er nu al bijna twee jaar en heb het er nog steeds naar mijn zin.

Ali

Mijn naam is Ali en ik ben 36 jaar oud. Ik werk ook als Salesforce Administrator. Als ik mijn werk uitleg dan zeg ik dat ik hetzelfde probeer te doen als Tim, nadruk op proberen. Ik ben namelijk pas in april begonnen met werken bij buro Nexus dus ik moet nog veel leren. Net als Tim heb ik van origine geen IT achtergrond. Ik ben namelijk afgestudeerd in Natuurkunde. Ik woon nog maar sinds kort in Nederland, pas twee jaar! Hiervoor heb ik vijf jaar in Afrika gewoond. In Afrika had ik andere soort hobby’s zoals paardrijden, zwemmen en reizen. Hier in Nederland zijn mijn hobby’s koken en haken. Eén keer in de week doe ik vrijwilligerswerk en maak ik kunst met jongeren.

Roel

Mijn naam is Roel, ik ben 50 jaar oud en ik ben AFAS Administrator en werk aan e-UUR. Ook ik doe eigenlijk hetzelfde werk als Tim, maar dan in de software AFAS. Het is mijn taak om processen goed te laten draaien. Verder heb ik twee dochters en houd ik van koken en tennissen. Ik heb een studie afgerond in bedrijfseconomie dus ik heb van origine ook geen IT achtergrond.

Toevallig dat jullie allemaal een andere studie hebben gedaan maar uiteindelijk toch een baan in de IT hebben. Hebben jullie wel dezelfde werkzaamheden?

Tim

We hebben onze individuele taken. Dat zijn ook veel dagdagelijkse zaken, maar we hebben ook vaak overleg. Ik ben bijvoorbeeld individueel veel bezig met de opleidingen en het aanmaken van nieuwe opleidingen.

Roel

Er liggen ook veel connecties tussen AFAS en Salesforce, daarin werken we samen en helpen we elkaar. We moeten zorgen dat dat allemaal op rolletjes loopt.

Waarom hebben jullie dan voor deze specifieke baan bij buro Nexus gekozen?

Tim

Ik was afgestudeerd en op zoek naar een baan. Rabobank had me toen de kans gegeven om bij hen te werken. Het was een duidelijk carrièrepad dat al helemaal uitgestippeld was. Het was een strak plan, ik zou voor de komende jaren wel zoet zijn. Rond deze tijd werd ik ook benaderd door een recruiter van buro Nexus die aangaf dat ze nog iemand zochten voor de Salesforce Administrator rol. Ik had toen aangegeven dat ik geen technische achtergrond heb, maar ze waren alsnog enthousiast.

Nadat ik een leuk gesprek had gehad met jullie, moest ik dus kiezen tussen twee bedrijven. Na lang denken, heb ik besloten om te starten bij buro Nexus. Rabobank was een stabieler keuze geweest, maar wat me aantrekt bij buro Nexus is dat het een jong bedrijf is waar je zelf veel kan oppakken en daardoor ook veel zelf mag doen. Ik was toen ook de eerste beheerder van de System. Daardoor was de keuze snel gemaakt voor mij; ik houd namelijk wel van een uitdaging! We zijn nu bijna twee jaar verder en ik ben nog steeds blij met mijn keuze!

Ali

Ik heb ongeveer hetzelfde verhaal als Tim. Voordat ik hier kwam werken, had ik geen praktische ervaring met Salesforce. Ik had alleen nog maar een diploma. Toen ik mijn diploma had behaald, ging ik solliciteren en kwam ik ook uit bij buro Nexus. Ik voelde meteen een connectie met het bedrijf. De website was heel erg aantrekkelijk en het team zag er gezellig uit. Ik zag mezelf er tussen zitten. In eerste instantie werd ik niet aangenomen, omdat ik geen Nederlands spreek. Ik ging toen verder met solliciteren en werd uitgenodigd bij een ander bedrijf. Na het eerste gesprek had ik al door dat het bedrijf niet bij me paste. Ik werd toch uitgenodigd voor een tweede gesprek bij het bedrijf, maar op dezelfde dag werd ik ook gebeld door buro Nexus om toch langs te komen voor een gesprek. Tim had een goed woordje voor me gedaan! Het gesprek was heel fijn en ik kreeg de kans om te werken voor buro Nexus. Toen moest ik kiezen, maar mijn voorkeur ging al vanaf het begin af aan uit naar jullie en zodoende dat ik hier nu zit.

Roel

Ik heb meer dan tien jaar AFAS ervaring. Bij mijn vorige baan is het bedrijf overgenomen door een andere organisatie en zij wilden een ander soort software gaan gebruiken. Ik moest dus een nieuwe baan gaan vinden. Een oude collega had me de kans gegeven om in gesprek te gaan met een bedrijf, maar in de tussentijd had ik ook al contact met buro Nexus. Ik moest net als Ali en Tim kiezen tussen twee banen. Het andere bedrijf was meer gericht op consultatie, dat trok mij niet echt aan. Het werk bij buro Nexus daarentegen trok me wel erg aan. Wat ik ook belangrijk vind, is dat ik vaste collega’s heb. Bij consultatie zou ik mijn collega’s één keer in de maand zien, dat idee beviel me niet. Verder heb ik hele fijne gesprekken gehad bij buro Nexus. Uiteindelijk vond ik het toch lastig om een keuze te maken, maar ik ben blij dat ik voor buro Nexus heb gekozen.

Goed om te horen dat jullie allemaal blij zijn met jullie keuze! Als laatste vraag ben ik benieuwd wat werkgeluk nou voor jullie betekent?

Ali

Werkgeluk betekent voor mij dat ik elke dag opsta en zin heb om naar werk te gaan! Ik wil daarbij het gevoel hebben dat ik elke dag iets bijleer, dat ik mensen help en dat ik ook nog leuke momenten met collega’s heb. Als ik alle drie de punten kan aantikken, dan weet ik dat mijn werkgeluk hoog is. Momenteel ervaar ik dat zeker!

Tim

Mijn werkgeluk bestaat uit het vinden van nieuwe uitdagingen en die op te lossen. Buro Nexus is een vrij nieuw bedrijf dus er zijn genoeg leuke uitdagingen. Mijn werkgeluk zit dus goed!

Roel

Voor mij is het belangrijk dat ik leuke collega’s heb. Ook al zijn de meeste collega’s jonger, ik kan het met iedereen goed vinden. Dat bepaalt mijn werkgeluk.

Systeembeheerders

Vandaag op

de koffie...

Morgen een eerste project.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?