Terugblik 2021

Beste buro Nexus-vrienden,

Hoewel ik pas begin mei ben toegetreden tot de wondere wereld van buro Nexus, wil ik toch graag even mijmerend terugblikken op 2021.

2021 was weer een ongezien jaar. Een jaar waarin we alweer met de gekende corona-uitdagingen geconfronteerd werden, zowel zakelijk als privé. Al went het nooit. Toch mogen we in het geval van buro Nexus spreken van een ‘grand cru’-jaar. Natuurlijk heeft iedereen zo zijn eigen uitdagingen, maar één ding is zeker: we zijn er met z’n allen keihard tegenaan gegaan. Dankzij onze veerkracht en ieders inspanningen, hebben we veel beter gepresteerd dan voor mogelijk gehouden. Ik benoem er graag een paar:

  • Een nieuwe vestiging in Gent;
  • Grote stappen wat betreft verdere professionalisering;
  • Een nieuwe structuur met nieuwe teamcaptains;
  • Grote stappen op het vlak van HR en het daarbij horende project ‘Werkgeluk’.

Daar ben ik allemaal ongelooflijk trots op en wil jullie graag bedanken!

Koen

Koen - Managing Director

Verder kijk ik positief naar de toekomst. Het feit dat we in deze huidige storm goed weten stand te houden en onze wendbaarheid en veerkrachtigheid tonen, is een goed teken. Onze kracht ligt dan ook in de drang die we met z’n allen hebben om steeds vooruit te gaan.

In het jaar 2022, zullen we zeker niet stilzitten. Ons doel is om jullie een onvergetelijke werkervaring te blijven aanbieden en het werkgeluk onder jullie te verspreiden. Al zijn de resultaten niet altijd meteen zichtbaar, de fundamenten die we hebben gelegd, zijn essentieel om onze objectieven te bereiken. Hoe graag we dit ook zouden willen, niet alles kan meteen worden opgelost. Wat we wel kunnen doen, is je te laten weten: “it is okay”, we gaan ervoor.

Eén zaak is echter wél duidelijk geworden: samenwerkingsverbanden zijn en blijven cruciaal om onze uitdagingen het hoofd te bieden. Het afgelopen jaar hebben we op een ongelooflijke manier getoond dat we dat kunnen. De uitdagingen zullen er niet minder op worden in 2022, maar we zijn voorbereid en samen staan we sterker dan ooit. Nu meer dan ooit, gezien buro Medical vanaf 03/01/2022 ook als ‘buro Nexus’ door het leven zal gaan.

We gaan bewijzen dat ‘Nexus’ geen loos begrip is en meer dan ooit staat voor verbinding!

Ik wens jullie een deugddoend eindejaar met familie en vrienden, een waanzinnig succesvol 2022….en blijf gezond!

Steven - Teamcaptain Antwerpen

In 2021 hebben we onze groei gecontinueerd met het verder uitbouwen van twee volwaardige buro Nexus Techniek kantoren. De ingeslagen weg naar marktleider in werkgeluk heeft met de bevraging van het totale consultantbestand concrete vorm gekregen. Dit gaat ons zeker helpen om onze service en beleid verder af te stemmen op de resultaten hiervan.

Tevens is de succesvolle integratie van onze HRFM het vermelden waard. De andere en vaak frisse kijk op werkgeluk en het detecteren van opleidingsnoden helpt ons om mee te groeien met onze consultants en visa versa.

Als ik onze consultants dagelijks stappen zie zetten op zowel privé als professioneel vlak alsook de fantastische projecten waar ze dagelijks aan mee kunnen werken dan kan ik enkel ontzettend trots zijn. Zelfs in deze uitdagende corona tijden! Dit uitte zich misschien het meest visueel op de zeer gesmaakte “Nexus Talk” met Evi Va Acker. De grote opkomst en inspirerende gesprekken kunnen hier getuigen van zijn!

In 2022 willen we verder groeien in medewerkers en uitdagende projecten. Als jonge organisatie zijn er nog zo veel opportuniteiten.

Bottom line wil buro Nexus de referentie zijn.  Hier werk ik vanuit de Technieken afdeling graag aan mee!

Jelle - Teamcaptain Gent

Terugkijken op het jaar 2021 doe ik met plezier. Voor mij persoonlijk een nieuwe start in mijn carrière bij buro Nexus. Na een aantal jaren terug actief on the field in de afdeling Construction. Opnieuw op zoek naar uitdagende projecten voor onze consultants in regio Oost- en West-Vlaanderen.

Ondanks het feit dat er weinig kon georganiseerd worden, zijn er toch enkele momenten die mij bij blijven. Zo was er het ‘buro Nexus Café’ waarop we allemaal gezellig samen in Antwerpen konden genieten van een hamburger en een drankje met een toffe voordracht van Evi Van Acker.

Andere bijeenkomsten zoals de lunch op kantoor en de recente ‘drive-through’ met Kerst zijn leuke herinneringen waarop onze consultants met elkaar kunnen praten over hun project en ervaringen uitwisselen.

In de tweede helft van het jaar kwam de vraag om Teamcaptain te worden in Gent, iets wat ik met plezier heb aangenomen. Samen met mijn team kijk ik uit naar een geweldig 2022 waarin we veel momenten zoals vermeld kunnen beleven met onze consultants.

Fijne feesten !