Werken als Verpleegkundige in het ziekenhuis

Wil jij gaan werken als verpleegkundige in een ziekenhuis? Of ben je benieuwd hoe het is om te werken als verpleegkundige in een ziekenhuis? In dit artikel vertellen wij jou alles! Wist je bijvoorbeeld dat 40% van de 177.000 verpleegkundigen in Nederland werkt in een ziekenhuis?

Wat doet een verpleegkundige in het ziekenhuis?

Een verpleegkundige heeft een mbo- of hbo-opleiding afgerond en mag daarmee verpleegkundige taken uitvoeren. Maar binnen een ziekenhuis voert een verpleegkundige veel meer taken uit zoals het bieden van basiszorg. Denk hierbij aan wassen, aankleden en verschonen van patiënten. Verder houdt een verpleegkundige in het ziekenhuis zich bezig met wondverzorging, observatie & rapportage van patiënten en het bieden van verpleegtechnische handelingen zoals het inbrengen van een katheter of sonde. Naast al deze handelingen heb je als verpleegkundige in het ziekenhuis ook een begeleidende en menselijke rol. Je bent in nauw contact met mensen op een kwetsbaar moment in hun leven. Het bieden van een luisterend oor en begeleiden in de omgang met een ziekte of behandeling is hierbij van groot belang.

Functieomschrijving Verpleegkundige Ziekenhuis

Als verpleegkundige binnen het ziekenhuis ben je verantwoordelijk voor de verzorging en opvang van patiënten. Deze functie bevat een gevarieerd takenpakket waarbij je de patiënt en diens naasten van de beste zorg en informatie voorziet. Als verpleegkundige zullen de volgende taken dagelijks terugkomen:

 • Ondersteunen bij de algemene dagelijks levensverrichtingen van een patiënt;
 • Rapporteren van eventuele veranderingen omtrent de patiënt;
 • Uitvoeren van verpleegkundige handelingen bij de patiënt;
 • Geven van informatie en uitleg aan de familie en naaste omgeving van een patiënt;
 • Assisteren bij de dagelijkse werkzaamheden van een arts;
 • Overleggen met artsen over de gezondheid van een patiënt;
 • Opstellen van een zorgplan en zorgen dat deze na wordt geleefd.

Waarom kiezen voor een beroep in het ziekenhuis?

Een beroep uitoefenen in een ziekenhuis is voor veel mensen een roeping. Het omgaan met kwetsbare mensen waarvoor zij kunnen zorgen, geeft hen voldoening. Verder kun je in de zorg daadwerkelijk het verschil maken. Er komt veel meer bij kijken dan het uitvoeren van je werk. Je stelt mensen gerust, bouwt een band op en probeert mensen beter te maken. Mocht dat laatste niet lukken dan heb je nog steeds de dankbare taak om te zorgen dat diegene een liefdevolle laatste levensfase heeft. De dankbaarheid van een beroep in het ziekenhuis is groot. Tot slot, werken in een ziekenhuis is enorm afwisselend. Je werkt elke dag met andere mensen en komt in allerlei situaties terecht. Hier komt ook het stukje uitdaging om de hoek kijken. Als medewerker in een ziekenhuis weet je nooit welke complicaties er kunnen optreden. Wanneer dit gebeurt, is het aan jou en je collega’s om hier adequaat naar te handelen en het verschil te maken voor een patiënt en diens naasten.

Vijf redenen om te gaan werken als verpleegkundige in het ziekenhuis

Twijfel je nog om te gaan werken als verpleegkundige in het ziekenhuis? Of wil je weten wat deze baan jou allemaal brengt? Wij hebben vijf redenen op een rijtje gezet waarom jij moet kiezen voor een baan als verpleegkundige in het ziekenhuis.

Salaris Verpleegkundige ziekenhuis

Het salaris van een verpleegkundige in het ziekenhuis is vastgelegd in de CAO Ziekenhuizen. Binnen deze CAO is het brutosalaris te vinden aan de hand van functiegroepen. Een algemeen verpleegkundige valt meestal in de functiegroep FWG 45. Hierbij is het startsalaris €2.554 euro per maand op basis van 36 uur per week. Je salaris zal ieder jaar dat je in dienst bent een trede stijgen. Verder krijg je ook een vakantietoeslag, onregelmatigheidstoeslag en een eindejaarsuitkering.

Detacheren als
verpleegkundige
in het ziekenhuis

Het ziekenhuis is een uitermate geschikte plek om te detacheren. Dit is vanwege de vele specialismes en de vraag naar geschikte verpleegkundigen. Zo kan jij in korte tijd veel ervaring opdoen binnen diverse specialismes en heeft het ziekenhuis aan jou een kundige verpleegkundige. Bij buro Nexus bieden wij de mooiste vacatures aan voor jou! Heb jij bijvoorbeeld altijd al willen werken als verpleegkundige op de Intensive Care of op de Spoedeisende Hulp? Bekijk dan snel onze vacatures!

Bekijk hier onze vacatures

FAQ Detacheren

Wat is detachering?

Buro Nexus is een detacheringsbureau. Kom je bij ons detacheren? Dan kom je als zorgprofessional in dienst. Vervolgens ga je bij verschillende bedrijven met tijdelijke projecten aan de slag. Door te detacheren leer je in korte tijd uiteenlopende organisaties en organisatieculturen kennen, bouw je een groot netwerk op en ontdek je waar jouwtalenten het beste tot hun recht komen. Wij investeren in jouw persoonlijke ontwikkeling en werkgeluk. Jouw eigen HR Fieldmanager en de groeimogelijkheden die we bieden, zorgen ervoor dat je blijft leren en jezelf blijft ontwikkelen.

Waarom zou ik kiezen voor detachering?

 • Gedetacheerd werken betekent uitdaging, afwisseling en focus op jouw kwaliteiten.
 • Je versterkt een vast team dat jouw inzet hard nodig heeft.
 • Jouw eerdere ervaringen, interesses en ambities spelen allemaal een rol in hetvinden van een passend project, speciaal voor jou.
 • Buro Nexus zet zich dagelijks in om jouw werkgeluk te zien groeien.
 • Je krijgt een mooi voorwaardenpakket.
 • Je zet jouw talenten in bij meerdere organisaties.
 • Je raakt breed georiënteerd binnen de zorg.
 • Je wordt als zorgprofessional veelzijdiger en bekwaam in alle facetten van je werk.

Past detacheren bij mij?

Detacheren past bij jou als:

 • Je affiniteit hebt met de (meeste) doelgroepen.
 • Je een flexibele werkinstelling hebt.
 • Je in het bezit bent van een rijbewijs.
 • Je in het bezit bent van een relevant diploma.
 • Je voor minimaal 24 uur beschikbaar bent.
 • Je energie haalt uit nieuwe situaties en uitdagingen.
 • Je stabiliteit en zekerheid bij één werkgever zoekt.

Wat is het verschil tussen buro Nexus en een uitzendbureau?

 • Bij ons kun je rekenen op een contract met een vast aantal uren.
 • Je werkt op een project voor langere tijd in plaats van losse diensten.
 • Een maandelijks, marktconform salaris met aantrekkelijke extra’s.

Op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Zie jij het helemaal zitten om te starten als verpleegkundige in het ziekenhuis? Of wil je nog meer weten over buro Nexus en de mogelijkheden van detacheren? Dan komen wij graag in contact met jou! Neem contact op en kom gezellig langs voor een vrijblijvend gesprek.

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?  Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief