Werken als Verpleegkundig Specialist

Ben jij daadkrachtig in denken en doen? En functioneer jij graag binnen een multidisciplinair team? Dan is werken als Verpleegkundig Specialist volledig jouw ding! Wil je weten wat deze functie precies inhoudt en waarom detacheren als Verpleegkundig Specialist ideaal is? In dit blog vertellen wij jou alles!

Wat is een Verpleegkundig Specialist?

Als Verpleegkundig Specialist vorm je de toplaag van de verpleegkundige zorg. Je bent zowel verantwoordelijk voor de medische aspecten van de behandeling als voor de verpleegkundige handelingen van de patiënt. Je bent dus actief tussen het gebied van verpleegkunde en geneeskunde in. Hierbij werk je zelfstandig binnen je eigen deskundigheidsgebied en neem je taken over van een medisch specialist.

Verpleegkundig Specialist

Wat zijn de taken van een Verpleegkundig Specialist?

Binnen deze functie combineer je verpleegkundige handelingen met medische handelingen. Je verricht lichamelijk onderzoek, stelt diagnoses, bepaalt de behandeling en voert deze zelfstandig uit. Verder deel je informatie over operaties, bespreek je uitslagen met de patiënten en geef je voorlichting. Een van de belangrijkste taken van een Verpleegkundig Specialist is het meewerken aan de kwaliteit van leven van de patiënt. Dit doe je door jezelf bezig te houden met onderzoeken en innovaties. De uitkomsten hiervan ga je toepassen in de praktijk.

Opleiding Verpleegkundig Specialist

Om aan de slag te gaan als Verpleegkundig Specialist moet je beschikken over de Master Advanced Nursing Practice (MANP-opleiding). Deze twee- of driejarige opleiding kun je pas gaan doen als je verpleegkundige bent en beschikt over een aantal jaar relevante werkervaring. Tijdens deze studie combineer je jouw huidige baan als verpleegkundige met studeren. Jouw werk vormt hierbij het uitgangspunt waarbij je jouw nieuwe klinische vaardigheden in de praktijk toepast.

Werken als Verpleegkundig Specialist GGZ

Bekijk de vacature!

Als Verpleegkundig Specialist GGZ voer je zelfstandig medische handelingen uit en geef je leiding aan een multidisciplinair team. Hierin ben je eindverantwoordelijk voor je eigen handelen en voer je het verpleegkundige deel van het behandelplan uit. Daarnaast voer je taken uit op het gebied van kwaliteitsverbetering, innovatie en onderzoek. Tot slot, voorzie je de cliënt en diens omgeving van voorlichting en advies. Als Verpleegkundig Specialist GGZ heb je veel verantwoordelijkheden en ga je altijd gedisciplineerd te werk. Past dit perfect bij jou? Wij gaan met veel plezier op zoek naar een passend project voor jou!

Detacheren als Verpleegkundig Specialist

Bekijk hier waarom detacheren ideaal is voor jou!

Wil jij jezelf constant blijven ontwikkelen en in korte tijd veel ervaring opdoen? Dan is detacheren de ideale optie voor jou! Maar dit is niet het enige. Wij vertellen jou graag wat detacheren jou nog meer brengt. Bij buro Nexus krijg je een totaalpakket aan opties. Zo sta je onder contract bij buro Nexus waardoor je kiest voor zekerheid. Je blijft namelijk op onze payroll staan. Verder heb je een eigen HR Fieldmanager tot jouw beschikking. Hij of zij staat altijd klaar voor al je vragen. Tot slot, bieden wij een marktconform salaris met aantrekkelijke extra’s. Wist je bijvoorbeeld dat een leaseauto bespreekbaar is?

Interesse in detacheren via buro Nexus?

Leuk! Wij willen jou graag beter leren kennen. Door hieronder het contactformulier in te vullen, kun jij gemakkelijk een afspraak maken op een van onze kantoren. Hier zullen wij samen onder het genot van een lekkere kop koffie of thee kennismaken.

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?