Werken als SEH Verpleegkundige

Ben jij op zoek naar een afwisselende baan binnen de zorg? Stop met zoeken, want dan is de functie als SEH Verpleegkundige de ideale optie voor jou. Binnen deze functie krijg je veel te maken met unieke situaties en uiteenlopende ziektebeelden, waardoor geen dag hetzelfde is. Benieuwd? In dit artikel vertellen wij jou alles over het werken als SEH Verpleegkundige.

Opleidingen

Hoe ziet een dag als
SEH Verpleegkundige eruit?

Een werkdag als SEH Verpleegkundige is nooit hetzelfde. Je weet namelijk nooit welke patiënten je vandaag moet behandelen. Juist deze afwisseling en diversiteit maakt het werken op de SEH zo interessant. Zo help je in de ochtend bijvoorbeeld een jongen van elf met een gekneusde vinger, daarna een dame van 76 met ademhalingsproblemen en sluit je de dag af bij het ondersteunen van een heftig motorongeluk. Het is als SEH Verpleegkundige jouw doel om de gevolgen van een ziekte of letsel zo goed mogelijk op te lossen en te behandelen. Verder informeer en begeleid je de familie/kennissen van de patiënt zo goed mogelijk.

De vaardigheden van een
SEH Verpleegkundige

Werken als SEH Verpleegkundige kan intens zijn en je moet vaak snel schakelen. Hierdoor dien je over de volgende vaardigheden te beschikken:

 

  • Stressbestendig
  • Oplossingsgericht
  • Zelfstandig
  • Teamplayer in hart en nieren
  • Vriendelijk
  • Servicegericht
  • Incasseringsvermogen

Wanneer mag je gaan werken als
SEH Verpleegkundige

Om aan het werk te gaan als SEH Verpleegkundige moet je naast je mbo- of hbo opleiding Verpleegkunde een vervolgopleiding doen. Deze opleiding duurt 12 tot 18 maanden en in die tijd ben je werkzaam als SEH Verpleegkundige in opleiding. Verder dien je BIG geregistreerd te zijn. Tot slot is de nodige ervaring vereist. Zo heb je mimimaal één jaar gewerkt als Verpleegkundige met een IC of CCU aantekening en kan je gipsverbanden aanleggen.

Solliciteren? Klik hier!
SEH Verpleegkundige

Opleiding tot SEH Verpleegkundige

Zoals beschreven dien je voor de opleiding tot SEH Verpleegkundige over een aantal eisen te beschikken. Maar wat houdt de opleiding precies in? En wat kan je verwachten? Wij vertellen jou alles! De opleiding duurt 12 tot 18 maanden en bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Het theoriegedeelte bestaat uit twee modules, namelijk de basisvorming en een tweedelige hoofdfase. Voordat je hieraan mag beginnen, is er een voorwerkperiode. Hoelang deze duurt is afhankelijk van je vooropleiding en werkervaring. Tijdens het theoriegedeelte leer je ontzettend veel dingen. Van neurologie naar traumatologie en van zuurstofaandoeningen tot psychiatrie. Tijdens het praktijkgedeelte werk je op de SEH-afdeling. Tijdens deze periode is het ook gebruikelijk om mee te lopen op diverse afdelingen, zoals de Intensive Care, de CCU (hartbewaking) en de kinderafdeling. Dit met als doel zoveel mogelijk kennis op te doen.

Salaris SEH Verpleegkundige hbo ziekenhuis

Het salaris gaat in de meeste gevallen conform CAO Ziekenhuizen. Bij deze functie word je ingedeeld in de functiegroep FWG 55. Hierbij verdien je minimaal €2.882 euro en maximaal €4.227 euro per maand. Verder krijg je als SEH verpleegkundige acht procent vakantietoeslag, een onregelmatigheidstoeslag en een eindejaarsuitkering.

Vacature: SEH Verpleegkundige

Ben jij op zoek naar een afwisselende baan? En is werken als SEH verpleegkundige jou op het lijf geschreven? Dan ben je bij buro Nexus aan het juiste adres. Solliciteer dan snel door te klikken op de button. Wij gaan met veel plezier op zoek naar een passende vacature voor jou!

Naar onze vacature

Detacheren als
SEH Verpleegkundige

Misschien heb je er al eens aan gedacht, detacheren. Voor de één is het een uitdaging, voor de ander misschien nog wel spannend. Wij vertellen je graag wat detacheren inhoudt. Kom je bij ons detacheren, dan kom je als zorgprofessional bij ons in dienst. Vervolgens ‘lenen’ wij jou uit aan een opdrachtgever. Door te detacheren ga je bij verschillende bedrijven met tijdelijke projecten aan de slag. De ene keer duurt je project drie maanden, de andere keer ga je misschien wel een jaar aan de slag. Door op deze manier te werken, leer je in korte tijd verschillende organisaties kennen en ontdek jij waar je jouw talenten het beste kunt inzetten.

Ben je er toch nog niet helemaal over uit? Kom dan gezellig een keer vrijblijvend langs voor een gesprek.

Hier vertellen wij jou alles over detacheren, buro Nexus en de mogelijkheden voor jou.

Vandaag op

de koffie...

Morgen een nieuwe uitdaging.
Zo snel kan het gaan bij buro Nexus.
Wanneer kom jij langs?    Ja, ik meld me aan voor de nieuwsbrief